Projekt orkideer...

Att JAG har lyckats med det nästan omöjliga, få nya knoppar och nya stänger på orkideer, är för mig en stor gåta. Jag, tjejen utan gröna fingrar, alla växter och blommor bara dör för mig i vanliga fall. Häftigt tycker jag som kikar efter nya knoppar varje dag :D
 
 

Bebissjuk...

Vi är barnvakter (läs valpvakter) hela helgen åt lilla Banda. Banda tillhör svärfar och är av rasen Hovawart. Hon är hur gosig och snäll som helst. Lyhörd, positiv och busig, precis så som jag önskar att min valp ska vara. Ni kan väl gissa hur valpsjuka vi är här hemma just nu ;)
 

Nu rullar vi...

Då var det igång! Hela hallen ser ut som en byggarbetsplats och förutom röran så har vi grymt smutsigt här hemma just nu. Men det är nog bara till att stå ut ett tag, det kommer bli bra när det är klart istället.
 
Jobbigt att komma fram till trappan bara...
 
Nya modet på inomhusväggar kanske...
 
Nya takåsar.. Hål rakt upp ovanvåningen!
 
Uppifrån och rakt ner i vår hall...
 
Den där Göran och Hasse på GB-bygg är baske mig bäst :D

Uret...

Åååååhh, ge mig mer tid, fler timmar på dygnet behöver jag. Min "att göra lista" krymper inte det minsta. När jag väl gjort en sak och kan stryka en punkt så kommer det genast en ny. Hur gör man när timmarna inte räcker till? Det finns inget jag kan minska på och det finns inget jag vill ändra på. Jag vill ha allt och det har jag också, allt utom tiden.

Kvällens styrelsemöte är gjort och morgondagen bjuder på utbildning. Jag tror det får bli sängen nu, tidigt för en gångs skull, men det är nog ett måste om jag ska vara människa inför imorgonkväll då det är projekt på gång.

Två timmar bort...

Idag slutade vi tidigt, redan vid 14,00 för en gångs skull. Det var dags för en utflykt och bilen styrde upp mot Jämtland mot Nordiska Hund. Föreläsning om spår var ämnet! Målet för mig var att förstå bättre och kunna lägga bra spår åt min nya hund som jag beräknar kunna ha om ett år cirka. Tills dess vill jag kunna träna med min Oskar och lära mig genom honom.
Jag är full av inspiration och längtar efter att få kunna gå en kurs med hårda spår uppe på Nordiska Hund. Vi får väl se när tiden och pengarna finns för det, men planen finns och när jag har en plan så brukar den genomföras :)

Nu ska vi krypa till kojs, imorgon vi hem igen. Loppan ska på kalas och jag ska ta tag i den där urrensningen som jag skrev om i förra inlägget :)
 
Medans vi är här så är Annica hemma med barnen och bakar och myser. Tack snälla Annica för att du ställer upp ♥
 
Kvällens föreläsare var ingen annan än den inom hundvärlden berömda Lars Fält. Jääteroligt att få ha lyssnat på honom :)

Ett perfekt liv...

Ja men det går ju framåt iallfall, min utrensning menar jag. Det är hemskt vad mycket man samlar på sig. Onödiga saker som kan vara bra att ha någon gång. Det är bara det att i nio fall av tio kommer det aldrig "någon gång", allt bara samlas på hög. När jag väl upptäcker det så får jag den brilijanta iden om att tradera bort lite kläder, lägga på facebooks köp och sälj sida eller lämna in det på säcken. Så jag samlar ihop allt och tänker att till helgen ska jag ta tag i det. Helgen kommer och jag inser att jag aldrig ska hinna. Det glöms så småningom bort och lagom tills dess att vintern är borta så kommer jag på att jag borde ha haft.................
Känns detta igen eller är det bara jag som inte hinner med mig?
 
