Socialiseringsfasen!Näsan i boken var det ja. Hur gick det egentligen med den biten idag? Jo jag påbörjade läsningen & gjorde små anteckningar men sen kom jag på den brillijanta ideén att vara ute & träna våra hundar istället. Inte var som helst heller utan riktig miljöträning inne stan skulle det minsann bli.

Sagt & gjort, det blev en tripp in till hunddagiset för att träffa A & N´s privata hundar, Tack för att vi får göra det! 

Oskar har blivit så duktig på det där med andra hundar. Det kan ju tyckas att han ska vara det med tanken på hans ålder, men riktigt så enkelt är det inte. Har man missat socialiseringsfasen när dom är valpar så har man oxå missat väldigt väldigt mycket inför hundens liv som vuxen.

Jag missade den fasen därför att jag saknade kunskapen, men nu har det alltså med mycket träning vänt. Det är härligt att kunna gå med långt slappt koppel förbi både det ena & det andra ute på promenaden.

Dexter har det lite svårare. Han är så valpig fortfarande & i hans ögon är allting roligt, farligt, spännande & läskigt. Men det kommer så småningom att släppa för honom oxå.

Jag är biten helt i det här med hundar nu. Jag har verkligen fått upp ögonen för hur vi måste jobba med våra hundar & vad dom kan göra för oss om vi är deras vänner med en fast men mjuk hand till hjälp. Imponerande är det utan tvekan.


Oskar njöt verkligen av att ligga i solen i somras.


Andra roade sig med att hoppa efter flugor på fältet.

Fjäsk för hela slanten...Onsdag kväll innebär en kväll framför dumburken för att kolla in all dynga som sänds. Dynga eller inte, det är en skön avkoppling efter tre dagar på pratiken.

Trivs för övrigt fortfarande som fisken i vattnet på hunddagiset. Varje dag jag är där så får jag nya aha-upplevelser som jag försöker ta till mig & minnas inför framtiden. Tjejerna som driver dagiset & jobbar mer än heltid, inspirera mig supermycket & jag känner att jag har valt helt rätt ställe att vara på.

Tack vare tjejernas peppande & beröm så vågade jag mig på att gå med dom stora stora hundarna idag. Med stora stora hundar så menar jag schäfer, cane corso, rottweilerblandning & en ridgeback, alla i samma bälte. Kändes riktigt häftigt att klara av det själv. Allt som behövdes var ett lugn, lite självsäkerhet & fjäsk med en massa godis i fickan.

Nu blir det fyra dagar hemma med näsan i en ny bok som jag ska läsa. Den innefattar allt om valpens första veckor & framåt. Här ska det antecknas massvis.

Grus...Hjälp vad trött jag är. Från att ha varit en personlig assistent som mest satt på rumpan till att vara arbetslös till att gå som lärling på ett hunddagis, trött är nog bara milt skrivit.
Det är inte bara den fysiska biten som promenader & spring till & från rum med vatten, lunch, kloklippningar & annat som gör mig trött. Nä, utöver den biten så har jag huvudet fullt av tankar & funderingar om framtiden & nutiden.
Så många ideér & så mycket vilja, hmm, vet bara inte riktigt hur jag ska få ihop allt. Antar att det ger sig med tiden.

Till Sandra vill först & främst skriva tack för din kommentar, jag har sett den & självklart ska jag skriva lite om hur det gick till när Caroline pratade med Missi & vart du kan få tag i henne. Men du får vänta tills imorgon eller tills på torsdag. John Blund har slängt en hel grus-säck i ögonen på mig. Det är så illa att bokstäverna flyter ihop.

Jag måste krypa till sängs annars orkar jag aldrig åka halv sju imorgonbitti igen. Så godnatt skriver jag till er alla. Imorgon är jag tillbaka med nya kraft-tag.En sån måndag...Började självklart med att nästan försova mig, det hör väl måndagr till om något. På dagis sen så var det dags för lite hundar, (schäfer, ridgeback, cane corso & en schäfer/border collie blandning) att rymma från sitt rum & kom i etthundranittio ut i butiken för att leka. Ett kök fullt med valpar, 4 stycken, vid frukost & lunch. En mellanschnauzer som smällde av en halsbandslänk på promenaden.

Ja är inte måndagar underbart härliga.

