Hinna?Jag är ledsen, men ni får vänta på uppdatering med bilder till imorgon eller kanske torsdag. Det är alldeles för mycket nu både här hemma & på Djurkolló. Jag är just nu super orolig för att vi inte ska hinna klart allt.

Ha det bra tills dess!

Fort framåt!Vem har sagt att det ska vara lätt? Men med vänner omkring sig som hjälper till går allt otroligt mycket fortare.Johan testar laserglasögonen.

När vi gick ifrån lokalen igår kändes allt bra. Imorse när vi fick veta att det fanns fler reglar att hämta lyftes hoppet om att hinna bli klara med väldigt mycket väldigt högt. Vi hade supermycket hjälp idag & kom verkligen jättelångt.
Men allt tar sin lilla tid & självklart kan inte allt bli klart på en dag. Så ikväll när vi gick hem så kände jag en liten oro för hur vi verkligen ska hinna allt. Vi måste ju hinna, så är det bara. Helst av allt vill jag vara klar till torsdag eftersom mina föräldrar kommer upp då. Lite tid med dom dagen innan invigningen hade känts toppen. Som det ser ut nu är det nog bara att glömma. Vi får nog bära möbler då istället.

Så här långt har vi kommit.Superlångt, jag vet & jag ääär nöjd men ändå. Det saknas färg på flera ställen, stängsel mellan boxarna måste upp, grindar ska göras & salongsdelen är långt ifrån klar.Inne i salongsdelen ser ni lite av isoleringen som ska in i väggarna där.Det blir bra & jag är stolt!

Nu blir det sängen för mig. Imorgon väntar ett möte med arbetsförmedlingen. Jag har nämligen sökt starta eget bidrag fast att mina chanser är väldigt väldigt små till att få något. Men ett försök är det värt & imorgon ska jag som  skrivit dit för att prata lite med dom. Håll tummarna på att jag får ett besked riktigt snart.

Godnatt!

Fyra rum till klara...Fasiken så duktiga vi har varit idag. Johan & Andreas fanns på plats för att hjälpa oss med väggar & reglar. Åsa, som ska öppna butiken, var snäll & hjälpte oss med dörrar. Jag & Tove sågade en massa, byggde & städade. Loppan var oxå med hela dagen, hon stod för underhållningen.Vi hade annat sällskap oxå idag.Dexter & hans nyfunna vän Celia provade ett av dagisrummen & såg ut till att trivas väldigt bra där. Dessutom fanns det ju möbler som man fick vara i, inte varje dag det händer.

Nu har vi knappt två boxar kvar att bygga men till dom saknas reglar så det måste ordnas direkt imorgon. En vägg som ska upp till butiken saknas oxå. Efter det så återstår, målning av allt, sätta staket överallt, fixa alla dörrar klart, göra skylt, måla trimbord & flytta dit en himla massa saker till hundarna.

Men det klara vi till senast onsdag, dygnet har ju 24 timmar har jag hört.

Godnatt alla!

Magsveda...Igår började jag med att jobba extra på skolan här i byn & efter den arbetsdagen så åkte vi in till stan & gjorde av med en massa pengar igen. Mycket som ska inhandlas inför bygge & invigning. Det sved till i magen mer än en gång, bland annat när jag köpte krokar till hundkoppel för nästan 700 kronor. Men fint blir det och kul är det trots ångesten.


Visst är dom söta? Hunddagiset där jag gjorde min utbildning hade sådana, supergulligt tycker jag.

Tack till Sara som var snäll & lånade ut sin hästtransport till oss så att vi kunde handla det vi behövde.

Idag har vi byggt, jag & Tove. Snacka om att vi blev nöjda när vi såg vad vi lyckades med. Imorgon kör vi igen. Jag har stora förhoppningar om att vi hinner långt den här helgen. Vi har ringt in en del snälla vänner som kommer & hjälper oss så nu blir det nog fart på det hela.

Nu blir det godnatt för mig så att jag orkar upp imorgonbitti.

Bygget idag...På en dag kan man hinna mycket, speciellt om man har snälla & hjälpsamma människor runt om sig.Reglarna på golvet pysslade jag & Tove med i några timmar. Mätte, sågade, räknade kvadratmeter & skruvade fast dem.

Sen kom grabbarna & då smällde det till.Imorgon står bygget på vila. Jag ska jobba extra på skolan, Tove ska ta hand om hemmet & efter det blir det en tur till in till stan. Det behövs en hel massa mer grejor till helgen. Då har vi nämligen ringt in ytterliggare förstärkning.

Vi kan ju inte slita ut Johan helt, vi måste ju tänka på våra framtida dataproblem oxå, hihi.


