Styrka åt er...Mitt hjärta blöder idag för de som förlorar någon närstående. På bara en vecka har två människor gått bort, två människor som jag inte kände men som ändå fanns i min närhet eller som jag mycket väl kände till genom en gammal barndomsvän.
Dom har på två olika, mycket tragiska sätt ryckts bort från sina närstående & från sitt liv. Kvar har de lämnat tårar, minnen, sorg, smärta, familj, vänner & en enorm tomhet.

Ja idag blöder mitt hjärta för er allas skull. Idag är en sådan dag där jag åter igen får mig en tankeställare på vad som är viktigt här i livet, på vad som verkligen betyder något & på vad som är värt att kämpa för.

Jag är innerligt tacksam för allt jag har runt om mig, familj, vänner, glädje, framtidsdrömmar, planer & kärlek. Ta aldrig varandra för givet. Ge ert barn en extrakram & tala om för dem att du älskar dem av hela ditt hjärta. Ta till vara på din familj & dina drömmar, ge kärlek åt de som behöver det & bry dig om dig själv.Må ni alla hitta styrka till att gå vidare...

Hej hopp!Tillbaka efter tre dygn, åtminstonde för den här gången. Mitt liv är så otroligt stressigt just nu och skulle jag skriva om mina stressiga dagar så hade ni nog tröttnat på min blogg för längesedan.

Framstegen är dock att budget samt affärsplan är nu klara. Det tog tid & det var tungt men oj så skönt när det nu är klart. Eftersom listan på vad som ska göras nu är lång så väljer jag att inte trötta ut er med den infon. Jag ber er istället att hålla tummarna för mig i veckan som kommer, då ska nämligen banken kika på om jag kan få ett investeringslån.

Nytt på pensionatsdelen är att jag har fått ytterliggare bokningar i april. Känns otroligt skönt att jag verkar kunna förmedla det jag vill att Djurkolló ska stå för, nämligen trygghet, aktivering, mys & promenader, precis så som jag hade velat att mina fina hundar skulle få ha det när jag reste bort.

Imorogn är det måndag & då tar jag nya tag. En massa samtal som ska ringas, plastmatta som ska undersökas & kattsand som ska inhandlas.
Men det blir nog inga som helst problem eftersom jag har haft en superrolig helg med mina, barn, vänner som bjudit till fest & min Tove.

Hoppas er helg har varit lika bra!

Minus för fler!30 minus imorse när vi klev upp. Kan ni förstå, 30 MINUS, vad är det för fel då? Vi är i slutet på februari snart & termometern visar december eller januari temperatur. Nä nu får det vara nog. Jag fryser konstant, ligger med pyamas & dubbla täcke när jag sover & går inte ut mer än vad jag måste.
Dessutom tar de hårt på veden i den här iskylan så den är snart slut. Att köpa mer ved nu är inte inräknat i budgeten så det känns lite trist, men jag tänker heller inte slå igång elen, det är jag alldeles för snål för. Har vi inte haft eluppvärmning på hela vintern så ska vi klara oss utan det nu oxå.

Nä, jag säger så här, VÄLKOMMEN VÅREN!

Tråkig...Jag har ingen rolig blogg för tillfället, tycker jag själv iallafall. Den består av planering, planering & åter planering. Men det är oxå så mitt liv ser ut just nu.

Jag har de tunga bitarna kvar, möte & budgetgöra. Ja jag kan ju inte annat än att kämpa på. Tove har fått jättemycket vikariat på dagis & skola här i Gnarp så hon är oxå trött & har mycket i huvudet.

Men vi måste tänka positivt, det är en övergång, tids nog har vi vår dröm & kan leva på den. Tills dess så kämpar vi på.

Utav kärlek...Här sitter jag djupt försjunken i affärsplan, budget & priser. Allt känns tungt & jag är trött. Då kommer det en helt underbar flickvän med kvälls"middag" åt mig.Det är sådana här saker som gör att jag inser vad jag har. Allt du gör är utav kärlek, allt från kvällsfikor till att mocka skit till att hämta barnen. 

Hur många andra har det så bra som jag egentligen?

Glad!Jag blir så glad. Idag har vi fått två pensionatsbokningar tack vare att vi maila ut ny info till blivande kunder. Det känns så otroligt härligt att få bekräftelse på att vi verkligen behövs.

Vi har även varit i tidningen igen. Hudiksvalls tidning och Sundsvalls tidning har båda återigen skrivit om oss. Den här gången handlade artikeln om att miljöverket var positivt inställda till hunddagis & hundpensionat i Gnarp.

