Någon?Jag har gjort en header som kan ges bort till någon som vill ha den. Kändes inte rätt till den som det var tänkt till från början. Bakgrundsfärg & ramfärg går att ändra & naturligtvis byter jag ut själva fotona & texten.

Här är headern med min barndomskamrats lilla fina Vendela. Hennes söta blogg kan ni hitta här. Ny header åt henne är på gång.Släng in en kommentar eller maila om ni är intresserade av den :)

Lite lite snö väl.. Eller??Men nu kan det väl knappast komma mer snö här uppe..? Omkring en halv meter på två dagar kom det. Fast det är klart, dom har ju lovat mer på måndag, så mer skottning, plogning & mer kul för barnen.

För min del känns det som att det räcker på något vis. Men inte vet jag, det här kanske klassas som för lite när det gäller en vinter i Norrland ;).

Fler bilder på underbloggen som ni hittar här.

Sagt & gjort av Loppan..Idag har jag varit lite trött & hängig. Inte orkat göra något direkt utan mest slappat. När mammor har sådana dagar så brukar barn ha en tendens till att hitta på hyss. Andra barn kanske nöjer sig med ett eller två, men inte min Loppan. Nä hon drar till med 4 hyss. Inte så små alla heller. Lite som att hon kompenserar upp för alla andra dagar när hon är som självaste ängeln.

Loppan har idag hunnit med att äta oboý-pulver direkt ur glaset. Hon har sprutat vatten på dom stackars katterna så dom flög till höger & vänster. Städat tavlor & blombänk med sin handuk från toaletten & vatten från vattensprutan har hon hunnit med.
Det sista hysset kändes lite som droppen för mamma. Det var när hon hittades på toaletten i full färd med att dölja sitt senaste påhitt. Nämligen att måla naglarna själv, i vår säng, på sina byxor, över hela händerna.

Nu ikväll när vi satt & åt middag så gick vi igenom den här tokdagen. Jag sa då att ja inte hade känt igen min lilla flicka. Att hon hade hittat på alldeles för mycket tok idag.
Då skrattade hon nöjt & sa: - Nä, jag vet inte vad som va i min kropp idag mamma.

Så vad har mamma lärt sig av det här då? Jo att det spelar ingen roll hur trött eller hängig man är som mamma. Man slutar aldrig att vara mamma ändå.Mammas tokflicka, sur som ättika för att legobitarna inte ville som hon ville.

Tove pluggar..Min flickvän pluggar körkortsfrågor.

Tove: - Vilket märke är det här?
Jag: - Jag vet inte.
Tove: - & du har körkort.
Jag: - Japp!

Lite senare..

Tove: - Men den här då? Den svarar jag fel på hela tiden. Vad är rätt egentligen? Det ändrar ju sig hela tiden.
Jag: - Men jag vet inte riktigt. Jag hade svarat B.
Tove: - Nähä du det gjorde jag sist & då blev det fel.
Jag: - Nä de va inte samma fråga.
Tove: - Jag trycker väl B då MEN kom ihåg fråga 56.
Jag: - Okej???

Blir jag anklagad på nått vis? Eller vill hon bara ha någon annan att skylla på om hon har fel?

Jag kom ihåg fråga 56 & vet ni.? Den var rätt! Känns härligt på ett nästan hemskt & elakt vis hehehehe..

När jag blir stor...Idag kom jag äntligen iväg till min första Engelska B lektion. Trodde först att det skulle vara störtomöjligt att ta mig dit i det här snöovädret men jag gjorde en chansning & det gick alldeles utmärkt så länge jag tog det lugnt. Tur va det att jag kom dit för jag har mycket jobb framför mig innan provet nästa vecka. Blir till att läsa engelska på kvällarna innan jag somnar istället för den bok jag hade tänkt börja med i dagarna, Svart stig av Åsa Larsson. Måste se till att få mina sista 100 poäng så mitt gymnasiebetyg blir slutgiltiligt.

Igår kväll tänkte jag mycket på vad jag skulle vilja göra när jag blir stor. Jag känner att jag på allvar vill ta tag i någon form av utbildning.
Min stora dröm har alltid varit att satsa på en egen verksamhet för barn ute på landet med en massa djur. Då känns det som att jag behöver läsa mycket & länge, psykologi bland annat. Då tar drömmen stop. Jag orkar verkligen inte plugga i flera år & läsa långa & svåra kurser.