Hittat mig en ny vän på hunddagiset. Synd att det är en pensionatshund som åker hem i veckan. Riktigt snäll & gullig rottweiler. Nu vet jag säkert vad jag köper för hund när det är tid för det nästa gång. Har alltid älskat den rasen men aldrig haft tid eller plats för en sådan. Men i framtiden vet jag säkert att jag kommer att ha det. Lugn mamma, det dröjer några år.

10 promenader i solen idag har inte varit helt fel. Förutom min nyfunna vän så var jag ute med två andra busfriska hundar.Riktigt kul att vara ute på promenader nu när jag har lärt känna alla hundar & lärt mig deras egenheter. Ingen är den andra lik.

Dessutom hinner jag se & tänka på en massa på prommisarna. Idag fick jag syn på något som var som en påminnelse från barndomen. Sådana minnen är alltid något extra när dom kommer.Vita smällebär var det jag såg. Undrar hur många smällebär jag & lillasyster har plockat i mormor & morfars trädgård när vi var små?
Minns så väl när vi stod & plocka dom, så många vi bara kunde så det smällde extra mycket., för att sen läga dom på marken & hoppa på dom.
Självklart var jag tvungen att plocka ett idag oxå & se om dom fortfarande smällde lika bra. Det gjorde det till min stora förtjusning. Barnasinnet är verkligen något alla borde försöka hålla kvar.

Trots måndagens start så slutade den väldigt härligt sån tur är.

Duktigt AnnSofie, duktigt!!!Idag blev jag faktiskt lite sur på mig själv. Under dom snart två åren som jag har haft min bil så har jag lyckats med det nästan omöjliga, att behålla den i samma skick som när jag fick den. (Mm fick den, av min älskade pappa).
Tills idag, skit oxå! Jag skulle ju bara parkera bilen en bit ifrån dom andra bilarna för att slippa bildörrar i min bil osv.Hur fan lyckades jag ens??

Jag som önskar mig nya fälgar. Är det ens lönt när jag är så här klumpig?

En till...När jag ändå är igång & bjuder på mig själv...

Fick en låda med beställda saker till hästarna idag. Hade genom en vännina beställt vitaminer, vitlök, karbinhake & vantar. Sätter mig för att läsa igenom följesedeln & får se något konstig.

Brandkår-shake stor?, vad är det utbrister jag högt & tydligt.Står det inte brandkårs-hake säger vår vän lite försiktigt.

Jaha var det så det stog.Vissa gånger borde jag verkligen lära mig att antingen vara tyst eller lära mig tänka innan jag öppnar munnen.

Snyggt som tusan...Men varför inte slå på stort & ta den bästa bilden som är tagen någonsin på AnnSofie Lundmark, tänkte nog Dagbladet när dom placerade den här bilden på framsidan av sin tidning idag.Av någon anledning så tycker jag att jag drar bort fokus från det som var intressant igår på hunddagiset med min otroliga smidighet jag visar här, intrasslad i alla koppel i full färd med att försöka få ordning på gruppen om 6 hundar.

Ibland känner jag att jag bjuder på mig själv lite för mycket ibland. Men det är bara ibland de.

Läs hela artikeln på den här sidan & spana in dom andra bilderna i tidningen. På en av dom bilderna sitter jag i en gul fåtölj, betydligt diskretare.

♥Tack för att du finns hos oss♥Men jag har ju alldeles glömt bort att berätta om vår svart & vita prins framsteg. Hur jag nu har kunnat glömma det förstår jag inte. Vi pratar inte om ett litet steg utan snarare ett jättehopp.

Våran, eller ja Toves, fina Dexter har gjort det. Han larmade Tove i tid när hon var på väg ner i socker & närmade sig en känning i måndags morse. Tove vaknade av att han var i sängen & hoppade, krafsade & "pussade" på henne, inget han får göra annars. Men nu gjorde han alltså precis som jag har lärt honom att göra när hon är borta.

Tove gick upp & tog sockervärde som visade att hon låg på 2,1. Alldeles för lågt! Eftersom det var flera månader sen som sockret strulade så gör det mig extra stolt att Dexter agerade & kom ihåg allt vi gjort tillsammans när hon har haft känningar förut.

Den lilla träning vi har lagt har verkligen gett resultat fort. På något sätt så känns det magiskt Det känns underbart tryggt för mig att veta att hon har någon vid sin sida även när inte jag är i närheten.

Tack älskade prins för att just du kom in i vår familj. Du betyder bara mer & mer för varje dag som går & jag skulle inte vilja vara utan dig trots våra konflikter vi hade i början av vår vänskap.Äskade fina du. Du överträffar dig själv gång på gång.