Måtte allt bara flyta på så här nu så att vår dröm blir sann.


Intensivt!Lite nytta har jag gjort idag, även om det inte känns så. Inte klokt så fort tiden går när jag sitter vid datan. Hur som helst så har jag hunnit med att maila ut ett nyhetsbrev till alla (förhoppningsvis) blivande kunder. Kändes som prio ett idag. Prislistor är klara & hemsidan är uppdaterad.
Nu återstår att skriva avtal till dagis & pensionatskunder, ringa en grindtillverkare & fixa ut oss på google nu i helgen.

Måtte jag få fart i fingrarna imorgon & knappa på tangenetrna så det blir klart någon gång. Till veckan väntar ju en massa möten, då har jag inte tid att sitta här.

Ska faktiskt bli skönt när all denna intensiva planering är över & jag kan få ägna mig åt planering i min egen takt.

Godnatt!Eftersom jag är fruktansvärt härligt bortskämd utav en helt underbar flickvän, så kan jag nu gå & krypa ner i sängen efter att hon har:

1) Städat & gjort fint i hela huset
2) Renbäddat i sängen
3) Tagit hand om allt i stallet inklusive motinoerat Missi med föl.

& det bästa av allt,hon har:

4) Tagit in alla fem hästarna för natten i 28 minusgrader utan att ens be mig om hjälp.

Japp!!! Jag har det fantastiskt bra, inget snack om saken...

Bygglov!Nu är bygglovet oxå klart. Med andra ord, det är fritt fram att köra på nu. Innan det kan göras måste dock vissa saker som försäkringar, bokföringsprogram, möte med skatteverket & möte med banker ordnas. Jag har alltså det tunga & trista kvar innan bygget kan påbörjas. Men som det ser ut nu så blir det invigningsdatum den 2:ra april, finally!

Helgen kommer att ägnas åt att uppdatera hemsidan, maila kunder, ändra blocket annonsen & förbereda inför mötet på måndag. Jag tänkte även att jag skulle ta mig an de här två böckerna:Ingen som har sagt att det var lätt det här med att starta företag, men intressant, det är det med all säkerhet.

Duktigt!Ni kan väl aldrig gissa vart Tove & jag spenderar tid nu?Jojomensan, på hunddagiset som jag gjorde min lärlingsutbildning på. Tove ska praktisera där i en månad & jag följer med. Superkul att se hur bra det går för henne.
Min Tove är verkligen duktig med djur, så bra som promenaden på bilden gick hade jag inte lyckats med. Styriga, glada & busiga hundar i all nysnö, grymt bra jobbat & jag blir så stolt & glad. Detta båda gott inför framtiden hihi.


Otålig...Billig plastmatta till hela lokalen är funnen, skivor & reglar är uppcheckade, möte med folksam är bokat, kontakt med länsstyrelsen angående lite hjälp med pengar till inredning, fått ja till inredningen jag vill använda & ett preliminärt inbokat möte med skatteverket.

Det rullar på framåt och jag vill inget hellre än att börja göra reklam på riktigt nu. Måste bara vänta in bygglovet sen tar vi emot bokningar & skapar googlekonto så alla kan googla oss.

Det blir inte mer här idag. Jag är trött & har så mycket i huvudet just nu att jag inte har riktigt med ro till att sitta här & skriva.

Godnatt till er alla!

Google!När jag undrar över något & frågar min Tove om det, så säger hon alltid, Googla det! Så Google är vad jag har använt idag. Osb-skivor, reglar, plastgolv, stängsel, data, skrivare & en mängd annat har undersökts. Ändå är jag säker på att jag har glömt hälften.Jag längtar tills allt är uppbyggt & klart så vi bara kan köra igång. Just nu känns vägen väldigt krokig & jobbig & pulsen ökar när jag tänker på att det bara är en & en halv månad kvar till beräknat öppningsdatum. Dels för att jag inte riktigt vet hur jag ska hinna reda ut alla olika tankar om bygget, men oxå för att det finns så mycket annat, som olika möten t,ex, som ska hinnas med.
Det enda jag kan göra är att ta en dag i taget & kämpa på med det jag orkar just den dagen. Just nu är materialkostnader/investeringar, viktigast. Jag ska nämligen söka lån för just investeringar & för det krävs en bra budget & investeringsplan.

Det enda som funkar är att kämpa på. När det väl är klart så är det bra, riktigt bra.

Vår sida!Men jag höll ju på att glömma, vår hemsida till företaget blev äntligen klar i helgen. Bara Tove som ska göra sin presentation om sig själv kvar nu.