Överallt kan man läsa om alla duktiga mammor som hinner med allt vad hushållsarbete heter. De hinner utöver 100 % jobb och vanliga vardagliga sysslor (som matlagning, läxläsning, tvättning, städning, skjutsa barn till höger och vänster och mycket mer) dessutom med att träna, gå till frissan, stå framför spegeln och få den perfekta looken varje morgon, klä sig ursnyggt och ha egentid i form av fika med vännen.
 
Mammornas liv verkar perfekt! De verkar ha allt som de någonsin drömt om och många blir gröna av avundsjuka på deras oklanderliga hem, deras nya bil och deras nya kläder som är av det senste modet.
 
Jag kan bara säga en sak!!! Jag beundrar er om det verkligen är så att ni håller allt uppe precis så som ni beskriver det. Sen undrar jag en sak.. Hur i helskotta hinner ni med allt???
Om jag lyckas ta mig ner till Ulla i blomsteraffären för att inhandla lite blommor för att piffa upp hemmet så är jag lyrisk. Har ni sett alla hennes fina saker föresten?
 
 
Den här fina fågelburen och sakerna jag pyntat den med kommer från Ulla.
 
Som skrivit, jag är lyrisk över mitt lilla pynt och väljer att vara nöjd över det jag lyckas med istället för att vara ledsen över det jag inte hann med. Visst vill jag också ha allt klart, helst imorgon, men hinner jag inte så hinner jag inte. Vad gör det om 100 år egentligen?
 
Jag kommer att vara nöjd om jag bara lyckas sortera bort all vinterkläderna innan den här veckan är slut :)

Igång...

Äntligen är reperationen av taket i full gång. Det tog lite tid att hitta någon som kunde ta det på en gång. Valet föll hur som helst på Harmångers plåt, vilka klipppor. Jag ringde torsdag förmiddag, fick besök och kosnadsförslag på torsdag eftermiddag och igår börjades det med att bygga ställning och idag är arbetet som skrivet i full gång.
 
Nu hoppas jag att dom kommer åt problemet så att vi slipper vatten på insidan av taket nästa vinter :)

Vänner...

Några av alla våra vänner vi har runt om oss som förgyller våra dagar :)
 
 
 
 
Helt underbara... Nu blir det godnatt för min del. Imorgon hoppas jag kunna hinna uppdatera både hemsidan och kaninbloggen. Då får ni träffa våra senaste tillskott i den senaste kullen där alla redan verkar vara tingade. Det var nog tur att vi skaffade oss två avelshonor till...

En vän.. eller två..???

Vilken lång dag det här blev. Morgonen började som vanligt med att en av oss tog hand om våra egna djur och den andra av oss öppnade hundpensionatet. Alla sysslor som hör våra dagar till blev gjorda. Städning till alla katter och kaniner, alla fick sin frukost och sitt morgonmys. Alla hundar fick sin morgonkiss och sin frukost serverad därefter gick vi på promender.
Vi åkte iväg på djurpassning och fick gjort allt som hörde arbetsuppgifterna till. Tillbaka till kollo och hjälpte en kund behövde ha hjälp med sin katts tovor och därefter plockade vi med annat smått och gott fram till eftermiddagen. När eftermiddagen kom var det dags för hundarna att vila i lugn och ro.

Då blev det dags för dagens/helgens lilla äventyr för oss :) vi tog bilen till Ljusdal för en snabb vända fram och tillbaks. Målet var att hitta en ny vän till vårt redan mysiga gäng med djur här hemma. Jag hade tittat ut två på blocket och ville gärna ha en av dom. 
 
Vi kom fram till en gård med cirka 70 kaniner. Utav alla 70 stycken som fanns så hittade Emilio en flicka som fångade hans hjärta. En söt liten fluffig och väldigt lugn tjej på 4 månader. Den kommer att passa perfekt som avelshona och barnkanin, precis en sådan kanin som man vill ha bebisar efter :) dock inte en av dom jag tittat på från början.
 
