Juleljus...

Nu är shoppingtarmen så där härligt nöjd igen. Blommor, adventslampor, kulor, utebelysning, glitter och en del annat blev införskaffat idag. Äntligen ska jag få pyssla klart med julsakerna.
 
Undrar om jag kan hinna allt detta och lite till på söndag plus bak? Julbakningen är viktigast sen får vi se :)
 
Ja allt utom dom här ska sättas upp. Jag har nämligen testat en i ett av fönsterna och det resulterade i en fantastisk röd porrbelysning. Ganska annorlunda och spännande men nejtack, jag vill nog ha genomskinliga kulor istället tror jag :) Det får bli en tur till stan till veckan igen, vi har förutom kulor en massa julklappar att handla.

Julpyssel...

Jul jul, strålande jul :) äntligen får jag sätta upp alla adventsljusstakar. Förutom kylan som brukar komma med vintern och julen så är själva juletiden en av mina favorit-tider på året. Det är så mysigt när alla fönsterna är pyntade och ljusen är tända.
Nu blev det inte så att alla fönsterna blev pyntade eftersom vi flyttat till ett väldigt stort hus, det var baksidan av att flytta till större. Framsidan och det roliga är ju förstås att då får jag handla nytt :)
 
Loppans fina pyssel som nu står i ett köksfönster.
 
Tro det eller ej, men nu vill den här Skåningen ha snö och ett par minusgrader för att få till den rikriga julstämmningen, jo det är sant. Undrar just om det inte ska på och börja bli en riktigt norrlänning även av mig :)

Två år som sekreterare...

Det här roade jag mig med igårkväll :)
 
http://helahalsingland.se/nordanstig/gnarp/1.5314203-helt-ny-gnarpsforening-ar-fodd
 
Vi har haft ett roligt år så jag sitter kvar i den riktiga styrelsen som tillsattes igår. Tillsammans ska vi få Gnarp att växa, alla som bor här, eller hur?!

En vinst...

Jag vann en tävling som TAG-FOTO hade lagt ut på facebook, superkul och jag tackar så hemskt mycket för fotograferingen samt den fina kalendern jag vann.
 
Jag fotade fyra av mina favoritbilder med mobilen:
 
 
 
 
 
Resten finns på TAG-FOTOS sida på facebook. Jag kan varmt rekomendera företaget till er alla. De fotade oss när vi gifte oss, de har fotat hundarna på dagis och de fotar mina barn. Alla bilder har en känsla och de fotar tills de känner att de har bilder att välja bland.
 
Jag är helnöjd med min almanacka :)

Den första...

Det var på hög tid att Djurkollo fick komma ut på youtube så ikväll knåpade vi ihop ett litet bildspel från vårt kattpensionat och kaninpensionat.

 
Fler kommer det att bli för jag har huvudet fullt av ideer :)

Önskelista...

I brist på annat så får ni en dålig mobilbild på vår lilla bebis som börjar bli stor nu.
 
 
Tiden går så fort, veckorna springer fram och det känns som att jag inte hinner med. Det finns så mycket att fixa med jämt, så mycket som jag vill hinna med och som jag vill pyssla med. Fast att jag alltid planerara allt så noga (jag är så som person, massor av planering jämt) så verkar jag tappa bort mig och missa en massa.
 
Tror det kallas stress med ett annat ord. Ett varningstecken på att man borde dra ner på tempot. Samtidigt så känner jag att det inte är rätt läge att dra ner, hur ska allt gå då?
Jag vill inte dra ner tempot heller, jag älskar tempo. Jag önskar mig bara fler timmar på dygnet.... eller en städerska.... eller en kock.... eller varför inte alla tre alternativ. Tänk så mycket tid jag skulle få till allt jag vill göra...

Tulipan...