Uppdatera mig själv?Hur kunde jag skriva & lova er bättre uppdatering i den här bloggen när vi skulle bygga. Jag hinner ju knappt uppdatera mig själv mellan varven.
Igår blev det shopping för hela slanten. Förutom ett glömt släp, dyra reglar, lite pinsamheter på bauhaus, fel-lastat släp & en extra runda till stan så gick det på det stora hela väldigt bra.
Dessvärre hann vi inte allt, vi kunde inte ta med oss allt vi hade tänkt & vi missade ett par grejor så det får bli en runda till in till stan. Helst på torsdag eller fredag för till helgen har vi ringt in en liten styrka som ska hjälpa oss bli klara.

Vad tror ni? 11 boxar på två dagar borde väl inte vara något problem?

Nästa vecka är fulltecknad. Samtal, visitkort, tröjtryck, presentkort, flytt av möbler, skriva avtal & mycket mycket mera. Plus att mina fina föräldrar kommer upp för att vara med på invigningen. Som en bonus har dom med sig min älskade systerdotter upp, slka bli toppen. Hade varit kul att ha allt något så när klart när dom kommer. Då behöver jag inte stressa sönder mig själv när dom är här.

Imorgon mäter vi ut boxar & lägger reglar. Håll tummarna för oss är ni snälla. Bilder dyker upp så håll utkik! 

Dag 2 på byggetMattan blev inte klar idag, attans oxå. Men stöter man på hinder efter vägen så gör man. Oftast är det väl så, att något dyker upp som gör att man måste ordna det först. Men nära klart är det iallafall.

Förrådet som i framtiden ska bli salong, toalett & kök, salig blandning lät det som men det finns en plan, blev flyttat. Med lite finurlighet så gick ju även det.Kvar blev problemet som uppstod inför mattläggningen. Men problem är till för att lösas.Imorgon åker vi in till stan & införskaffar lite material. Får se om vi hinner lägga nån matta oxå annars får vi helt enkelt fortsätta på tisdag igen. Vill ju börja bygga boxarna nu så den där mattan är högt prioriterad.

Nu är det snart sängen som är högst prioriterad för denna svensk. Hoppas ni har haft en bra helg!

Igång...Då var vi igång...Lokalen är nu tömd på allt som stod där & vi har kört igång med mattläggningen, inte alls så lätt som jag föreställt mig men med lite hjälp så gick det galant.Det får bli payback time när de nån gång i framtiden behöver hjälp.

Imorgon fortsätter vi. Då ska jag & Tove försöka fixa mattan själv nu när vi sett hur Johan & Göran gjorde. De två ska vara snälla & flytta förrådet till andra sidan rummet & på måndag kan förhoppningsvis bygget påbörjas.

På G igen...Idag känns det bättre. Lite sömn var det jag behövde så nu är jag fit for fight igen. På lördag & söndag lägger vi mattan i lokalen, på måndag åker vi & handlar byggmaterial & efter det så kör vi så det ryker. Oj vad det ska skruvas & sågas, hamras & målas, spännande till tusen. Jag lovar att jag ska bättra mig med mina blogginlägg så ni kan följa oss från grunden.Igår kom hunden Lova för att hälsa på oss igen. Det blev ett kärt återseénde för både henne & mig. Jag är nu helt säker på att min nästa hund ska

1) vara en tik
2) vara en Border Collie
3) få sova i sängen ibland (fast det här sista vet inte min älskade Tove om än så skvallra inte hihi)Sötlöken Lova som ska var hos oss några dagar, mysigt.

Nu blir det duschen & sen blir det mys med min älskling & alla våra fina djur. Ha en mysig kväll!

Gnäll...Idag är det inge vidare bra med mig. Huvudvärk & trötthet har kommit & hälsat på som oinbjudna gäster. Usch vilket gnäll det blev, men vissa dagar ska vara sådana oxå så att vi inte glömmer bort att uppskatta de bra dagrna.

Idag hämtade jag plastmattan som ska läggas i lokalen. Dessvärre kan vi inte lägga den än (ja vi, jag är nämligen heeelt övertygad om att vi fixar det själv), eftersom det fortfarande finns lite saker kvar i lokalen sen innan. I helgen hoppas jag dock att vi får det gjort så att vi kan börja bygga, det börjar nämligen brinna lite i knutarna nu.

Jag glömde skiva om gårdagen igår.

Vi var & hälsade på hos Alpackorna som bor här i Gnarp & det var ingen vanlig visit. Det var en lära oss ta hand om Alpackorna-visit.Det var med skräckblandad förtjusning som jag gick in till dem. Vilka djur! Så söta & så spralliga. Det tar nog ett litet tag innan vi lär känna varandra, men jag har en känsla av att det kan gå ganska fort med tanke på att vi kommer att komma med mat, sånt brukar uppskattas.

Jag lovar att berätta mer om upplevelsen i att få ta hand om Alpackorna när vi har passat dom. Nu måste jag hoppa i säng om jag ska orka morgondagens alla bestyr. Jag är snart tillbax som vanligt i bloggen igen, jag behöver bara få lite ordning på allt först.

