En vän.. eller två..???

Vilken lång dag det här blev. Morgonen började som vanligt med att en av oss tog hand om våra egna djur och den andra av oss öppnade hundpensionatet. Alla sysslor som hör våra dagar till blev gjorda. Städning till alla katter och kaniner, alla fick sin frukost och sitt morgonmys. Alla hundar fick sin morgonkiss och sin frukost serverad därefter gick vi på promender.
Vi åkte iväg på djurpassning och fick gjort allt som hörde arbetsuppgifterna till. Tillbaka till kollo och hjälpte en kund behövde ha hjälp med sin katts tovor och därefter plockade vi med annat smått och gott fram till eftermiddagen. När eftermiddagen kom var det dags för hundarna att vila i lugn och ro.

Då blev det dags för dagens/helgens lilla äventyr för oss :) vi tog bilen till Ljusdal för en snabb vända fram och tillbaks. Målet var att hitta en ny vän till vårt redan mysiga gäng med djur här hemma. Jag hade tittat ut två på blocket och ville gärna ha en av dom. 
 
Vi kom fram till en gård med cirka 70 kaniner. Utav alla 70 stycken som fanns så hittade Emilio en flicka som fångade hans hjärta. En söt liten fluffig och väldigt lugn tjej på 4 månader. Den kommer att passa perfekt som avelshona och barnkanin, precis en sådan kanin som man vill ha bebisar efter :) dock inte en av dom jag tittat på från början.
 
 
Det hade ju varit helt kanon om det slutade där, men så enkelt är det sällan i vår familj  när det gäller djur.
I en bur satt en kanin med en teckning som både jag och Tove fastnat för när vi kikat runt tidigare på nätet. Hon bara tillhörde oss, det kändes långt in i hjärtat. Fortfarande var det inte en av dom jag tittat på från början men sånt är livet. De två jag kikat på passade inte som avelshonor och då var dom inte rätt för oss.
 
Ja som ni förstår så blev det inte en ny vän för oss utan två, inte alltför chockerande om ni frågar mig. Två små söta flickor vid namn Mino och Freja fick följa med oss hem och håller just nu på att bo in sig i sina burar.
 
Det är så himla mysigt med alla våra djur. Visst är det jobbigt vissa dagar att hinna med allt och alla och visst finns det dagar där jag skulle kunna tänka mig att få en veckas ledigt från alla måsten och rutiner på allt.
Men i det långa loppet skulle jag aldrig klara ett liv utan alla våra fina vänner och jag tackar och bugar för varje dag jag kan leva mitt liv som jag önskar, vill och mår bra av.

Kommentarer
Postat av: mamma/mormor

Så fina de är. Emilio, jag tycker din är sötast. Men vad heter den?

2013-04-16 @ 10:05:06
Postat av: AnnSofie

Det är Emilios som heter Mino, han har döpt den själv efter en tjej i en bok han läsaer :)

2013-04-16 @ 21:45:02

Kommentera inlägget här:

Vem skriver till mig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0