Suktar...Nu är huset jag är sugen på till salu igen. Fasiken att jag inte har lite pengar på banken eller aldrig vinner på den där lotten. Då hade det varit klart nu tror jag.Undrar om det är lönt att åka & titta på det & hoppas att det är till salu länge eller om jag bara gör mig själv ledsen genom att hitta ett hus med alla möjligheter & inte ha råd med det.

Länken till husannonsen hittar ni här.

Kändisen för dagen...Idag har jag träffat en kändis på hunddagiset. Ingen mindre än Hundcoachen Fredrik Steen kom på besök för att svara på hundägares frågor om sina älsklingar. Det var intressant att lyssna på honom & hans svar han gav till alla. Lite som en bekräftelse oxå på att det jag gör är rätt.Eftersom jag är jag så passade jag även på att göra bort mig lite inför honom samt bli fotad av tidningen med Fredrik 6 dagishundar i ett enda virrevarr . Men det är en annan historia i sig.

Nästa kubik!Vårt stora lass med 30 kubik ved var det väl ingen som missade gissar jag.Vi fick undan allt på väldigt kort tid med en massa envishet & styrka.Tur var ju det för igår rullade det in en ny lastbil med ännu ett stort lass på gården.

Den här gången var det inte till oss utan till våra älskade fyrbenta vänner i stallet.22 kubik spån fyllde ut hela framsidan av stallet när lastbilen var tömd.Jag trodde att vi skulle få hålla på ett bra tag med allt det här spånet. Men eftersom min flickvän är rena rama Karl Alfred med en envishet som få så var allt borta tills ikväll.82 svarta sopsäckar fick Tove till medans jag lyckades med att fylla en box.På höjden & bredden.Du är duktig du älsklingen, vilket team du & jag är ♥

Lyssna & njut!Tror jag har hittat min nya idol.Härligt & höra lite Danska när jag sitter här uppe i Norrlands skogarna. Det är många gånger jag kommer på saker som jag saknar bara så där helt plötsligt. Närheten till Danmark är en av dom. Närheten till storstäder, affärer & fik är en annan sak jag saknar.

Mina underbara vänner jag har där nere & hela min fina familj blir ibland som ett stort tomt hål i mig. Jag saknar havet & stränderna, jag saknar alla sommardofterna, jag önskar långa härliga somrar. Jag skulle vilja ha fina långa vårar utan snö & med en hel massa underbara vårblommor lagom till påsk.

Men det är bara ibland allt det kommer över mig. Då kan det bli lite tungt nån gång ibland. För det mest är jag bara glad & tacksam över allt jag har & över allt det fina jag har lärt mig genom åren. Sånt som att känslor, kärlek & trygghet är viktigare än matriella saker & pengar.

Jag är glad & tacksam över alla fina vänner & människor jag har runt om mig. Glad över att varje dag få vakna upp frisk & full av nya utmaningar & förväntningar.

Men mest tacksam är jag över att jag har lyckan att få uppfylla alla mina drömmar, tankar & fritid tillsammans med min fina älskade regnbågsfamilj ♥

Energi & rutiner...Äntligen är jag klar med min hunduppgift för den här veckan. Raskunskap på Siberian Husky var det jag skulle gå på djupet i. Superintressant att få leta fakta & lära sig så mycket som är användbart i framtiden.
Nästan så att jag skulle behövt göra så med många fler raser. Men det får bli längre fram i tiden. Just nu måste jag koncentrera mig på allt det jag får i uppgift att läsa & all den informationen jag får när jag är på hunddagiset.

Jag har skrivit det förut & jag skriver det igen, jag har verkligen haft tur. Jag har hittat snälla trevliga människor som lär mig hur mycket som helst. Ju mer dom lär mig desto mer taggad blir jag till att bli klar så jag kan köra igång med alla mina drömmar.

Baksidan av allt det här är väl att jag blir så himla trött. Det är så mycket att ta in & jag har ju en massa annat runt om mig oxå så energin tar snabbt slut. Det gäller väl att hitta rutiner för allt så att det "bara" rullar på. Får fundera vidare på det tror jag.

Imorgon ska jag ta mig i kragen & börja läsa den andra boken jag har fått låna. Den handlar om valpens tidiga beteendeutveckling.
Lite annat står oxå på schemat men det tar vi imorgon. Nu blir det sängen för mig.


