Ett spår eller två...Idag kom vi, jag & Tove, äntligen iväg på lite egentid med våra hundar. Snälla Anna kom & hjälpte oss på kollo ett par timmar så att vi kunde spendera tid på att umgås med våra egna hundar i skogen.

Tanken var att testa spår för att se om det skulle kunna utvecklas till något kul som vi skulle kunna jobba med lite på fritiden. Våra hundar förtjänar att få komma iväg på annat än dagis & spring på gården.
Med oss hade vi en fantastisk människa som jobbar med hundar, inte människor utan hundar som hon själv uttrycker det.
Hon sa det jag hoppas att alla kommer att inse i framtiden. -Varje dag så lär jag mig något nytt om hunden!
Tål att tänkas på tycker jag.

Hur gick spåret då? Jo vi fick testa lite olika varianter & våra hundar tog dem alla med bravur. Nu är det sluttestat på olika aktiviteter för dom, nu ska dom få jobba i spåret på olika vis & till våren är det vi som går vidare. Iallafall så jag & Oskar kommer att göra det, jag fick nämligen höra att Oskar är grymt duktig på att spåra & skulle kunna gå långt om vi tränade. I min värld lät det superspännande.

Nu är det time för en dusch för imorgon väntar mer jobb men även en tur in till stan för shopping av regnkläder samt gummistövlar.

Godnatt!


Skatt...Med hösten kommer regn & rusk, blöta kläder som klistrar sig fast och joggingskor som blir blöta rakt igenom. Grå trist himmel som drar ner humör & känslor så att allt känns sådär lagom trist.

Just nu regnar det hos oss. Men ikväll är det skillnad för ikväll sitter jag inne i värmen. Lyssnar på musik, Veronica Maggio är det som håller mig sällskap samtidigt som jag kikar runt på bloggarna som jag följer. Bredvid mig ligger Tove & sover på ena sidan & på andra sidan har jag lilla Freja, i fotändan ligger Findus & sussar. Nere på golvet leker en av kattungarna och en av dom smaskar i sig lite kvällsmat. Kaninerna har lagt sig till ro men tuggar lite då & då på höet.
Helt plötsligt blev det mysigt med regnet. Omgiven av allt det varma här inne så hör jag hur det smattrar mot sovrumsfönstret. Tänk vad lite varma tankar kan ändra hela ens inställning. Om det regnar imorgon när jag ska gå på promenad så ska jag tänka på mina mysiga vänner som finns här hemma & väntar på mig.

Har jag sagt att jag är lycklgt lottad? Den lyckligaste på denna jord för jag har den dyrbaraste skatten som finns. Min underbara mysiga & trygga familj, full av olika personligheter & tokiga upptåg.♥ Sagan har rätt, i slutet av min regnbåge hittade jag min skatt ♥


Found...Igår gjorde vi ett litet fynd utanför Djurkolló. Inget roligt fynd alls eftersom det tyder på att någon haft ett iskallt hjärta.

Tove såg på eftermiddagen en kattmamma med fyra kattungar som såg väldigt rädda och skärrade ut. Vi tog för givet att det nog var vildkatter och bestämde oss för att prata med någon som kunde hjälpa oss. Men senare på kvällen så kom en liten kattflicka in till oss och bevisade att hon inte alls var vild. Hon hade tappat bort sin mamma och sina syskon och var helt själv. Skräckslagen, men inte vild.
Detta tyder på att någon lämnat de stackars katterna åt sitt öde, utanför oss förmodligen.

Vi hoppas och ber att de andra katterna klarar sig och att någon hittar dem innan det är försent eftersom vi inte kan hitta dem längre.
Lilla Found har fått flytta in till oss och våra egna kattungar och deras kattmamma (lillan hade den turen). Hos oss får hon bo tills dess att hon är stor nog att flytta till ett annat kärleksfullt hem.

