Salongen den här veckan...Lite vovvar som jag gjort fina i veckan som varit.Skrållan! En blandras med riesenschnauzer i sig så hon blev klippt (efter mattes önskemål) precis som en riesenschnauzer.Kiara! En storpudelsom var i stort behov av en klippning nu inför vårens & sommarens värme.Bella! En dvärgschnauserflicka som var lite varm i pälsen om man säger så. Matte fick kika på min Oskar & bestämde sig för att Bella skulle bli klippt som honom. Det blev en riktigt snygg tjej!Ragge! Sista salongskunden för den här veckan blev en shih tzu-kille som ville vara korthårig & snygg inför sommaren.


Hjälp!Amen fy viken bortskämd snorunge som är med i lyxfällan idag. Många har varit med & många har haft konstig syn på pengar men hjälp säger jag om det här. Vilket sätt att se på pengar & räkningar. Att få allt serverat verkar passa henne bra, pappa eller vänner betalar ändå. Nu kanske jag trampar en hel del på tårna & går lite för hårt åt men på riktigt: 

3000kr i månaden i snitt på bara håret????
Slänga räkningar för det kommer ändå nya????
Jobb i två veckor med en veckas sjukskrivning????
Teven kan jag inte vara utan, ni får fixa en bättre deal????
Krogen & middagar för flera 1000-lappar i månaden????
Var kan man blogga????

Att växa upp & kämpa som alla vi andra måste göra för att leva är nog ingen dum idé. Det finns inga genvägar & det är nog dags att inse det när man har skulder upp över öronen.

Datavärld?Så dålig jag har blivit på det här, bloggandet alltså. Förut så kunde jag slänga in minst ett inlägg, helst två, varje dag om allt mellan himmel & jord. Nu hinner jag inte med ett om dagen, det är fullt upp hos oss hela tiden. Är det inte familjen eller företaget så är det hemmet som behöver sitt.

Kanske är så att jag har skaffat mig ett riktigt liv nu utanför datavärlden? Jag känner inte suget på samma sätt längre att skriva heller. Även om jag tycker det är supermysigt att sitta framför dataskärmen eller teven på kvällarna så saknar jag orden.

Jag kommer att fortsätta ha min blogg & jag kommer att uppdatera den. Men nu har jag bestämt mig för att det får bli utan nån form av press & förväntan. Det får helt enkelt bli inlägg när jag känner att jag har tid. Ni som vill följa oss lite mer om dagarna ändå kan göra det på Djurkollós Facebooksida.

Imorgon...Den här dagen blev inte riktigt som vi tänkt oss. Allt började bra med pensionatshundar som fick kisstur & frukost, hästar som fick hö hämtat & vi som fick i oss frukost lagom till första kunden anlände imorse. Planerna var att gå en härlig lång promenad med alla hundarna & därefter ta tag i lite av all städning vi hade. Men se där det sprack!

Istället blev det en långpromenad med ett nästan avbitet finger som dunkade s där härligt så att man tror pulsen ska hoppa ur kroppen på en. Ja nu var det inte jag som lyckades med detta elände utan min älskade flickvän. Det var helt enkelt en hund som misstolkade leken & tog Toves finger. Så efter den där långpromenaden som skulle bli så härlig, så blev det en vända till akuten istället. Men allt verkade vara helt i fingret, möjligtvis kan det bli så att det växer ut 2!? naglar så småningom, men det får hon nog leva med, fingret sitter iallafall kvar. Tove fick ett omlägg runt fingret & tabletter utskrivna.

Jag säger så här, skjut aldrig upp saker till morgondagen. Vi har nu massor med städning & ett fullspäckat schema den här veckan. Men allt går om man vill......

Underbara väder!Jag blir på så gott humör av all sol. Massor av frisk luft & färg i ansikte gör att man ser riktigt sommarfräsch ut redan. Är det så här varmt imorgon oxå så åker linnet på trots att det fortfarande ligger snö i vägdikena & skogskanterna.

Igår tände vi grillen för första gången det här året. Tillsammans med goda vänner grillade vi kyckling & kött med  gotter till.

Jag lyckades, som ALLTID, bränna kycklingen svart, men det bjöd jag på, som vanligt.Idag har vi njutit på stranden med en pensionatshund & våra egna. Lyckan var stor när dom fick susa fram i sanden som dom själv ville. Vilken lycka!Innan det blir svammel i bloggen, mer än vad det redan är, så säger jag godnatt till er alla. Imorgon är en ny dag & än så länge ett oskrivit blad som ska fyllas.

100 år!Har jag sagt att vårt jobb är superkul?Tove var kanske inte riktigt lika nöjd som Balder efter det här badet som han för övrigt tog på helt eget initiativ. Hon var inte heller speciellt nöjd när hon på nästa promenad låg på mage efter en Dobermann ett par gånger. Men vad gör det om 100 år? Vi stortrivs & har kanondagar tillsammans & bäst av allt, vi gör det tillsammans.