Hur man än vänder & vrider sig så har man rumpan bak!Valet är gjort & precis som alla andra år så har alla sina åsikter efteråt. Jag personligen skulle önska att alla dom som har heta debatter nu efter valet skulle ha haft dem innan valet. Känns lite som att det hade hjälpt lite mer då än nu. Så här i efterhand blir det mest gnäll & sura miner. Inget som hjälper någon i nuläget, det är ju knappast så att det blir omval imorgon.

Jag hoppas att Alliansen tar vara på dom här fyra åren & bevisar för svenska folket att dom har ett hjärta trots allt & är villiga att se över hur utförsäkringarna går till som dom sa.

Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om mina åsikter på skatter, bidrag & skola men jag orkar faktiskt inte. Tror inte att ni, mina läsare, skulle tycka att de va så kul att läsa heller. Så nu får det vara slutskrivet om riksdagsval & kommunval i den här bloggen för den här gången. Jag har mina egna val i min egen familj att tänka på & dom slår högre än alla andra val.

Fundersamt samtal?Loppan till mig för 3 minuter sedan:

- Mamma vi har en sån fröken som du är på hunddagiset.

Jag:

- Hur menar du nu? Ni har väl ingen hunddagisfröken hos er?

Loppan:

- Nä men vi har en sån fröken som du är till hundarna hos oss på vårt dagis.


Hmm, jag undrar hur Loppan ser sig själv när hon är på dagis..??Som en söt Papillon kanske..?

Phu...Ser ni vad jag ser?


Framtidsdrömmar & ångest!Då har jag gjort min plikt idag. Jag har lagt en röst på rapparkalja & därmed tagit ställning till vad jag tycker är viktigast.

Fast om sanningen ska fram så har jag egentligen inte gjort det. Jag har lagt en röst på något som jag tycker är halvbra men som gynnar mig & min framtid. När jag gick ut från val-lokalen så kröp en viss ångest över mig. Ångesten stod för alla sjuka & felbehandlade människor.

Jo det är fakstiskt så att jag röstade åt andra hållet & en stor del i mig känner ångest för det. Jag hade så gärna velat rösta med hjärtat, men då skulle jag ha röstat för något som gjorde det svårare för mig & min framtid.

Jag som dessutom har jobbat med människor som har blivit felbehandlade på grund av dom nya reglerna. Jag som själv blev så drabbad & grät många gånger över dom nya A-kassa reglerna. 
Hoppet står i, om Alliansen nu vinner inatt, att dom tänker om nu när dom har fått höra & se konsekvenserna av sitt sätt att hantera det. Att dom inser att dom kommer åt fler än fuskarna & att människor i Sverige lider.

I hopp om att det skulle bli lite bättre i Aliansens sätt att hantera just människor med sjukdomar eller arbetslösa så röstade jag på kvinnan i blocket. I mitt eget tycke så har kvinnor lite lättare för att förstå & känna med hjärtat. Just därför vill jag ha henne kvar med gubbarna.


Tänk med hjärtat nu & snacka med gubbarna om det blir ni i fyra år till.

I kommunalvalet blev det lättare för mig att välja. Jag vill att vår lilla by ska växa med både invånare & företag. Även här står Centerpartiet för det & jag tänker återigen på mina framtidsplaner.

Fast om sanningen ska fram så hade jag kunnat blanda Mona Sahlins, Fredrik Reinfeldts & alla andra partiledares förslag & startat mitt eget parti. I mitt parti skulle varken dom rika fått lida för att dom tjänar mer än andra & dom sjuka skulle absolut inte behöva oroa sig för sin framtid.

Ja nu har jag lämnat ut mina åsikter & mina val i bloggen. Varför? Jo därför att jag är en tjej som står för mina åsikter & vågar stå upp för det jag tror mig behöva.
Det är dags att vi som bor i Sverige börjar prata mer öppet om val & åsikter. Hur ska vi annars kunna veta. Jag hoppas bara att jag inte behöver ångra mina val.Vuxen?Jag är trött så att ögonen kliar. Har så mycket att göra att mitt huvud dunkar. Tänker på allt & inget så tankarna inte själv hinner med riktigt. Tar hand om allt & alla andra mer än mig själv.

Ja det är väl så här det känns att vara vuxen & ta ansvar gissar jag.

En röst på rapparkalja...Vad ska man rösta på egentligen? Den ena efter den andra säger något vettigt som jag skulle kunna tänka mig att Sverige behöver. Men lika fort som det har kommit något vettigt ur dom så kommer det något urdumt & korkat.