Godnatt alla!

Klippet...Den här helgen har gått i klippets tecken. Två hundar & ett barn har fått maskinen/saxen i pälsen/håret.

Martin var först ut lördag morgon klockan nio.Han var som en enda stor hårboll när han kom in. Men efter ca tre timmar så hade vi hittat en hund under all päls, klippt de långa klorna & gjort Martins öron rena & fina igen.

Martin är en Mellan pudel som är klippt helt efter Husses önskemål.

Nästa hund på tur var Herman.En lurvig liten kille som behövde kliva i vårskruden.Herman är en Lake Land terrier som egentligen ska trimmas men ägarna önskade honom klippt. Riktgt stilig kille om ni fråga mig.

Nästa på tur var min son. Men honom kommer ni inte att få se någon bild på. Han har förbjudit mig att ens visa för mormor & morfar även om han blev nöjd själv. Kan avslöja att jag har den finaste killen som går i ett par skor iallafall.

Då var det bara Oskar, min egen hund, kvar att klippa. Honom tar jag tag i till veckan innan hans utslag ger sig till känna. Stackaren brukar få som värme-eksem när pälsen blir det minsta lilla för lång & risken för öroninflammation är stor om det växer ut för mycket kring öronen.
Usch, nu sitter jag & får dåligt samvete för att jag inte klippte honom oxå i helgen. Men jag har hört att ett dygn bara har 24 timmar..?

10 månader...Det var den elfte igår & då brukar jag vanligtvis skriva om Hurricane men med allt annat runt om mig & i huvudet så glömde jag bort det.

Jag har knappt träffat eller sett mina hästar på en månad. Det är Toves som tagit hand om dom under tiden som jag stressat på med mitt. Därför kan jag inte heller skriva om framsteg eller "baksteg" som Cane har gjort.

Men mätt honom har jag i vanlig ordning gjort & prinsen mäter idag 142,5 cm i manken & rumpans höjd är nu 148 cm. Hans manken har alltså höjts med 1,5 cm bara & rumpan har inte höjts alls. Fortfarande D-ponnymått, men killen är ju inte året ens så hopppet har inte lämnat mig riktigt än.


Imorgon...Skivor & reglar, skruvar & lim, grund & färg, plastmatta & stängsel, jaa det är vad mitt liv består av just nu. Det sista jag tänker på när jag går & lägger mig är hundar, det första som ploppar upp i huvudet när jag vaknar är hundar.

Én kväll när vi låg i sängen, redo att somna så säger jag lite tänkade:

-Jag skulle nog behöva ringa...???

Tove:
-Vart ska du nu ringa, så här sent?

Jag:
-Jamen jag behöver göra det imorgon.

Tove:
-Då tar vi det imorgon.

Undrar om hon tycker jag är intensiv just nu. Tänk så mycket det krävs för att orka leva med mig. Ibland lider jag nästan med Tove för att hon är tillsammans med mig. Men som hon själv säger ibland: -Jag visste ju vem du var när jag blev tillsammans med dig.

Här är det kärlek på högsta nivå hihi.

Två till...Äntligen fick jag till det. Det var inte bara att söka om FA-skattesedel minsann. Varför ska allt vara så krångligt & varför i hela världens namn ska det vara så svåra ord med överallt. Allmänbildad räckte inte för att förstå allt. Nu är den iallafall iväg & jag hoppas allt blev rätt efter alla turer.

Även tidningsannonsen blev klar idag. Den ska vara med i vår lokala reklamtidning här i Nordanstig. Stor & turkos kommer den att vara, förhoppningsvis blir den svår att missa. Ett par tidningar till ska kollas upp för annonsering sen får vi vara nöjda.Imorgon blir det möte & tusen samtal så nu blir det sängen...

Internationella kvinnodagen!Så många tomma ord, så många hårda slag...

Många undrar säkert hur en kvinna kan stanna kvar i ett förhållande där hon blir misshandlad på ett eller annat sätt. Lika många misshandlade kvinnor undrar vad dom har gjort för fel. För fel har dom gjort, iallafall är kvinnorna själv helt övertygade om det. I deras värld är det inte mannen som gör fel. I deras värld är det dom som inte varit mannen till lags, dom som sagt fel ord eller gjort fel handlingar.

En misshandlad kvinna ser bara sina fel. Hon glömmer bort sina styrkor & hon glömmer bort vad äkta kärlek är. En misshandlad kvinna gör allt hon kan för att rätta till alla fel hon tror hon har begått & hon gör allt för att hennes man ska älska henne igen.

Att det inte är äkta kärlek har hon ännu inte förstått. Förhoppningsvis förstår hon det innan det är försent. Förhoppningsvis springer hon för livet & lär sig älska livet igen.

