En träningssak...Idag har jag testat något (för mig) helt nytt. Jag har klickertränat min Cane för första gången & jag kan garantera att det inte var sista gången. Jag gjorde helt enkelt som jag gjorde med min hund Oskar den första gången, klickade in honom.

Det innebär att man klickar - ger godis, klickar - ger godis, klickar - ger godis, flera gånger om så att djuret lär sig att klicket betyder godis. Ett super bra sätt att hinna belöna i rätt sekund för att sedan ge godis som en extra förstärkning.

När vi klickat in oss så gick vi på prommis för att testa klickern på "riktigt". Jag stannade & väntade på att Cane oxå skulle se att vi skulle stå still. Efter två stop med klick & godis så hade han förstått den övningen. Vi malde på med det cirka tio gånger sen var vi nöjda för idag. Nästa gång ska vi prova stanna utan grimskaft & därefter få fritt följ, superspännande!Fina fina Hurricane, så otroligt snäll & mysig. Det finns nog inte något ni inte kan göra med den här killen. Spola ben, verka hovar, leda i långsam härlig lunk, borsta överallt, ge sprutor var inte heller några problem när han fick infektion av kastreringen. Snälla goa lilla häst! Hoppas att du växer på dig lite till bara annars får jag en väldigt liten storhäst :) men med ett hjärta av guld så vad gör det...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Vem skriver till mig?:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (bara jag som ser den)

Har du en blogg?:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0