Just nu följer jag debatten på Tv4 & undrar bara en sak, Vad är egentligen problemet? Vi lär våra barn att dom ska samarbeta & vara trevliga mot varandra. Att dom ska respektera varandras drömmar & önskningar. Att ta sina vänner för dom de är & ber dom ha förståelse för alla som är annorlunda.

Vi förklarar för våra barn att alla är lika mycket värda & att alla borde få ha det lika bra som oss i Sverige. Vi pratar med våra barn om andra stackars barn som inte har något hem eller mat på bordet. Om barn som inte har samma skola & framtid som oss här i Sverige.

Allt detta har vi för att vi kämpar för ett bra & rättvist Sverige. Hur vi har gjort det undrar jag faktiskt nu lite när jag hör debatten. Varför går inte alla politiker ihop & jobbar tillsammans? Vem säger till exempel att lärlingsutbildningar är bättre än teori & tvärtom? Varför inte sammarbeta & få till både och.

För mig är det rena rama rapparkaljan & en hel hög med trams & barnsligheter. Jag hedrar dom som orkar jobba med politik & orkar föra Sverige framåt. Men jag ger dom samtidigt en spark i häcken för att dom inte gör som vi lär våra barn att göra.

Kul med blommor!Sen kattungarna flyttade in till oss så känns det lite som att mina blommor snart flyttar ut.  


Självförtroende!Jag visste väl att den här dagen skulle bli bättre än igår. Solen har lyst, hundarna på dagis har gått hur bra som helst & när jag kom hem så fick jag träffa en av dom sötaste bebisarna på denna jord, lille Milton, som Tove passar när hans mamma pluggar.

    

Milton sover gott med lilla Pollie!      Smakar majskrok medans vi andra förösker äta lite middag.Vilken liten Prins. Helt underbar!

Dagen på hunddagis idag har varit givande. Jag har fått gå med dom grupper som har passat mig för dagen & de hundar som jag har velat lära känna lite bättre.

Dessutom så börjar jag definitivt komma över min lilla rädsla för stor-stora hundar som har legat & grott lite för länge. Nu är det med skräckblandad förtjusning jag ger mig i kast med att gå promenader & tillrättavisa samt berömma. Idag växte självförtroendet till topp när jag lyckades få kontakt & gå på promenad med en stor & lite smått egen schäfer, så himla kul. Rak i ryggen, självsäkerhet för tre personer till & en vänlig men bestämd röst sen är det klart.

Jag växer lite för varje dag jag är där & jag får en bekräftelse på att det jag gör är bra.

Imorgon väntar en lektion av Erica, tjejen som ska utbilda mig till hundinstruktör samt lära mig om hundens beteénde. Spännande till tusen. Tror faktiskt att Dexter får följa med mig in. Han behöver få komma iväg & göra något hemifrån. En promend i stan kan bli en rolig omväxling för en hund som kommer från landet.

Nu blir det teve för mig igen. Hörs mer imorgon!

Energitjuvar!Idag har det varit en riktig tråkdag. Varför vet jag faktiskt inte helt hundra. Visst är det mycket omkring mig just nu med allt som ska hinnas med men det känns bara som roliga saker. Jag har redan sorterat ut bra vad jag ska lägga min energi på så jag känner inte att jag tar mig vatten över huvudet.

Nä det är nog bara en vanlig tråkdag helt enkelt. Sådana som kommer lite då & då i ens liv. Dålig dag med en massa dålig energi. Dålig energi kan få en riktigt ur balans om man tillåter den att göra det.
Jag vet av erfarenhet att det finns gott om energitjuvar & dom eller det ska man undvika. Så gör jag även nu så vet jag att morgondagen kommer att bli betydligt bättre.


Fullspäckat schema!Då var den här dagen oxå slut. Dagarna springer iväg som vanligt. Känns som att jag inte hinner med riktigt & att jag inte får något gjort. Inte sant alls eftersom jag får massor gjort, utan att bli riktigt klar dock, men vem blir någonsin riktigt klar?

Dagen & hela veckan är fullspäckad med läsa hundböcker, va på hunddagis, lektion till att bli hundinstruktör, vardags saker som tvätt & städ, föräldrarmöte, dagisfotografering, hundklippning & en hel massa till. Bara att bita ihop, vissa veckor är helt enkelt bara lite mer än andra.

Nu säger jag godnatt!

Berömmer mig själv lite..