Sara Vargas låt kanske inte platsar i schlagersammanhang men den platsar absolut i radion så att vi alla blir påminda om att vår vackra vardag kanske inte är så vacker för en av våra medmänniskor.

Min vardag är otroligt vacker. Jag har en flickvän som älskar mig för den jag är, som respekterar mig & tar hänsyn till mig.

Det är jag värd!

Det är vi alla värda!

Kors...Helgen har flugit förbi som vanligt & lixom alla andra söndagskvällar sitter jag här framför skärmen med två ögon som går i kors.

Lilla tjejen har åkt hem & jag saknar henne redan. Hon var fantastiskt söt, precis en sådan hund jag skulle vilja ha. Pigg, lyhörd, trevlig, mysig & otroligt snäll. Tur att hon kommer & hälsar på snart igen så vi kan fortsätta mysa. Tror Dexter ser fram emot det oxå, dom två blev riktigt bra kompisar.

Idag var vi & hämtade trimbordet, maskinen & allt det andra som ingick i priset & idag fick jag även en ny klippkund, passade ju perfekt.
Men först ut till frisören AnnSofie blir ändå min egna lilla Oskar, han ser bedrövlig ut för tillfället. Det är ju en skam om frisörens hund inte är lika fin som alla hennes kunder kommer att vara.

För att orka med veckan & alla dens måsten så kryper jag till sängs nu. Godnatt till er alla!

Frisk luft!Jag börjar bli riktigt dålig på det här med bloggandet. Av fullt förståliga skäl enligt mig själv, men det känns ändå lite trist. Jag gillar ju att sitta här på kvällarna & plita ner vad som finns på hjärtat eller vad som har hänt under dagen. Tyvärr så finns inte tiden just nu till det. Jag hoppas iallafall att ni ska kunna få ta del av alla förberedelser & bygget i lokalen när det sätter igång.

Den här helgen verkar dock bli kanon. Solen har varit framme hela dagen idag & jag & Tove började dagen i stallet med mockning & allt annat som måste fixas där. Efter det var det dags för frukost innan vi begav oss på en två timmar lång promenad med alla fyra hundarna. Japp! Fyra! hundarna. Vi har två pensionatshundar på besök i helgen. En Border Collie flicka & en Border Collie/Schäfer blandras kille. Med andra ord så har vi full rulle här hemma i helgen, men det gör inget, med de här fina hundarna så är det inga problem alls.Dexter till vänster, flickan i mitteln & killen till höger. Oskar gick med Tove i lugn & ro.En sån här fin tjej i familjen hade inte varit helt fel. Hon är supersöt & väldigt snäll.

Vi har även hunnit med att ta emot en soffa & två fåtöljer till verksamheten, tack för de Pernilla med familj. Som plus i kanten har vi oxå hunnit med att göra våra första inköp till företaget, en hel del till salongen med borstar, klippmaskin & lagomt trimbord, en bur för transport, massa leksaker, vattenskålar & lite annat smått & gott. Begagnat men i mycket bra skick så det blev vi väldigt glada för. Dessutom fick vi även där en soffa åt våra dagishundar.

En hel del gjort idag men fortfarande 1000 saker kvar att göra. Skam den som ger sig.

Ha en fortsatt trevlig helg allesammans!

Klart!Då var det klart! Investeringslånet alltså.. Känns otroligt skönt & som en stor lättnad att banken tror på mig & det jag ska göra, annars hade dom ju aldrig valt att bevilja investeringslån till mig. Det bästa av allt är att jag inte behövde lämna någon säkerhet & inte heller behövde jag borgenär, det innebär att de tror på mig som människa oxå. Det känns fantastiskt bra.

I helgen sätter vi oss & gör inbjudningar till invigningen & fixar med annonser till tidningarna. Kan ni förstå att det är så nära? Knappt så jag kan det.

Tummar & tår!Idag har jag varit på möte. Skatteverket var det som stod på tur. Hjälp vad mycket jag måste hålla reda på, tur att min pappa driver företag så att han kan påminna mig om alla viktiga datum så här i början.
Tjejen som hjälpte mig var otroligt hjälpsam & trevlig. Hon informerade om massor & svarade på alla mina frågor. Känns skönt att få träffa rätt människa på rätt plats.

Idag är oxå dagen då jag har sökt om investeringslån. På torsdag väntar ett möte med en av bankerna. Håll tummarna är ni snälla. Det är på hög tid att börja handla allt som behövs för att bygga upp rummen till hundarna. För att kunna handla behövs det pengar såklart. Andra april ska allt vara klart är det tänkt.

Nu måste jag nanna kudden så att jag orkar med morgondagen. Massvis med samtal imorgon igen som ska ringas, hö ska hämtas & ben till hundarna på dagiset ska ordnas. Många bäckar små....

RSS 2.0