En annan dröm är att få jobba med djur på olika vis, men för det kan jag inte hitta några vettiga utbildningar. Vetrinär eller assistent till vetrinär är inget för mig.

Så nu känns det som att jag vill läsa något lättsamt som ger mig en utbildning att använda min praktiska & skapande sida. För en sådan vet jag att jag har. Jag älskar att skapa, pynta, skylta & pyssla. Blommor är superkul att syssla med lika som bordsdekorationer & fönsterskyltningar.

Så då till frågorna:
Vad ska jag läsa för att täcka upp det jag tycker om?
Vilken utbildning ska jag gå för att få göra så mycket praktiskt som möjligt med så lite läsande som möjligt?
Vilket ska jag satsa mest på om det ska gå på efterfrågan?
Vart ska jag vända mig för att kunna läsa här hemma omkring? Jag vill inte åka iväg för att plugga.

Nu behöver jag hjälp & tips utav er som läser. Jag måste ta tag i det här nu om jag ska kunna läsa till hösten. Så alla tips & råd mottages TACKSAMT. 

Systerns Bloggdesign!Ja då har den här dagen gått åt oxå känns det som. Konstigt hur fort dagarna kan gå fast att jag är arbetslös. Men skönt är ju det för jag skulle aldrig klara av att inte ha något alls att göra. Blir alldeles seg & deppig om det inte händer något.

Vi hade tänkt ta med Loppan till skidspåret idag men eftersom de pågår ett mindre snökaos ute så blir/blev vi inne idag. Loppan har lekt med små prisessor, dansat & kikat på teven medans jag har knåpat med min systers blogg.Riktigt nöjd blev jag. Det är nog den finaste jag har gjort hittills. Titta in & se hela designen här.

Nu blir det fika sen ska jag slänga mig framför teven en liten stund innan det är dags att hämta stora killen på fritids. Usch, jag fasar redan för att gå ut.

Stort på G..Jag har ju alldeles glömt bort att berätta. Vi har tagit två större beslut i vår familj nu. Eller vi & vi, jag & Tove så klart.
Det första stora beslutet är att Tove nu änligen känner sig motiverad till att ta sitt körkort. Jag skriver äntligen för att hon verkligen kommer att behöva det sen när hon ska söka jobb. Plus för alla andra turer vi måste göra varje dag, barn som ska ha skjuts, hästar som ska tas hand om osv.
Inte för att det inte går bussar till & från stan för jobbets skull & inte för att jag inte vill köra henne eller barnen. Nä, det är för att som billackerare så känns det lite vettigt att kunna köra bilarna in & ut ur verkstaden hehe.

Så den 1 mars, ska Tove befinna sig i Falun för sin första körlektion på en intensivkurs som sträcker sig ca 2 veckor (beroende på hur mycket hon kan när hon kommer dit.) Självklart så ska det köras mycket nu här hemma innan hon åker så att hon kan så mycket som möjligt när hon kommer dit.

Kan ju säga att jag ser fram emot dom två veckorna med skräckblandad förtjusning...

Det andra stora beslutet håller vi för oss själva ett tag till. Blir bäst så när man bor i en liten by som denna där all information verkar kunna sprida sig som en löpeld hihi.

Svårare än vad det är..?Lappar, lappar, lappar.. Jag vet inte hur många blanketter jag har fyllt i dom senaste veckorna. Det har varit om arbetslöshet, vård av barn, anmälningar, intyg, nämn ett & jag har fyllt i det.

Ska det verkligen vara så här svårt att få ut vård av barn? Jag inbillar mig att det måste vara minst lika jobbigt för alla dom som sitter & sprätter alla kuvert för att sedan föra in dom i datan,?, som det är för mig att fylla i alla lappar till höger & vänster. Behöva gå & be dagis & skola om underskrifter & fylla i samma uppgifter gång på gång på gång.
Eller det här med att anmäla sig arbetslös & skicka in diverse blanketter & intyg till A-kassan. Hur svårt ska det vara egentligen? Nu har jag hållt på en månad med allt vad dom behöver & nu visar det sig att jag får vänta ytterligare 6-8 veckor innan jag får ut mina pengar som jag har rätt till. Undrar vem som ska betala alla räkningarna i två månader? Gud kanske???

Eller är det helt enkelt så att myndigheter, med flera bakom & framför sig, har utarbetat ett sätt för att göra det så svårt som möjligt för oss i behov av ekonomisk hjälp. Blir det tillräckligt svårt så kanske vissa av oss ger upp & Sverige får behålla sina pengar.