Skaffa aldrig djur om du inte är kapabel att ta hand om dem. När du tar in ett djur i ditt hem så har du också tagit in ett ansvar för många år framöver. Nu får en kattmamma och hennes kattungar lida för att någon inte insåg detta utan bara dumpade dem.

Stackars människa med ett sånt iskallt hjärta.....


En annan sötis...
Clara hittade en napp som Zeke släpat in imorse. Kameran åkte fram & så här blev fotona. Söt som socker, lilla bebisen :)

Hur söt får man vara..?
Klappat & klart...Nu var det äntligen gjort. Oskar har varit in till veterinären idag för att bli kastrerad. Ett beslut jag är väldigt nöjd över att ha tagit. Trots hans ålder på drygt åtta år så känner jag att det absolut är värt ett försök.
Den stressen och frustrationen som han så många gånger har upplevt på promenader, på dagis & i hemmet med alla dofter försvinner förhoppningsvis om ett tag.
Om jag har riktigt med tur så kommer oxå vårt sammarbete bli bättre, kanske som det var när han var yngre & inte så hormonstin.
Min hund är en grym sökare & en kurs med sök i är något av det första vi ska hitta när han har landat. Ska bli kul att se honom söka efter något annat än katter som löper t,ex.

Just nu så sover han bara hela tiden, snarkningarna är långa & djupa. Imorgon ska han få sova i ett eget rum på dagis, säkert till både hans & Denzels olycka, men nästa vecka kan Oskar få vara med alla sina kompisar i rummet Bråkmakargatan.Lilltussen i sin varma One-Piece dräkt som jag bara var tvungen att köpa åt min frusna lilla prins.


Valpkurs..Wiiiie vilken rolig & bra valpkursdag vi hade idag. Vissa dagar känns det bara bättre än andra. Som alla förare jobbade med sina hundar & vilka framsteg alla hade gjort. Allt från sitt till kontakt till stanna kvar till inkallning, det bara satt hos alla. Duktiga små valpar som har förstått vad husse &/eller matte menar & duktiga förare som har lyckats visa de små liven hur det ska gå till.

Nu ska vi bara låta alla deltagare få landa i allt det här som vi gjort så att valparna verkligen förstår vad som gäller, plus att vi ska nöja oss som det är utan en massa nya kommando. Kan bli för mycket för lilla valpen annars & det vill vi ju såklart inte.

Nästa gång är det miljöträning som står på schemat, det däremot, kan man ALDRIG får för mycket utav.


Hmm, vad ska man göra här då, undrar en Sigge som efter ett par sekunder satte rumpan i marken som han lärt sig.


Duktiga Hugo har verkligen fått kläm på det där med sitt & kontakt. Envishet med de vildaste valparna lönar sig verkligen i längden.


Inte utan att jag blir mallig över de duktiga förarna & deras fina bebisar. Vilket jobb ni lägger ner på era valpar & vilka kanonhundar det kommer att bli.

Annonsen...Det är verkligen inte lätt att hinna blogga nu för tiden, ännu svårare blir det när jag inte har ett fungerande internet där hemma längre.

På jobbet är det iallafall full rulle som vanligt, så himla roligt att vi har att göra & det känns så skönt att vi fick en sån här start. Annonsen vi hade på första sidan i "Nordanstigaren" har verkligen slagit igenom ordentligt. Kunder har fått upp ögonen för bra foder till både katt & hund & salongen fick lite bokningar. Känns otroligt bra att den gav något. Visade jag er den förresten? Tror inte det... Så här ser den ut iallafall.Nä nu måste jag fortsätta jobba klart, kan ju inte sitta här & lata mig. Får skriva mer en annan dag...

En dag att leva på...Jag undrar hur långt jag kommit i mitt liv utan all stress. Det måste ju trots allt vara den som driver mig & får mig hinna lyckas med allt. Sen hur bra den är alla gånger, det vet jag inte men jag får ju som skrivit, mycket gjort.