Kika gärna in genom att trycka på bilden & tyck till, alltid bra med lite åsikter.I veckan väntar vi besked från byggkontoret & sen kör vi igång med att ta emot bokningar, jippie :)

En helg i lugnets tecken...Dagens göra!Att tvätta rent alla grimmor för att sedan prova ut vilka som passar Mulle efter att Guldprinsen nu har växt ur nästan alla sina.
Jo, Cane är nu på väg in i storlek cob på grimma, den tredje storleken i ordningen. Stora killen våran.
De som är för små skänker vi iväg till en vän. SARAH, har hört att du har massor av shettisar just nu, finns en rosa grimma som Loppan säkert vill ge Pepsi :)

Helt rena blev dom inte men bra mycket bättre.Den här helgen har gått i lugnets tecken, skönt & välbehövligt. Vi har pysslat med att hämta ensilage till hästarna, gräva fram tråden ur snön till hästarna så att dom inte rymmer fler gånger (dom & dom, Mulle är det så klart som har hittat ett kryput någonstans), promenerat med hundarna & Loppan har ridit en långtur på Mulle.Vädret var kanon igår, härlig vårsol med ynka 3 minusgrader i luften.Idag är det dock värre & det verkar som att iskylan är på väg tillbax. 13 minus & bitande vind. Ovanpå det så har det snöat i helgen, som om vi inte har tillräckligt av den varan.


Klar, äntligen!Äntligen blev Carinas bloggdesign klar. Det tog tid innan jag hann sätta mig med den & det tog tid innan Photo Shop valde att sammarbeta med mig, men så kan det vara ibland. Carina blev nöjd & då är även jag nöjd.

Klicka på hennes header så kommer ni till hennes blogg!Nu måste jag ta tag i min egen oxå bara, den ser ju helflängd ut i nya Internetsidan. Nu förstår jag vad min syster & alla andra menade med att den såg konstig ut när jag gjort den. Ja det kanske får bli kvällens projekt, få fundera på det lite till.

Guldprinsen!Har ni någonsin sett ett sötare föl? Inte jag!Idag blir lilla prinsen hela nio månader, tiden har gått så himla snabbt. Han mäter idag 141 cm i manken & 148 cm på högsta punkten på rumpan. (För er som inte vet så växer rumpan först på hästar & sen växer hästen ikapp med manken).
Det innebär att Guldprinsen nu är uppe i D-ponnymått (den största ponnystorleken) i manken & större lär han ju bli eftersom rumpan är ett maxat D-ponnymått.

Som Tove sa, lite sol & gräs på det här så blir det bra. Håller med fullständigt!

Storm & ytterligare ett okej...Det är snöstorm här uppe. Hjälp vad det blåser runt snö & viner i knutarna. Hur mycket vi än eldar så höjs inte värmen här inne. Blir till att stiga upp inatt & lägga på ved i pannan, den lotten faller på mig eftersom min älskade flickvän går upp klockan fem för att ta hand om hästarna, du är guld värd älsklingen, finns ingen annan som du ♥

Idag hade vi bestämt träff med bygginspektören vid lokalen. Han tyckte att allt såg bra ut & hade inga invändningar alls. Det han sa att han nu var tvungen till att göra är att kolla med miljökontoret så allt är okej därifrån oxå.
Behöver jag säga att lyckan var stor när jag kom hem & såg ett brev från just miljökontoret som intygade att allt var i sin ordning från deras sida. Nu är allt nära, riktigt nära.

Dags att hoppa i bingen så jag orkar med morgondagen. Har en del telefonsamtal imorgon. Har fått några väldigt bra tips på vart vi kan få tag i byggmaterial till en förhoppningsvis rimlig peng, sånt gillas.

Paus!Lite har hunnits med än så länge. Företagets hemsida är det jag har pysslat med mest än så länge idag. Känner att jag vill ha ut den så att folk ska kunna hitta oss lättare. Alltid trevligare om ett företag har en hemsida att kika in på tycker jag.

Nu blir det en lunchpaus här hemma för att sedan fortsätta med alla måsten vi har hängandes över oss.

Bjuder på lite småroliga bilder så länge.

 

Oskar pratar med Mollie!                                      Pollie har lagt sig i tvättmaskinen!Dollie tyckte hon behövde sörpla i sig lite fil ovanpå all annan mat hon stoppar i sig!

Datorer!Ja halleda´som vi säger på skånska, vilket mög rent ut sagt. Datorer är förenat med pest för mig. Varför kan det inte bara fungera smärtfritt utan att jag ska behöva kunna en massa om uppdateringar, virusprogram & omformateringar?