Men nu är det faktiskt så här att, jag har, som så många andra arbetslösa här i vårt avlånga land, jobbat under alla år jag har fått & kunnat. Under den tiden, har jag först & främst betalt skatt, men jag har även betalt avgifterna till facket & A-kassan för att jag en dag, när jag är i behov av hjälp eller pengar, ska ha en trygghet att vända mig till.
 
Jag anser mig ha rätten att få ut mina pengar utan en massa förbaskat krångel. Jag förväntar mig ett bra & smidigt system som underlättar för alla inblandade parter. Jag önskar att vi alla återfår förtroende för varandra. Jag hoppas att NI SOM MISSBRUKAR systemet gensat slutar med det för ni förstör för alla oss som bara vill fungera i samhällets alla regler & vardagsliv.

Gör inte allt svårare än vad det egentligen är. Det kostar så mycket pengar & arbete men det kostar framför allt annat en massa känslor.

Loppan roar !Det är tur att vi har våran Loppan. Hon kan konsten att pigga upp & roa oss alla när vi börjar bli trötta. Här är hon inne på H&M när mamma provar sin nya jacka.

- Mamma kolla vilken snygg hatt jag hittade.
- Ja jättefin!

- Mamma får jag prova doma hära skorna?
- Näe eller jo gör det då, men va försiktig.
- Aadå.

- Mamma kolla va snyggt!

Vi låg nästan dubbelvikta alla tre när hon posade för mig. Tur att mobilkameran uppfanns :)

REA :)Idag stod det shopping på "att göra" listan. Mio behövde byta pjäxorna som var för små, blev dock inga för dom var slut, Tove undersöker saken inne i stan imorgon istället.
Byte av leksak var nästa & att få handla upp sin presentpeng. Mio valde en spelplan till något som heter Backogan plus att han fick 6 backogans med i paketet, mer lyckat än så kunde det nog inte bli.
Mat var något som behövdes så en tur till Willys blev det oxå.

Sen var det äntligen min tur :). Fick presentkort av mamma & pappa när jag fyllde år & för det skulle de handlas byxor hade jag bestämt mig för. Så in på Vero Moda & fram till REA-bordet. (För ni borde känna mig vid det här laget nu. Jag är absolut inte typen som shoppar loss som en galning på det dyraste, utan jag håller mig till billigare affärer & rean.) Där hittar jag jeans för lite & ingenting & min lycka var stor, ända tills jag fick dom på mig. Ja det kan ju inte gå bra alltid. Ett par andra snyggingar fick följa med mig till kassan istället.Men tro nu inte att dom här kostade hela presentkortet bara för att dom var tillordinarie pris. Nej nej nej, jag vägrar nämligen köpa dyra jeans även om dom inte är på rea. Så med 100 kronor över gick jag på REA-shopping & hittade den här snyggingen som jag tänkte ha ett par leggings till.Nöjd som tusan med min lilla shopping av presenter så begav vi oss mot Mc Donalds. Men vänta, är inte de H&M där framme. Jo minsann de är det :).
Eftersom jag är så himla känd för att bara slänga ut mina pengar, inte, så smög jag försiktigt in för att leta lite REA, bara lite. - Har jag tur så hittar jag en billig jacka för en hundring eller nått, sa jag till Tove innan vi gick in.

& tur hade jag för en jacka hittade jag, äntligen. De bästa av allt, jag betalade bara 120 kronor.Nu är vi hemma igen, trötta men nöjda efter vår lilla tur till stan. Barnen sover, Tove & jag har liten lugn stund framför vars en data innan mitt favvo program börjar, Medium, på Tv4 plus.

Fölis igen..Nu har jag precis frossat lite gott & tittat på världscupen i hästhoppning. Wow, vilka hästar dom ligger inne med. Tänk att vara ägare till en sådan. Men dom pengarna kommer aldrig att finnas. Skulle jag nu mot förmodan någon gång få råd så skulle jag aldrig köpt en sådan ändå. Så engagerad är jag inte så att jag kan hålla en häst så bra.
Nä för mig räcker det att ligga på en nivå för att kunna tävla här hemma omkring & kanske en bit upp eller ner i landet.
Men för att få en bra, trygg & lugn häst så krävs det mycket av mig som ägare. Jag har en bra chans att få en bra häst med rätt "verktyg". Min Missi är en superfin häst med mycket kapacitet. I sina unga år så gick hon 1,40 i hoppningen & hon är utbildad i medelsvår dressyr. Hennes temprament är härligt & hennes personlighet gör henne till en fin dam med mycket vilja & hon har ett gott hjärta. 
Fölisens pappa, Gulan, har ännu inte tävlat & fått reultat, han är just nu under inridning. Men eftersom jag känner prinsen sen innan, så vet jag att han är en snäll & lugn kille med mycket att ge. & vilket steg sen då, mmm vad vackert.