Under veckan som gått har vi hunnit massor. Allt från dagisinskolningar, friseringar till valpkurs, men det viktigaste av allt, vi har varit lediga en hel dag & bara varit tillsammans. Jag, Tove & barnen åkte till Hudikmarknaden & traskade runt bland all försäljning, alla karuseller, hoppborgar, godisstånd & mycket mycket mer. Våran första lediga dag sen vi öppnade för drygt fem månader sen. Snälla Anna var på Djurkolló under tiden & höll ställningarna, tack snälla Anna för det!

Barnen fick fynda och hoppa i hoppborg, vi testade på att fånga gosedjur på krok (som Loppan kalladen de som gick ner för att hämta upp sakerna) & tro det eller ej, jag som stog vid de där glasburarna själv som tonåring, i hopp om att få upp något men aldrig lyckades, jag fick upp en liten vovve åt Loppan som hoppade jämnfotar när hon fick den i sin famn. Men inte nog med det, jag fick även upp en jättetennisboll åt Mio som han så gärna ville ha, det bästa av allt var att han utropade -Du är GRYM morsan, tack! mitt framför alla andra mammor & tuffa pojkar, haha tänk att så lite kan värma så mycket. Kan ni tänka er, jag är GRYM hihi.


Loppans vovve, Atlas, läser en bok innan han somnar.

Nu ska vi krypa till kojs för vi har en lång & intensiv vecka framför oss. Loppan åker till sin pappa & då brukar vårt annars så fulla schema vara om möjligt ännu mer fyllt. Men vi har mycket att se fram emot, en ny vovve ska börja på dagis hos oss, jag ska klippa Softie, Shitzu & en katt & Amelie & Nina från dagis där jag gjorde utbildningen kommer ner till oss, vi har lite hemligheter för oss att planera :). Men just ja, vi har ju vår jätteannons i lokala nyhets och reklamhäftet oxå, på förstasidan & allt, ser fram emot en positiv respons på det.Fortsatt trevlig kväll på er!


Update!OJ!!! Har det redan gått en vecka sen sist? Då borde det finnas massor att berätta ju, hmm...

Fast även om det gått en vecka så rullar livet på som vanligt här hemma. Eller ja, hemma & hemma, på jobb kanske jag borde skriva.

Vi har klippt & trimmat en Amerikansk Cocker spaniel & en liten Fia.

Vi har haft valpmys i dagarna två. Lilla gulliga Atlas som har börjat på dagis hos oss, Einar som har så mycket bus kroppen att han inte vet varken ut eller in & lilla söta Charlie som var hos oss en strödag. Charlie har för övrigt varit i vår salong också, en riktigt duktig liten kille med vad jag förmodar en lika duktig matte som tränat honom.Vi har träffat "gamla" godingar...Habbe var en av dom...

Jag har filurat på en stor annons inför en kampanj vi ska ha & vi har planerat inför ett stort evenemang vi ska vara med på. Men det är inget jag avslöjar redan.

Något jag däremot kan presentera är vår nyhet inom datavärlden på Kollo, nämligen en egen blogg. Tanken är dock att det är kunderna som ska skriva i den, ska bli spännande att se om någon finner skrivarglöden inom sig.Klicka på bilden så kommer ni in på bloggen.

Har du haft din hund hos oss på pensionat eller träffat oss genom vårt jobb av en annan anledning så får du mer än gärna skriva i bloggen åt oss.


Ja förutom allt det här så har vi även tagit en sväng in till stan, igen.... Mios nya skor höll två dagar så dom behövde bytas, han hittade ett par andra sån tur var.
Tove & jag styrde stegen in på IKEA, det var dags att skämma bort sig själv. Nya kuddar & ett stort varmt & gosigt täcke inhandlades, myspys nu när hösten har smugit sig fram.

Sen har jag åkt på en vurpa & skrapat upp ett par ställen på kroppen rejält. Blev lite stel i kroppen & har, förutom de stora skrapsåren, blåmärke på hela kroppen.
Det går över tills du gifter dig, sa alltid min mamma när jag var liten. Den som lever får se ;)

RSS 2.0