Ved, ved & åter ved. Men de känns väl kul, eller hur..? Nu är iallafall lite mer än hälften inne. Ungefär lika många timmars jobb till då. Tur att det åtminstonde syns på högen annars hade jag nog gråtit mer än min kropp gör efter alla lyft & kast.

Högen innan vi startade:& högen när vi gjort lite mer än hälten:

Meeeen Tove.....Meeeeen akta dig då så jag kan fota högen istället för dig.Så där ja, nu flyttade hon på sig.

Jag känner mig faktiskt riktigt duktig!

Ett rätt igår, phu!


Jo marknad var det iallafall & kul hade vi, hela familjen plus lille Milton som vi passade. 

Loppan åkte karusell & provade roliga peruker.

  

& självklart åt vi marknadsgodis, hela familjen Godistokig.Som en bonus fick alla något med sig hem oxå.

Jag fick en snygg jacka för ynka 200 kronor.Tove köpte sig en mössa inför hösten & vintern.!4 par strumpor för 100 kronor, som hittat.Tror det är ganska lätt att se vilken hög som är min.

  

Barnens köp blev vars en snygg kepa & ett armband åt Loppan.

En lyckad dag med mina älsklingar helt enkelt.


FEL???Idag, lördagsmorgon, ringde klockan kvart i sju. Jag gnuggade ögonen & undrade om detta var på riktigt. Usch va tidigt att gå upp en lördagsmorgon. Anledning, dags att börja simskola för barnen.
Väskorna packades redan igårkväll så dom var klara. Frukost, klä på sig, fodra djur & sen snabbt ut i bilen, stressad som vanligt så klart. Vad trodde ni själv, ge sig iväg halv nio en lördagmorgon kan ju inte gå helt smärtfritt.

Väl där så fick vi höra att vi var en vecka för tidiga. VA?? Va sa du nu? Backa bandet! Jag som aldrig tar fel på dagar. Jag som alltid skriver upp i almenackan när allt ska hända & ske. Har jag gjort FEL????? Är det ens möjligt?
Dagens dax att inse för mig själv, även jag kan göra fel!

Bara att vända om hem & förberda sig inför marknaden idag istället. För marknad i Hudik är det väl ändå?

Svar på kommentar :)Har ju helt glömt bort att svara på den här kommentaren jag fick av Malin som undrar vad vår vän Annelie ska jobba med i Bangkok.

Malin om En spännande dag i tre delar...:

Vad ska hon jobba med?? =)
Annelie jobbar på det här företaget. Där sysslar hon med planritningar, kundtjänst & hel del annat. Det går bra för henne & hon verkar trivas som fisken i vattnet, vilket vi förstod att hon skulle göra.

Dock så saknar vi henne väldigt mycket & kikar titt som tätt in på hennes blogg för att hålla oss uppdaterade om hur hon har det & om hur hon mår.

Kika in ni oxå om ni är nyfikna på hur det är att som 19-åring dra till ett annat land & jobba, skaffa sig lägenhet & nya vänner.

Klicka på bilden så kommer ni dit.
Kom även på nu när jag sitter med länkar åt er, att jag glömt lägga ut länken till tidningen hon var med i innan hon drog iväg. Men klicka HÄR så kommer ni dit oxå.


Sommar hemma & höst efter vägen...Lite svårt att förstå att hösten är här har jag nog ändå. Solen lyser för fullt från & till & i veckan har vi haft upp till 20 grader varmt. Betet till hästarna är fortfarande grönt & dom går ute dygnet om.

Samtidigt som jag möts av dom här träden efter vägen:

  

så möts jag även av dom här blommorna hemma i rabatten:


En blomkruka...Idag blev det ett äventyr in till Hudik. Synd bara att det inte var ett kul äventyr utan ett besök hos vetrinären med den ena kattungen. Stackars Pollie lyckades få en blomkruka över sig igårkväll som hennes syster välte ner från fönsterbrädan. Vi gav henne natten för att se om hon piggnade på sig & det gjorde hon. Men inte tillräclkigt mycket plus att hon hade väldigt ont.

Så in i bilen & iväg till vetrinären. Ingen rolig tur men nödvändig eftersom vi har tagit på oss ett ansvar. & är det något mina föräldrar har lärt mig så är det att ta ansvar för det man har tagit på sig & stå för det man har.
Fast jag kan ju även erkänna att det är vid sådana här tillfällen som jag minns varför jag en gång sa (eller ja, månger gånger har sagt): INGA fler djur till vårt hus nu.
Hädanefter får jag låna om jag ska ha. Eller ännu bättre, jag ska ju kunna jobba med djur resten av mitt liv efter det att min utbildning är klar. Då blir jag nog lite botad iallafall.