 
Det hade ju varit helt kanon om det slutade där, men så enkelt är det sällan i vår familj  när det gäller djur.
I en bur satt en kanin med en teckning som både jag och Tove fastnat för när vi kikat runt tidigare på nätet. Hon bara tillhörde oss, det kändes långt in i hjärtat. Fortfarande var det inte en av dom jag tittat på från början men sånt är livet. De två jag kikat på passade inte som avelshonor och då var dom inte rätt för oss.
 
Ja som ni förstår så blev det inte en ny vän för oss utan två, inte alltför chockerande om ni frågar mig. Två små söta flickor vid namn Mino och Freja fick följa med oss hem och håller just nu på att bo in sig i sina burar.
 
Det är så himla mysigt med alla våra djur. Visst är det jobbigt vissa dagar att hinna med allt och alla och visst finns det dagar där jag skulle kunna tänka mig att få en veckas ledigt från alla måsten och rutiner på allt.
Men i det långa loppet skulle jag aldrig klara ett liv utan alla våra fina vänner och jag tackar och bugar för varje dag jag kan leva mitt liv som jag önskar, vill och mår bra av.

Sista inlägget???

Men nu får jag nog snart skämmas, nästan två veckor sedan jag skrev något i bloggen, oj oj...
 
Ibland funderar jag på om jag ska skriva att jag slutar blogga, skriva att detta får vara sista inlägget. Men det går ju så klart inte. Vart skulle jag då skriva ner alla ord som kliar i fingararna eller få ut alla tankar om allt och inget??
Nej! Jag gillar skrivandet för mycket för att kunna avsluta den här bloggen.
 
Brist på saker att skriva om är det egentligen inte heller, det händer saker konstant i mitt/vårt liv. Kaninbebisar, roliga gäster, saker vi gör tillsammans, tokiga ideer, utflykter och massa annat. Det är bara det att antingen infinner sig inte tiden för att jag ska hinna sitta ner, eller så känner jag mig bara tjatig när jag skriver om mitt jobb och fámiljen hela tiden. Fast vad vet jag, ni kanske gillar att läsa om det :)..?

Tror jag får försöka ta tag i det här igen, jo så får det bli!. Nu när jag tänker efter så har jag missat att berätta jättemycket för er. Dessutom, om nu allt går som jag vill det vill säga, så har vi som vanligt lite spännande saker på gång :D
 
Våra fyra senaste bebisar ♥
 
Sötaste Trazzel ♥

En påskhelg...

Och vårsolen bara fortsätter att stråla och värma, helt underbart. Sommartid har vi fått redan också. Långa härliga kvällar att se fram emot, jag njuter i fulla drag.
 
Fast häromdagen så spelade det ingen roll hur mycket solen lyste på mig och Cane. Vi blev stora ovänner! Han ville inte sammarbeta alls ( helt naturligt för en unghäst, jag vet ), det gick inte att svänga honom åt vänster utan att starta krig ( också helt naturligt, jag vet det med ) och det hela slutade med en AnnSofie som grät så att tårarna sprutade, ja jag misstänker att det också är helt naturligt men långt ifrån roligt.
 
Jag överlämnade inridningen åt min katt Svea istället :)
 
Dagen efter hade jag så dåligt samvete för hur jag betett mig mot min älskade prins att jag hoppade upp igen, den här gången med vanligt träns och tränsbett. Resultatet blev strålande! Cane och jag red till och med ut en liten sväng och han skötte sig bättre än vad man kan förvänta sig av en unghäst på knappt tre år.
Nu har jag tagit hjälp av Moa som känt Cane sen han kom ut ur magen, vi tre ska tillsammans ge oss ut på lite äventyr och lära oss att klara saker tillsammans :)
 
I övrigt så har det varit en strålande påsk. Vi har jobbat, lagat goda middagar, hälsat på svärmor och myst i solen :)
 

RSS 2.0