Men jag vill lära mig mer & kunna mer än vad jag kan när fölisen kommer. Googlade på lite böcker & hittade dom här två.

Unghästar : från fölstadiet upp till fem år, hantering, inridning och träningsfysiologi      Utbildning av den unga hästen    

Verkar vettiga båda två så dom blir det till att införskaffa innan fölet kommer.

Nu blir det till att införskaffa lite sömn så att morgondagen fungerar för oss i vår familj.

Segt..Vad är det med söndagar som gör att dom känns så där lite trista & långsamma. Visst kan dom vara mysiga & avslappnande oxå, men ändå så känns dom långsamma oftare än avslappnande.

Den här söndagen har känts så. Jag har bara varit hos hästarna & gjort det nödvändiga där & sen jag kom därifrån så har dagen spenderats åt att tvätta. Lova åkte till en kompis för att leka av sig lite & Mio ringde en vän som han ville vara med idag.
Det gav mig & Tove lite ensam tid & vad gjorde vi då..?? Visst tog vi tillfället i akt att ta ett långt varmt bad & prata om livet, för att sedan slänga oss framför teven med en hyrfilm & en skål med godis. Visst var det så, visst visst.
Nä inte riktigt. Jag fortsatte att tvätta & fixa lite här hemma för att då & då ta en paus framför datorn. Tove satt framför datorn mest hela tiden & gjorde skolarbete. Men nu är det gjort & skönt va det.

Nu skulle jag helst vilja fortsätta med en söndagsfilm men jag har redan sett dom som går på teven ikväll. Blir dock lite sugen på att sätta igång del 1 säsong 1 av despan. Frågan är då bara: Kan jag sen slita mig från despan & komma i säng eller sitter jag uppe hela natten..??

En mysdag..Idag har det varit en väldans bra dag. En sådan där som jag kan leva på i flera dagar. Sådana dagar är bra för själen. Fler bra dagar önskas i vintermörkret tack.

Fick besök av en vän från Dalarna & hennes två barn idag. Det var riktigt roligt att få träffa hennes barn för första gången. Två jättefina & snälla barn är det. Vi tog en runda till stallet för hennes dotter är häst tokig & det är ju faktiskt så, att om man är häst tokig & hälsar på AnnSofie & Tove så har man ju kommit helt rätt.
Det blev en tur med Mulle & vagnen, hennes barn & Mio fick turas om att åka, & dottern hennes satt på Missi ett par gånger. Turen blev riktigt uppskattad av alla inte minst av hästarna.

När vi kom från stallet så ringde Loppan & ville komma idag istället för imorgon. SJÄLVKLART fick hon det. Det var så skönt att få hem henne hit igen. Jag har saknat henne i massor den här veckan. Kunde knappt sluta krama & mysa med henne när jag fick träffa henne igen.
Det är som balsam för själen när hon kommer. Allt känns så helt & mysigt. Familjen är ju ingen familj utan henne. Inte utan något av mina barn när dom inte är hemma. Dom är ju en del av mig & mitt liv. Men nu är vi hela igen, hela familjen.

Så när Loppan hade dykt upp så blev det en tur till pulkabacken. Oj vad vi åkte & oj vad jag gjorde illa tummen haha. Läs mer & kika på bilder här i min underblogg.Ja jag har haft en helt underbar dag. En riktigt bra för själen dag har det här varit. Imorgon blir det en till, det är jag helt säker på.

Missis räknare..Har ni sett vilken fin countdown jag har satt in i bloggen. På höger sida under min mailadress. Bloggen blev dock lite bredare så ni får dra den lite åt vänster för att se hela. 
Nu kan alla som är intresserade kika när dom vill, hur långt det är kvar innan Missis fölis hade tänkt att titta ut.
Vill ni själv ha en fin countdown på er sida så kan jag rekomendera att titta in på länken under min räknare. Fanns jättemånga fina att välja mellan.