Gårdagen...Ja så var det ju den här gårdagen. Den började bra med glada barn & en positiv mamma inför arbetsdagen. Men landade platt som en pannkaka när telefonen ringer. I andra ändan fanns en lärare som ville prata med mamma AnnSofie.
Ja problem, det får man lixom på köpet när man skaffar barn, inte bara jag, utan ALLA får det. & problem är till för att lösas, så sagt & gjort, jag in i bilen & iväg till skolan, löste det som var problemet för dagen & trodde att dagen skulle kunna fortsätta som den hade börjat istället.
Tji fick jag, för en timme senare ringer telefonen från dagis där Loppan går. I andra ändan på luren den här gången, var en fröken som hade en ledsen Loppan framför sig. Hon hade trillat av gungan & hade ont i handleden.
Ett snabbt samtal till hälsocentralen där jag hamnade i ett kösystem & fick snällt veta att jag skyulle bli uppringd om 20 minuter.
In i bilen igen & ner som en skållad råtta till dagis för att se hur det  var med Loppan. Ja hon var ju såklart ledsen fortfarande men hon stortjöt inte & hon till & med log när jag skojade med henne.

-Det där är säkert inget farligt ska du se. Vi åker till hälsocentralen & får ett stödbandage om handleden, säger jag åt Loppan.

Men väl hos sköterskan blev vi inskickade till läkare & väl hos läkare blev vi skickade akut till röntgen. Problemet var nu bara att jag omöjligt kunde vara ifrån jobbet just den här dagen så farmor & pappa blev inringda.

Dom åkte in till stan & jag forsatte med mina kundbokningar, fortfarande helt övertygad om att det inte var något allvarligt med Loppan, hon kunde ju röra fingarna hur som helst & handleden böjde hon utan problem. Dessutom var hon vid väldigt gott mod & verkade inte ha så hemskt ont efter vad jag hörde på henne.

Efter ett par timmar så ringde telefonen igen & den här gången var det Loppans pappa, dom hade nu blivit akut skickade till akuten från röntgen.

Varför?Jo för flickbarnet hade lyckats med att bryta handleden & få en spricka i armen.Men lika glad för det är min alldeles egna solstråle, lite tröttare bara, men det kan vi väl alla förstå varför.

Så nu förstår ni nog alla vaför jag skrev "What a day"...

What a day...Vilken dag! Återkommer imorgon istället...

På jobb...Igår var vi i tidningen igen, den här gången i Sundsvalls tidning. Det var samma artikel med samma text & nästan samma bilder. Jag blir såå glad, vilken lycka att få bli intervjuad & hamna i två tidningar.

Veckan har börjat bra. Vi hade mycket att göra idag men passade självklart på att gå härliga promenader i solen. På schemat hamnade hundmötesträning. Vi har ett par hundar runt om oss som blir lite för exalterade när dom ser andra hundar & därför behöver lite extra träning på det. Vad kan möjligt passa bättre än att jag & Tove gör det tillsammans i lugn & ro på en promenad?
Vi började lite försiktigt med att lägga den ena hunden medans den andra fick promenera en bra bit ifrån. Det fungerade otroligt bra på just de här hundarna. Därefter så närmade vi oss varandra sakta & lugnt & hundarna skötte sig exemplariskt.
Vi vände & gick åt vars ett håll för att sedan mötas på "ny" mark & vet ni? Det gick galant! Från att en av hundarna har flugit runt i kopplet när han såg en annan hund till att ligga på rygg nästan sidan om varandra. Det bara kändes kanon helt enkelt.Duktiga killar vi har!

Elva månader!Jag har tusen saker i huvudet & hundra bollar i luften. Det gör att jag glömmer vissa saker som att uppdatera om min fina guldprins.Han är nu 145 cm i manken, bara tre cm ifrån att nå storhäst höjden. Baken är 149 cm hög & alltså redan uppe i storhäst. Inte illa alls, nu hoppas vi att han blir 10 cm till så blir det helt perfekt. 
Om tre veckor blir prinsen ett år. Det här året har gått så otroligt fort & jag har knappt hunnit med honom. Men det är riktigt roligt oxå för det innebär att vi kan börja gå över bommar & tömköra honom till sommaren, spännande!

Vårt!

Det här är vårt. Kan ni förstå det? Jag har svårt att förstå det ibland. Att förstå att detta är något vi ska bygga upp tillsammans, något vi har som en framtid.
Vi möter så många positiva reaktioner, vi får så mycket beröm & det känns att folk uppskattar oss redan. Det är så roligt att höra kundernas positiva ord.