Nu ska hon ha smärtstillande i en vecka & sen ska vi helt enkelt se hur hon blir. Katter har ju en väldig förmåga att självläka utan en massa konstigheter, så länge inget är brutet förstås.Stackars lilla Pollie måste hållas still & får därför bo i Dexters transportbur.

Modiga är vad dom är...Dom som söker till Idol menar jag nu. Att dom bara vågar ställa sig framför juryn & försöka ens. Dessutom visas det på teve för alla som är intresserad av att se det. En del av dom som vågar är väldigt duktiga, andra skulle nog stannat hemma. Oavsett vilket så kan vi nog vara överens om att dom är modiga.Jag har gjort klart mina lärlingsdagar för den här veckan. Det har gått jättebra den här vecka oxå. Känns jättekul nu när jag har lärt känna vovvarna lite bättre. Blir lättare att få kontakt med dom på promenader när vi känner varandra.

Sen blir det absolut inte sämre av att dom två duktiga tjejerna som driver hunddagiset ger beröm. Dom är så duktiga på att ge tips & råd & är så snabba med att ge beröm.

Idag tränade vi hundmöte med fem jättestora hundar i ett bälte på en förare medans jag gick med två lite större valpar. Det gick kanon & jag "fick upp" den ena hunden perfekt.

Lite senare möttes vi igen fast med nya grupper. Nu var det jag som gick med fyra mellastora hundar & ägarna till dagiset som hade vars en grupp med små hundar. Alla mina fyra gick som klockor & såg bara mig & inget annat. Det kändes så kul & jag blev så stolt över att kunna hantera en sådan sitution helt själv. Beröm fick jag oxå, ja bättre kunde det inte ha gått helt enkelt.

Nu ska jag återgå till teve tittandet. Skånska Fruar visas på femman just nu. Det ser redan ut till att bli ett utflippat program. Bara hon som ger hunden kaffe verkar helt tappad. Hur tänker man när man ger sin hund kaffe????? Jaja titta ska jag göra iallafall. Ganska kul att lyssna på skånskan om inte annat :).


Ajajaj...Dagen har bestått av magknip, magknip & åter magknip. Ont som bara den gör det & jag har inte kunnat äta riktigt. Blev en fika nu till Idol istället för middag. Hoppas verkligen att det släpper till imorogn. Ganska svårt att hålla humöret uppe på hunddagiset när magen gör ont hela tiden.

Tror det blir sängen för mig nu faktiskt. Humöret är inte alls på topp som sagt.

Del två på helgen!Väl hemma från klubbtävlingen igår så kom min älskade lilla Loppan. Mammavecka för henne nu & jag ska passa på att pussa på henne & mysa riktgt mycket av att ha henne här. För Loppan blev det en riktig överraskning att vi hade tre nya familjemedlemmar & hon blev lika glad som alla oss andra för dom.

Självklart blev det kattleksakspyssel med pinnar & fjädrar.Fast det var inte bara kul i helgen. När vi kom hem från den där trevliga klubbtävlingen så var det ett stort lass med ved som hälsade oss välkomna oxå. Närmare bestämt 30 kubik ved. Det var bara att hugga i.Efter två timmars slit så syntes det inte att vi hade rört högen ens. Phu vilken tid det här kommer att ta. Ambitiösa Tove ska ju tvunget stapla allt oxå så det blir ännu tråkigare & jobbigare.
Det tycker inte jag är növändigt alls. Ska jag först slänga in den, sen stapla, sen slänga det på en vagn när jag hämtar in det för att sen stapla det där inne. Jo men tjena, skulle inte tro det.Efter helgens alla aktiviteter så blev det åter dags att sätta näsan i boken. Lite lättare går det när man har en söt bebis som sällskap.Fast det är inte alla i familjen som kommer överrens. Hundrana tycker att dom nya familjemedlemmarna är lagomt läskiga när dom skjuter rygg & morrar som en hel tiger.

Nä nu hinner jag inte sitta här mer. Dags att slå igång Ullared som börjar på femman om ett par minuter. Sen är det hästar & bok som väntar igen.

Hurricanes Pappa!

