Pumpen...

För dyga månaden sen så fick älskling pump som hjälp till sin diabetes. Så nervösa vi var, både älskling och jag, av flera olika anledningar. Slangen kan få stopp, frysa, gå sönder, fastna, ja allt möjligt kan ju ända. Sen var det alla frågor kring just pumpen och byte av slang som cirkulerade i huvudet. För att inte prata om allt det där praktiska som hör vardagen till, vid duschning, sol och värme, på nattetid, vart den enklast ska sitta fast (både nål, slang och pump).
Hur den sen ska läsas av, tolkas och hur mycket insulin som ska pumpas in är nästa sak. Märkligt nog så var det inte det som dissukterades hej vilt innan pumpen kom in i "vårt" liv. Nej nej, fraser som:
 
- Hur ska man ha den när man sover?
- Undrar hur den sitter fast?
- Jag vill inte ha nån jäkla pump på mig jämt!
- Hur ska man göra när man duschar?
 
Men den viktigaste av allt - Hur ska vi göra när vi vill mysa? Hahaha.. Allt det praktiska har hur som helst löst sig och pumpen har blivit en del av vårt liv. Den kommer förmodligen att rädda Toves hälsa och vi ska slippa vara oroliga för att hon ska vara uppe på nätterna omedveten om vad hon gör och vad hon äter.
 
Sura miner och oro har bytts ut mot en glad Tove som mår betydligt bättre idag än vad hon har gjort på hela de två senaste åren.
 
 Nålen skjuts in!

Och plockas ut igen!

 
Kvar sitter plåsterlappen med en liten tunn slang i magen!

Insulinet och slangen stoppas in i pumpen!

Sen fästes slangen i "hållaren" på magen!

Klart!

Men det är inte det enda Tove bär med isg om dagarna. Hon har även fått en sensor som mäter sockret i blodvärdet hela dagarna. På så sätt så kan Tove se på pumen (som är sammankopplad med pumpen) hur hon ligger i värde dag som natt. Går Toves socker ner under natten så pipper den, lika om det går upp för högt. Skitbra!!!!

Tar ut fästet till sensorn ur behållaren! 

 Trycker fast den!

Pang!
 
Haha ja det ser värre ut än vad det är! 

Jamen det där blev ju bra, på med sensorn nu!
 
 
Snyggt som tusan är det väl inte men absolut värt allt!

Kommentarer
Postat av: Mamma

Så tryggt och bra, skönt att det finns hjälpmedel som kan göra livet lättare. Kram till Tove och er andra.

2013-05-26 @ 10:59:02

Kommentera inlägget här:

Vem skriver till mig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0