Tur till mig är ni snälla...Jag har just skickat iväg en jobbansökan till någon som behövde personal omgående. Lät akut i annonsen & den var inlagd idag. Så håll tummarna alla ni där ute är ni snälla. Jag behöver all er tur tillsammans nu.

Så här långt har..Nu kommer det ett inlägg som jag egentligen ville lägga ut redan i söndags, men som ni vet så har det ju hänt lite här i veckan plus att jag har glömt fota min häst varje dag jag har varit dit.

Det är nämligen så att i söndags så hade min häst gått 240 dagar in i sin dräktighet. Det innebär 90 dagar kvar, ingen tid alls om jag tänker på hur länge vi redan har väntat.

Fölet har nu alla organ & kroppsdelar anlagda, hovarna är utvecklade, yttre könsorgan finns & vid dag 240, som hon just har paserat, så har fölisen päls, svans & man. Fölisen väger cirka 15 kg & är cirka 80 centimeter lång.
Allt detta innebär alltså att det ligger en fin liten fölis, förhoppningsvis frisk, i Missis mage, nästan helt klar. Nu ska den bara bakas lite till & växa sig större. Ungefär 50 kg ska den väga & vara ungefär 150 centimeter lång.

Det roliga var bara att när jag tog fotona idag, så tyckte jag att hon såg mindre ut än när jag fotade henne efter 4 månaders dräktighet. Kan det ha haft med att det var direkt efter betet jag fotade henne sist tro???

Dom här tog jag då..
Idag, med 85 dagar kvar till beräknat datum.
Någon sadel använder jag inte längre för den trycker & spänner på henne men annars så är det ingen större skillnad tycker jag, men det brukar det tydligen inte vara så här "tidigt" heller.

???Va hände egentligen? Jag som hade planer på att åka direkt till stallet idag. Bara slänga i mig frukosten lite snabbt & sen dra iväg för att njuta av världen från hästryggen.
Istället så åkte teven igång, kul att titta när man käkar frukost tycker jag. Sen åkte datan igång för jag skulle kika vad som va på teven denna morgon. En timme senare så sitter jag kvar med datan i knäet framför teven, iklädd pyamas med uppäten frukost. Ibland undrar jag själv...

Klart!Två timmar senare är Jessicas blogg-design klar. Kul att pyssla & fixa även om det tar lång tid ibland.Men nu är det iallafall dags för min egna tid & min vinterstädning :)

Vinterstädning..

Att allt inte blir som man har tänkt sig, är nog något vi alla har känt av någon gång. Senast jag gjorde det var idag. Hela dagen var planerad med hästar, skola, hästar. Men något ville nått annat så jag blev inringd på jobb. Första dagen som vikarie efter introduktionen jag gick för ett par veckor sedan. Allt gick bra & det var en lugn & trevlig dag. Det var skönt att känna sig nyttig & behövd igen.

Nu tänkte jag ordna med en blogg som jag har lovat att fixa till, sen blir det lite jag-tid. Tänkte jag ta hand om mig själv lite. Fotbad för vintertrötta fötter står först på listan. Sen blir det oljebad & benrakning. Jajjamen nu blir det vinterstädning haha.

Vi hörs kanske mer senare..

Mycket gjort, mycket kvar..Det känns forfarande som att himlen ska trycka ner mig i snöhögarna & det känns fortfarande som att jag ska sätta mig & lipa i ett hörn fast att jag vet att det inte hjälper.
Men det känns ändå bättre nu. Nu när jag har fått kräka av mig lite till er. Ibland behövs det bara skrivas ner eller skrikas ut för att det ska lätta.
Tack för peppning & stöttande ord!

Alla papper är nu ifyllda & "ska bara" kopieras, sen skickas dom till A-kassan. Men ni vet väl själv hur det kan vara med "ska bara", ja det måste helt enkelt göras annars sitter jag här om två veckor igen & lipar ännu mer. 
Jag har slängt iväg en ansökan till ett jobb idag oxå & ska skriva ihop en bra till nästa imorgon. Hittade iallafall två jobb att söka. Inte fy skam de inte för att vara i lilla stora norrland.