Nu har iallafall våran bästa Handyman hjälpt oss för 100:ade gången i rad med den här datan. Det blir till att lägga in allt på nytt & fösöka vänja mig vid det nya utseéndet. Min design ser ju helflängd ut i det här nya fönstret så det får bli lite justeringar på den oxå. Hoppas verkligen inte att mina andra designer jag har gjort ser konstiga ut. Ska undersökas!

Nu är det kväller & jag tänker inte lägga ner alltför mycket energi på det här mer. Men imorgon ska jag göra en design jag har lovat ut & sen väntar en del annat på mig.

Tjingeling så länge...

Frostigt!Kallt, kallt, kallt men det blir väldigt fina bilder i minusgraderna.Söta Mirran med frost i pannluggen.Söta Tiffany med frost i öronen.Finaste Missi...Busiga Mulle...


Mulle tog priset i vem som var mest frostig idag.Den här surmulen känner jag inte igen längre. Tror han har kommit in i nån trotsålder som ska testa gränser mest hela tiden. Tyckte jag hade tillräckligt med barn & hundar som testar mig jämt men det tycker inte Cane tydligen.Gulligt värre!

Vilken helg!Jag är såååå helt klar med barn, det är jag efter den här helgen helt säker på. Jag har fött två fullt friska, söta, underbara, mysiga, roliga barn, det räcker.
Den ena har nyss fyllt 11 år & jag får panik på när jag tänker hur fort tiden har gått, den minsta blir 6 år till sommaren & henne kallar jag fortfarande för min bebis. MEN, dom kan prata för sig, dom är självgående, dom klarar sig själv kortare stunder som när jag är ute i stallet & mockar skit eller i vedboden & hämtar ved.

Hur har jag kommit till den här insikten då? Jo vi har varit barnvakt åt Milton i helgen. Världens sötaste lille kille med bus i blicken, skratt i skrattgroparna & full av tokerier.Men hur söt han än är så fick han mig att inse hur bra vi har det här hemma just nu, hur enkelt allt kan vara trots att det ofta är så komplicerat ändå. Då är det helt perfekt att vi får låna lille prinsen av Ewwe en natt eller två för att mätta bebiskänslorna. Jag skulle aldrig orka börja om nu.

Tove då? Ja henne har jag bett varna mig två år innan hon vill ha om hon nu skulle ångra sig angående barnfrågan. Som det är nu är hon lika nöjd som jag med dom vi har, phju vilken tur känner jag hihi.

Den här lille killen (läs stora schäferkillen på 79 cm i manken) var oxå hos oss en natt i helgen.
Hans lillasyster Svea sov oxå här.Polly undrade dock var det var som kom smygandes bakom hennes rygg.

Nu har alla, djur & bebisar, åkt hem & vi har fått veckans dos av allt vi behövde. Imorgon väntar möte på möte & efter det blir det mys med allra finaste Loppan som kom idag. Skönt att få krama om henne efter en vecka, min solstråle.

Kul återseende!Oj så trött jag var igår. Kröp i säng halv elva & sov som en stock hela natten. Inte konstigt alls med tanke på att jag var iväg hela fredagen. Började med att handla på  Willys vid åtta på morgonen sen begav jag mig mot ett ställe jag har saknat jättemycket.Det var så kul att få träffa er alla på hunddagiset igen. Att jag dessutom gick med den stora gruppen, som jag länge var osäker på, helt själv, gjorde att mitt självförtroende skjöt i höjden.
Jag är sååå redo att dra igång. Jag saknar promenaderna, jag saknar hundarna & jag längtar efter att få använda all min kunskap som bara pyr inom mig.

Det var en del hundar som inte var där som jag tyvärr inte fick träffa men istället hade det kommit några riktigt söta nykomlingar som jag gärna bekantade mig med.

Den här sötlöken bland annat.Fasnade rejält för hennes glädje & vilja. Hur ska jag hinna med att äga & göra roliga saker med alla hundraser jag önskar att få äga en dag? Tur vi ska öppna eget så jag kan få lära känna många olika sorters raser.

De här två damerna var nog faktiskt mest saknade av mig.Väldigt speciella båda två med härliga & roliga personligheter, det blev promenader & mys med dom. När det var bara jag kvar på bygget så blev det extra mycket mys med fågelhunden som var själv kvar i sitt rum sista stunden.

En rikigt lyckad fredag helt enkelt. Jag har dessutom sån tur att dom behöver min hjälp på tisdag oxå så då ska jag dit igen, härligt!