Jag är så glad att jag vågar fullfölja min dröm. Det är så viktigt att göra det man själv mår bra av. Framför allt så är det viktigt att våga. Jag har vågat & jag är så förbaskat stolt över mig själv.

På banan igen...Missi är pigg & frisk igen. Det är en riktig dunderhäst jag har. Nu ska jag bara jaga rätt på en lösdrift åt Cane så att han kommer ifrån gårde ett tag. Det behöver både han & Missi. Jag kommer att sakna honom i hagen men eftersom det inte går att kastrera honom än & han har blivit könsmogen så känns det som det enda rätta just nu. Men allt kan ändras, allra helst när det gäller mig hihi.

Idag blev det en betydligt bättre dag. Inga sjuka hästar, en hel hög med bokningar på pensionatet & en hel massa kunskap rikare när det gäller faktureringar & betalningar. Det går framåt, vissa dagar i ett rasande tempo & andra dagar hinner vi andas & komma ikapp.

Imorgon har vi en hektisk dag framför oss med klippning, borstning, telefonsamtal & förståss, alla mysiga hundar som vi ska ta hand om. Dags att krypa i säng.

Godnatt!

Vackra du...Detta blev nästan en mardrömsdag. Ja, jag skriver nästan eftersom min älskade Missi fortfarande står i stallet. Men hon var sjuk idag, så sjuk att jag trodde hon skulle lämna mig där hon låg. Jag bestämde mig för att ringa vetrinären & göra det jag funderat på ett tag, ta bort min älskade vän & överlämna henne åt änglarna.
Men ödet vill annorlunda, vi är inte redo att skiljas från varandra än. Vetrinären kom inte iväg direkt & kom därmed 20 minuter senare än vad som var tänkt. 10 minuter innan hon dök upp så ställde Missi sig upp & visade klar att hon inte var klar med jordlivet.23 år gammal, envis & med en enorm livsglädje bestämde hon sig för att stanna här hos oss. Underbara fina häst, du är så klok & vacker, rakt igenom.

Gilla oss...Nu finns Djurkolló på facebook oxå. Där kan ni följa våra dagar på dagis & lära känna våra hundar vi har. Gilla sidan & följ oss.

Djurkollós facebooksida

Veckans foto!

En rolig bild på mig & Lova sen igår på bion. Tänk vilka minnen vi skapar.

Söndagens mys!Det blev en härlig avslutning på vår vecka idag. Loppan, jag & Tove åkte in till stan för att shoppa lite (Mio ville absolut inte följa med). Det blev skor till tre av fyra, hundbäddar till våra små prinser, effileringsaxar & annats smått & gott till Djurkolló & sist men inte minst, ett biobesök innan vi åkte hem.
Loppans första biobesök. Inte klokt så stor det kan kännas att få ge sin lilla flicka det. Hon var så spänd & glad att hon nästan hoppade i biostolen. Godis & Coca cola en söndag i en biosalong med stor TV som hon själv kallade duken, vilken lycka.Efter den här avslutningen på dagen så ska det bli skönt att få krypa ner i sängen. Despans senaste avsnitt ska nog få gå på datan innan vi somnar. Jo så får det bli! Godnatt alla!

Besöket...Nu kan jag avslöja vad det fina besöket var igår, det var en tjej från Hudiksvalls tidning som kom till oss & hälsade på. Så idag var vårt Djurkolló med i tidningen. En stor bild på Dexter fanns på första sidan & inne i tidningen fyllde vi en hel sida med foto & en fint skriven artikel.
Svårt att förstå att det faktiskt var mig/oss som hon hade skrivit om. Tänk att jag gjorde det. Jag förverkligade min dröm. Jag gjorde det jag önskat hela livet, jag tog chansen till att få jobba med djur precis som jag alltid velat. 
Med mig har jag en fantastisk flickvän som stöttar mig i allt jag gör & som tror på det vi bygger upp tillsammans. För även om företaget står i mitt namn & även om det är jag som har gått utbildningarna så har hon precis lika stor del i allt som jag har. Utan henne hade det här aldrig gått & jag är så glad över att hon vill göra det här med mig. Jag är väldigt lycklig lottad.

Länken till tidningen kommer här :)

10 stycken blev det iallafall...Man lär sig något nytt varje dag, eller hur är det man säger? Idag har jag gett mig in i en värld full av siffror & svåra ord, nämligen bokföring & fakturering. Jag som bara vill pyssla med hundarna hihi. Även fast det var svårt så måste jag erkänna att det kändes förbaskat bra när jag lyckades förstå hur jag skulle skapa nya kundnummer & göra fakturor.
Det är mycket kvar att lära än när det gäller bara just den biten, undrar just hur mycket det är med allt annat då oxå, hjälp. Bäst att inte tänka på det hehe. Nä, jag väljer att tänka på alla de 10 fakturor som jag faktiskt fick till, duktiga jag.