Sen slog det mig för en stund sen att jag har min första engelska b imorgon oxå. Vad som mer slog mig då var att jag behöver ett intyg till A-kassan. Tur att jag kom på det nu i tid annars hade det väl blivit liv i luckan för det.
Något mer jag behöver är böcker till engelskan & det fort. Så om det är någon av mina fina bloggläsare som har läst Engelska b & har böckerna :

Upside Down B Textbok Natur&Kultur ISBN 978-91-27-40918-7

Upside Down B Workbook Natur&Kultur ISBN 9127409198

Upside Down B Elev-cd ISBN 9127415376

Hargeviks engelska grammatik Liber/Almqvist&Wiksell ISBN 91-21-20500-0

så snälla snälla ni maila mig så jag kan få köpa dom begagnade istället för nya. Det hade varit guld värt för mig.

Nu måste jag krypa till kojs om jag ska orka med hela morgondagen. Känns som att jag har en del på schemat som måste göras & sen vill jag gärna hinna med sånt som gör gott i själen oxå. En barbacka tur på min älskade Missi i snön i skogen.


Ingen dans & ingen ros..Fy F*N vad jag hatar att vara arbetslös. Fy F*N för att ligga sömnlös på nätterna för att pengarna inte kommer att räcka till. Fy F*N för att inte veta när pengarna kommer på kontot. Fy F*N för att gråta över att hyran inte kan betalas i tid. Fy F*N för att ligga långt efter med räkningar så att det i slutändan väller upp i halsen så att det känns som att jag ska spy.

Varför just jag? Jag som är så j*kla driftig & vill så mycket. Jag som letar jobb så jag blir gul & blå i ansiktet. Jag som kämpar för mina barns skull så att dom ALLTID ska ha det bra. Jag som faktiskt vill jobba.

Men vet ni vad? Att det är sådana som jag, som faktiskt vill jobba som blir lidande av det nya j*kla systemet som har införts i a-kassorna. Sådana som jag som tar extrajobb för att inte belasta samhället för mycket. Det är vi som blir lidande.

Så vad gör jag då?
Jo jag skäller lite på min stackars flickvän som råkar stå i vägen när jag ser alla räkningar som ska betalas. Jag skriver ett hatiskt inlägg i bloggen & gråter en skvätt medans tangenterna smattrar. Jag ser alla siffror framför mig, 1488 kr, 3912 kr, 1883 kr, 1450 kr, 630 kr & många många fler, som inte kommer att kunna bli betalda den här månaden. Jag känner ångesten välla & jag blir ledsen för att det finns absolut inget mer jag kan göra än allt det jag redan kämpar mig igenom & gör.

Men vet ni vad jag mer gör?
Jag känner efter hur tacksam jag kan vara över allt det fina jag har runt om mig. Jag tänker på alla som har det mycket mycket värre än jag. Jag tänker på våran fina semester vi kunde göra tack vare skattepengar. Jag tänker på alla människor som inte har lyckan att ha ett tak över huvudet. Jag känner en trygghet i att jag kan be om hjälp. Stackars dom som ingen har.
Sen gråter jag en skvätt till, för livet är ta mig f*n ingen dans på rosor, det tror jag nog att alla vet...


Sjuker..Då så, då är jag på benen igen. Eller nja nästan iallafall, efter 36 timmar i sängen helt däckad, så har jag idag bara tillbringat 4 timmar i sängen sen jag vaknade imorse. (Förutom när jag har ätit, det har jag oxå gjort i sängen.)
Ätit var det ja. Hur var det egentligen med det då? Det sista jag åt innan jag däckade var en god bit kladdkaka & negerbollar, vid tvåtiden i söndags. Sen dess har jag gått ner närmre tre kilo. Idag har jag fått i mig två smörgåsar & lite skorpor med ost. Nyponsoppa har det oxå gått åt en hel del här hemma.

Att vara sjuk är inget kul alls. Det märkliga är bara hur fort vi glömmer hur det är. Till våra barn säger vi ofta att dom ska lägga sig & vila, dricka mycket & äta för att må bättre. Jag är inget undantag utan gör detsamma.

Men ärligt, VAD TÄNKER VI MED??? Vem vill egentligen gå & lägga sig med ett illamående som går långt upp i halsen?? Vem vill dricka något när det känns som att magen vänder ut & in på sig själv?? & vem vill äta något när allt växer i munnen & när det sen ändå bara kommer upp en liten stund senare.
Ja vi föäldrar kan ju vara bra roliga ibland. Nästan så att jag skäms nu men samtidigt så vet jag att jag bara gjorde vad jag kunde för mina barn. För det bästa botemedlet är väl ändå tröst & positiva tankar..??