Idag är det din dag och jag har tänkt på dig lite mer än vanligt. Fortfarande så passerar du i mina tankar nästan varje dag, ibland med glada tankar och ibland med ledsna tankar. Men alla tankar är lika välkomna, det hjälper mig att hålla dig levande inom mig ♥

Med en enkel tulipan uppå bemärkelsedan, vi har den äran vi har den äran att gratulera...
 

Charmören...

Han är störtskön, killen på fotot menar jag. Blicken, minen och glädjen i den här grabben kan man bara digga. Så många roliga och härliga hundar vi träffar hela dagarna.

 

Prinsen...

Igår körde vi ca 1 ½  mil norrut för att få träffa vår svarta prins, Mullebus.Det var 1 år och 3 månader sedan vi sågs sist, det var då han blev hämtad av sin blivande fodervärd. Det kändes rätt mot honom att hamna någonstans där han fick dra stockar och sulky, det är precis sånt Mulle gillar.
 
Nu, så här lång tid senare, bestämde vi oss. Om Mulles fodervärdar ville köpa honom så skulle dom få det. Vi såg på bilder och hörde på fodervärdarna att han trivdes med sitt skogsarbete och sin nya hagkomppis Trolla.
Terese och Krister ville väldigt gärna köpa honom så att så fick det bli.
 
Den 4 november sålde jag därför min allra första egna häst. Det känns konstigt så här i efterhand. Den hästflocken jag köpte när jag flyttade hit finns inte kvar hos mig längre. Mulle har flyttat till en familj som har tid med honom och Missi galopperar på de evigt gröna ängarna.
 


Tänk vad livet ändras, hela tiden, genom hela livet...

Häxa...

Loppan har varit på två maskerad inom loppet av en vecka. Jag har en väldigt nöjd dotter som nu planerar sin egen fest inom snar framtid. Har inte mamma tid i jul så tänker hon fråga farmor, söta flicka, jag gör nog bäst i att ta mig tid helt enkelt :)


Väntar på att nagellacket ska torka....
..... fit for Halloween-disco.

På väg till en spökfest som en klasskamrat har bjudit in till.

En bebis...

Men jag kom just på att jag glömt visa upp en sötlök som tittade ut i tisdags den 30 oktober.
 
Det var Molly som fick bli mamma för första gången och en bebis var det som kom, en liten pojke som ännu inte fått något namn.
Vi är glada över att båda mår bra och vi är glada över att ha så mycket fina djur runt om oss. Vi trivs med vårt djurliv och vi tar hand om alla våra djur med lika mycket kärlek och omsorg.

Men efter en hel del kommentarer och lite gliringar från människor runt om oss så verkar dom inte lika roade av vårt djurliv. Varför kan jag verkligen inte förstå eftersom det inte är deras liv det gäller. Vad har andra med att göra hur mycket djur vi har eller om våra katter (tre olika honor) har fått bebisar tre gånger totalt det här året?
Så länge vi tar hand om alla djur så är det väl vår sak som vi faktiskt över huvud taget inte ser som ett problem alls.
Våra älskade katter och kaniner får städat varje morgon och varje kväll. Dom får mat och friskt vatten två gånger om dagen. Våra hundar går på dagis varje dag där dom har sällskap och härliga promenader varje dag, oxå dom får mat och friskt vatten. Hästarna har fri tillgång på hö, dom ses till flera gånger om dagen och vi älskar dom precis lika mycket som vi älskar alla våra andra djur. Säg några andra djur som har det bättre än våra eller ens lika bra.

Nä, alla ni som har åsikter om det här, låt oss sköta vårt liv med alla våra djur så kan ni få sköta ert liv bäst ni vill. Alla är vi olika och vi är väldigt stolta över får familj med alla härliga individer.

Hur många djur vi har? Ja det blir tre kaniner (kan bli fler, kaniner kan om jag säger så), sex katter plus en bebis som ska flytta när den är tillräckligt gammal, två hundar och tre hästar (en är utlånad och säljs till helgen). Än är vi inte klara, redan till våren kommer det tillskott och vi njuter :)

RSS 2.0