Annat som hänt idag var att en liten Chanel var i salongen idag. Eftersom fröken är en blandras så fanns det ingen "beskrivning" utan det blev en blandning av mattes önskemål & min fantasi.Öhm, vad är det här nu för påhitt?Klipp hit & dit, är du inte klar snart?Får jag gå nu?

Imorgon är det äntligen Oskars (min hunds) tur att få bli av med sin långa päls. Det görs på morgonen, strax innan lunch får vi nämligen besök & då ska vi vara fina allihop.

Ja just det ja, jag har gjort en sida på facebook till Djurkolló. Sök upp oss & gilla den så kan ni se vad vi har för oss om dagarna.

Före & Efter!Lite före & Efter bilder som jag lovade igår.

Buller var på besök hos oss idag & så här söt var han när han kom.Men han var en riktig snygging när han gick därifrån.Klara var på besök igår för att bli av med sin vinterpäls.En supergó tjej som snällt lät sig trimmas så här fin.Med sig hade Klara sin vän Ludde. Ludde såg inte riktigt ut som han skulle om jag skriver så.Men innan han fick gå hem från frisören AnnSofie så skedde en större förändring & fram kom en söt liten Border Terrier.Imorgon väntar en ny härlig på jobbet!

Två troll...Men oj som tiden sprang iväg idag. Eftersom jag har varit själv idag så tog allt mycket längre tid, men det gick ju det oxå. Imorgon är Tove ledig från dagis som det ser ut just nu, så hon jobbar på vårt Djurkolló istället tillsammans med mig. Tur vi trivs med varandra som vi gör med tanke på att vi både lever med varandra & nu ska jobba tillsammans.

Idag har jag har lyckats trimma två hundar, stolt som en tupp är jag över det. Förr så brukade jag nämligen ha problem med att få bara en klar på en halv dag. Två stycken på sex timmar, som dessutom såg ut som små troll när dom kom, är inte så illa tycker jag. Men bilder finns kvar på Djurkolló så dom får ni se imorgon. Jag kan säga så här, när ägaren kom in med dom till mig imorse så såg jag inte vad den ena var för ras. Tre timmar senare hade jag hittat en söt liten kille under all päls. Roliga före & efter bilder blev & har jag fått tillåtelse att placera i Djurkollós fotogalleri för hundägaren.

Nä nu får det räcka med uppdatering för idag. Imorgon ska jag försöka hinna med att uppdatera hemsidans, www.djurkollo.se , fotogalleri, då hinner jag säkert lägga in lite bilder till er här oxå.

Natti Natti!

En bra första dag!Att det kunde vara så mycket att göra redan första dagen vi hade öppet var mer än jag vågat hoppas på. Det var riktigt roligt att få alla telefonsamtalen & besöken.

Imorgon börjar jag klockan 6 eftersom första dagishunden kommer då. Tove ska jobba på dagis fram till halv två så fram tills dess är jag själv. Eller nja, helt själv är jag ju så klart inte. Jag har ju alla fina vovvar som är på besök som sällskap.

Nu måste jag i säng. Glöm inte bort att kika in på hemsidan lite då & då. Jag försöker uppdatera fotogalleriet så ofta jag bara hinner. I veckan så kommer åtminstonde tre dagishundar & tre pensionatshundar in i albumet.

Godnatt alla ni!

Cirka 200 besökare...Så många var det på vår invigning. Inte klokt så kul! Dagen till ära så kom min älskade syster upp som en stor överraskning med sin familj. Halv tio på morgonen så får jag ett mms av henne med en bild på vår ytterdörr på Djurkolló. Blev både chockad & fundersam & trodde ett tag att hon drev med mig, men icke. Det var en riktigt rolig överraskning.

Helgen är nu slut & alla intryck har börjat att lägga sig så smått. Imorgon sitter jag & Tove på Djurkolló & gör vår första arbetsdag. Känns både spännande & lite läskigt. Tänk att vi har uppfyllt en dröm. Nu är det vårt ansvar & ta till vara på det här. Det är inte alla som får den här möjligheten som vi har kämpat för.


Kanondag!Dagen gick över all förväntan. Så mycket besökare & så mycket positiv respons, en kanondag helt enkelt. Men det har varit intensiva dagar innan öppning & en intensiv dag idag så det blir en bildbomb som jag utlovade men inte mer. Jag måste gå i säng & ta igen mig efter de här två veckornas slit. På måndag börjar nämligen vårt kämpande för ett lyckat företag.


Äntligen!Imorgon smäller det högt. Då öppnar vi äntligen vårt hunddagis & hundpensionat. Bildbomb & uppdatering utlovas imorgon.


RSS 2.0