Ja just det! Det här med positiva tankar. Om det nu ska vara något positivt med det här så är det nog att jag nästan har blivit av med dom kilona jag ville :). Eller, ehee, så kanske man inte får skriva. Men vad är egentligen positivt med magont, illamående, diarre & spya???

Godnatt & sov gott. Jag får nog återkomma imorogn med nya krafter.

Oj vad mycket..Jaha, vart börjar jag efter en sån här händelserik helg. 
Jag börjar nog med att tacka min syster & hennes familj för att ha tagit kräksjuka med upp till oss. Så hemskt omtänksamt av er. Nu är det totalt fyra som har spytt, jag hoppas ju inte på fler men tanken känns på något sätt inte helt främmande om man säger så.
Pulkan gick sönder när min pappa, skåningen själv, skulle upp i pulkabacken & äventyra lite.
Vi har Chilli Con Carne på hela balkongen efter att Tove ställde en varm gryta i snön så att den smälte snett.
Djuren sover igen sig efter några dagars terrorism av den yngsta systerdottern som skällde ut dom efter noter på sitt eget språk när dom var i vägen. 
Hmm ska jag verkligen fortsätta??

Nädå, allt har gått bra & nu är det tomt & tyst när dom har åkt. Tur vi träffas snart igen & två månader drygt. Dom jag saknar mest är faktiskt mina älskade systerbarn. Inte för att jag inte älskar dom alla lika mycket. Utanför att dom små inte kan prata i telefonen på samma sätt som oss vuxna, för att jag inte kan få mosterkramar oftare & för att min fina Kråkunge har mitt stora intresse, hästar & jag kan tyvärr inte vara med henne på det. Vi har pratat om att hon ska få följa med upp i sommar helt själv utan mamma & papppa & lillasyster. Då kan ni räkna med att vi ska åka häst & vagn :).

Vill ni kika på bilder & höra mer om vårt roliga kalas som vi fick till så kika in i min underblogg, www.annsofielina.blogg.se/krypin . Har du inte fått lösen av mig så skriv till mig på fejjan eller skriv ett mail till mig :).

Grattis Mio Min Mio..www.annsofielina.blogg.se/krypin

En timme=två grader..Då sitter vi här igen, i det kalla, kalla huset. Men det är klart, vi ska ju inte klaga. Sen vi kom hit för en timme sen så har jag lyckats elda upp hela två grader i köket. Det innebär alltså att vi nu har 13, 7 grader här inne. WOW vad bra!!!

Kalaset idag gick kanon bra. Mio tyckte att det var det bästa kalaset någonsin & var så himlans nöjd med allt. Alla gäster som kom för hans skull, all god efterrätt som mamma hade gjort, dom fina presenterna han fick, ja allt va jättebra & han var lite ledsen när det tog slut fyra timmar senare. Jag har lovat honom att imorgon när han fyller år så ska vi fortsätta kalasandet hemma &  hans kompis ska få komma & äta kakor & godis.

Nu är jag trött efter dom här dagarna så nu blir det sängen för min del. Ska ju faktiskt upp tidigt imorgon oxå för att fira en 10-åring med sång & paket & efter det blir det en massa annat. Men det tar vi imorgon istället & då ska ni få lite bilder oxå :).

Snart kalas..Den här dagen har rullat på precis lika fort. Lite trist eftersom det är dags för familjen nerifrån att åka hem på söndag redan. Känns inte som att man hinner ses så mycket & ändå så ses vi nästan hela tiden. Tur att vi ska åka ner innan påsk & hälsa på en snabbis oxå. En längre tur blir det inte nu när min häst är dräktig.

Idag blev det en åktur med Mulle-bus för tjejerna medans Mio va i skolan. Morfar åkte oxå med en bit & även mormor testade att åka med Mulle när Loppan körde. Synd att det är så kallt bara för vi kan inte vara ute någon längre tid. Ett par timmar, några frusna fingrar & röda näsor hann det bli iallafall :)

Efter stallet blev det lunch & värma oss lite & sen bar det av till pulkabacken. Oj vad alla åkte & oj vad alla hade kul. Lilia, min minsta systerdotter på 1 år & snart5 månader, skrattade & skrattade när hon susade ner med sin moster i backen.
När vi var trötta, det märktes tydligt på barnen, så gick vi hem & fixade inför kalaset imorgon. Så nu är borden dukade, maten lagad & blommorna fixade. Fortfarande en del kvar imorgon men Jens har lovat att ta barnen till pulkabacken så det ger mig & Tove lite tid till att förbereda det sista.