En härlig helg...Lika fort som helgen kom, lika fort försvann den. Så går det när man har roligt med vänner & familj. För roligt har vi haft & mysigt.Vi åkte till Sundsvall för att kika på Freestyletävlingarna. Grymt duktiga hundar med lika duktiga ägare som lyckats lära dom allt.
Dock blev jag lite besviken på Sundsvalls brukshundsklubb när dom hade satt starttid på tävlingen klockan 11 men börjat klockan 10. Dåligt gjort & vi missade en hel del.Nadine har tagit en tur på Mulle i det fina höstvädret. Tror aldrig jag har sett någon rida Mulle så mjukt & fint innan. Dom trivdes verkligen ihop & jag hoppas Nadine vill komma upp fler gånger & ta hand om honom.Cane blev omhändertagen & borstad av Nadine. Mysigt värre sa Cane & njöt.

Idag åkte vi till Harmånger för att kika på en liten klubbtävling. Canes pappa skulle göra sin första runda bland folk & hästar & en hel massa nya intryck. Klart vi måste kika då.
Kan ju meddela att jag var stolt som en tupp över att ha en fölis efter honom. Han hoppade högt, han var med & han njöt över att få stå i centrum.Snygga Gulan!

 Vi passade även på att kika på dom duktiga tjejerna från Gnarp som tog seger i laghoppningen.
Lisa & fina ponnyn Ior på dom två första bilderna & Hanna på sin söta Bella på bilden under.

Mer update imorgon om resten av söndagen för nu måste jag i säng. Börjar tidigt imorgonbitti & har en hel del framför mig då.

Sov gott alla ni...


Passa, städa, passa...Dagen har bestått av städning, passa kattbebisar, tvätta, passa kattbebisar, skruva upp hylla, passa kattbebisar, täta dörrar, passa kattbebisar, städa lite till, passa kattbebisar.
Ja ni har kanske förstått nu. Tre kattbebisar var allt annat än lugnt läge. Men gud så kul dom är att titta på & mysa med.

Nu har vi fått besök av en vän från Dalarna & hennes två barn så helgen är full av små utflykter & hitta på. Vi börjar imorgon med en tur in till Sundsvall för att kika på Freestyle tävlingarna som dom har på brukshundsklubben.

Hjärtat???Ja jag vet inte riktigt vad som hände idag. Förnuftet sa en sak & hjärtat en annan. Kommer att sluta med att vi har en djurpark här hemma om några år.Möt våra nya familjemedlemmar

   
Dollie                                Mollie                                         Pollie

Det var helt omöjligt att bara välja en av dessa söta systrar. Hädanefter ska jag inte titta på fler djurannonser, djurlappar eller djurbebisar. Det skulle inte riktigt funka i längden känner jag.
Måste helt enkelt lyssna på förnuftet nästa gång istället för på hjärtat. Vi som inte skulle ha fler katter alls nu efter att våran Smilla blev påkörd.
Jaja, nu har vi tre stallkatter som kan fånga alla hemska möss som finns i stallet på vintern. På nätterna får dom sova inne hos oss & mysa.


Första September idag& hösten har gjort sin entre en gång för alla. Kylig luft, gulnande träd & solen som står högt på himlen. Det blev många & långa härliga promenader med hundarna idag. Nu är jag ledig från hunddagiset för andra studier men på måndag ska jag tillbax igen.Första september är oxå den dagen som vår vän Annelie hade fått flygbiljett bokad till. Halv tre idag så lyfte Tahi Airways med Annelie ombord flygandes mot sitt nya jobb & liv. Klockan kvart i åtta imorse så stod vi i hennes dörr & önskade henne lycka till & sa hejdå. Tårar & kramar växlades & löften om att ta vara på sig avlades.Du har en stor plats i våra hjärtan, en sann vän.

Tankarna har gått väldigt mycket åt Annelie idag, men trots att det har varit lite småtungt mellan varven så finns det ändå saker som kan göras för att underlätta. Att vara med djur är bland det bästa som finns när hjärnan är full av tankar. Därför blev det en lite Jack Ruzzel som fick uppta mina tankar lite extra idag. Jag tror han behövde det lika mycket som jag, tankeverksamhet alltså :)Just nu sitter jag & funderar på om hösten tänker tränga sig på inne i vårat hem oxå. Tycker förstås att det räcker med att ha den utanför fönstret men tydligen så tycker hösten annorlunda.

 

Slutar att fundera så hemskt mycket & går i duschen istället. Tänkte nämligen mysa till det med film & gotter ikväll. Men först jag & sen hästarna som vill byta till natthage innan det blir nån lugn här. Bäst att sätta fart.

RSS 2.0