Wiiiiieeee...Idag fick vi samtalet. Lokalen vi har hittat till hunddagis & hundpensionat är nu preliminärt godkänd. Det betyder att lokalen som den är idag är godkänd för verksamheten i sig men måste bli godkänd även sen när allt är uppbyggt.
Nu är det ett bygglov som ska till för att få ändra verksamheten i lokalen, sen kör vi så det ryker. Hemsidan är under uppbyggnad & jag hoppas kunna få visa upp den inom kort.

Oj så mycket som snurrar i skallen nu. Vill så mycket men allt tar sin lilla tid. Tänk så nära det är nu...

Vännen vår!Idag fyller våran Annelie 20 år. Hon firar dagen i Thailand, utan oss, bhuu, så sorligt det känns på något vis. Men när du kommer hem till sommaren Annelie, då firar vi dig så ordentligt att vi aldrig kommer att glömma det.

Ha en underbar dag vännen. Hoppas du firar den med din mormor & morfar & en riktigt god tårta.Saknar dig & älskar dig ♥

Bara roligt...IT-nissen var superbra! Vi lärde oss jättemycket om google, fototaggningar & sökord. Nu j'klar ska vi synas hihi. Den där pausen var svårt att hitta efter att han varit här men då resonerade jag som så att jag åtminstonde gjorde det jag tycker är kul, nämligen sitta framför datorn med design & text till hemsidan.
Kolla på olika försäkringar, ringa runt till mattläggare & kolla priser på byggmaterial är absolut inte lika roligt även om det är nog så lika viktigt. Men det tar jag nästa vecka istället.

Ikväll har vi varit hos Annica, Toves mamma, & käkat god middag, härligt! Tim, hennes bror, har varit världens snällaste & gjort grunden till en logga åt oss & ikväll tog vi tag i den tillsammans. Den kommer att bli kanonbra! Tim är superduktig på att rita & har gjort två små fina djur till den & text. Mer än så avslöjar jag inte utan ni får se den så fort den är klar istället.

Ny dag imorgon. Undrar vad den har att erbjuda?

En välbehövlig paus!Idag har allt gått betydligt lättare. Visst har det varit invecklat & tungt mellan varven men jag har iallafall gjort en hel del så nu känner jag mig nöjd.

Det började dock inte så bra. Blev ett telefonsamtal till Tyfon som vanligt om internetuppkopplingen. Fick prata med en, säkert egentligen jättetrevlig kille, trögis.
Han konstaterade att det nog var fel på min dator, det var därför det inte fungerade. Sen var det fel på min hemtelefon oxå eftersom det knastrade i den. Routern & modemet var tydligen oxå kasst. Ja kära nån så dåliga saker jag måste ha.

        

Han bad mig koppla in den lilla laptopen direkt till modemet istället för att se om felet kvarstog. Nope det gjorde det inte, för tillfället ska det tilläggas. Då kom killen med den absolut brillijanta ideén om att jag skulle vara vid modemt med det direktkopplat till laptopen & jobba istället. Problemet är bara att modemet står nere i hallen utan någon som helst möjlighet att sitta vid en dator.

Mitt svar:

- Det blir svårt att starta upp ett företag i en skohylla, det måste ju även du förstå.


(inte min skohylla, bild lånad från google)

Ja jag är underbar nästan jämt. Det där var inte speciellt trevligt av mig & jag misstänker att killen blev både irriterad & sur. Trots det så lämna han sitt namn till mig & bad mig återkomma till honom imorgon om problemet kvarstog så skulle han hjälpa mig.

Ja säga vad man vill om uppkopplingen men Tyfon har iallafall hjälpsamma anställda, tack & lov, då slipper jag ju jobba i skohyllan.
Eller vänta nu, det är förresten vår älskade Handymans förtjänst eftersom det var han som fick nästa, inte heller så trevliga, samtal av mig. Johan, Johan, honom kan man lita på. Killar klarar vi oss utan men Johan skulle vi gå under utan hihi.

Nu har jag bestämt mig för att ta en liten paus i allt planerande. Visst kommer tankarna att vandra åt företaget mer än en gång men det är oxå allt för ett par dagar framåt. Jag behöver en paus & jag behöver koppla bort. Det är supermycket i huvudet just nu med allt som ska göras & som är gjort.
Pausen träder i kraft helt & hållet imorgon efter att IT-killen varit här & hjälpt oss med marknadsföring över internet, spännande.

Tror faktiskt att jag ska göra en ny bloggdesign åt en kär gammal vän imorgon eller på torsdag. Mysigt & avkopplande! En tur på Missis rygg gör nog mig oxå väldigt gott. Jo, så får det bli...


RSS 2.0