Lite dåligt med bilder är det nu men dom får komma när jag har mer tid, förhoppningsvis på söndag :). Tills dess så ha det så bra & sov så gott om det nu är fler än jag uppe :)

På plats..Vart tog den här dagen vägen??? Visserligen har jag hunnit med en hel massa, men ändå. Jaja, jag får njuta av dagen imorgon istället helt enkelt.

Nu är iallafall skåningarna på plats i Gnarp i den iskalla kylan. För tro nu inte att det är mellan 3 plus & 8 minus när dom har kommit hit. Hehe nädå, nu är det 24 minus så att dom riktigt ska få känna på vinterns kalla hand. Har vi tur så är det lite bättre imorgon. Det står ju pulkåkning, ridning & sparkcykel på agendan för fredagen.

Det är inte bara ute det är kallt. Även inne är det svinkallt. Vi ska nämligen bo hos Conny nu i helgen & då måste man elda. Eheee okeeeejjjj, ska jag klara de??? Är väl bara at kämpa på & när en hel j*kla tidning har gått åt för att få fyr på spisen så får jag väl fortsätta på nästa tidning.

Nä klockan är mycket & jag & Tove har inte haft tid för varandra idag så nu står lite mys & sällskap på tur för oss. Ha det bra alla tills nästa gång vi hörs :)

Nu är det nära!Jaha får tänka efter nu då...

  1. Städat har vi gjort.
  2. Bakat negerbollar, flera stycken.
  3. Hämtat madrasser till barnen.
  4. Fixat en massa bestik, glas & skålar som ska lånas till kalset.
  5. Ordnat bilstol & matstol åt Lilia.
  6. Skidor finns åt dom tre största barnen.
  7. Pulkorna, stjärtlappar & ett tefat är inhandlat.
  8. Sovplats åt mig & Tove är ordnat på annat håll.
  9. Mat är planerad för imorgon.
  10. Äh nu kom jag inte på mer. Typiskt!!! Jag som ville ha 10 saker på listan...

Ja som ni ser så är det inte bara att få fint främmande från Skåne på besök. Det ska ordnas & donas hur mycket som helst. Men roligt ska ni veta att det är iallafall :D.

Imorgon ska det renbäddas, eldas & göras mat bland annat. Sen efter det så blir det en tur till Hudik för att handla presenter åt min pojke som fyller 10 i helgen & för att handla det sista inför helgen.
Sen tar jag några skåningar med mig hem i bilen från tåget, medans några får åka buss. Torsdag, fredag & lördag förväntas bli fyllda med bus, tok, lek, stoj & massa, massa härliga skratt.

Onsdag kväll förväntas att jag kommer i säng tidigt för att orka med hela helgen men det verkar som att den chansen redan är förbi. Klockan är nu halv tio på kvällen & jag sitter fortfarande här, oduschad, lite småhungrig & inte alls nertaggad för att gå i säng.


Jag älskar..Jag bara älskar att få ringa runt, älskar att fylla i lappar & älskar att leta efter just det där speciella pappret som ska tas fram, bara ett år efter att jag fick det.

Visst är det en härlig känsla när man har ringt ett samtal, tryckt på dom olika 100 knapparna som dom vill att man gör, allt detta bara för att få höra : -Det är många som ringer just nu & alla våra handläggare är tyvärr upptagna. Vi ber dig återkomma om en liten stund igen.
Allra härligast är ändå känslan som jag får när jag har återkommit om en stund igen en så där 15 gånger & lyckas få samma svar hela tiden. Klara de ni!

Alla mina älskade lappar som jag ska fixa fram från höger & vänster. Alla jag ringer till som blir så glada över att jag har ringt JUST HENNE el HONOM för att be om en sån där lapp som tar en halv dag att göra. Dom måste känna att det verkligen var väl värt att ha haft mig jobba extra fem-sex gånger under hela förra året.

Lapparna som kom i januari, i april & i september från försäkringskassan. Ni vet dom som informera om hur mycket jag får utbetalt när jag har varit hemma med vård av sjukt barn, som jag absolut är så noga med att sätta in i pärmar så jag lätt ska hitta dom om ett år såklart.
Känns så bra att bara kunna plocka fram dom nu när jag behöver dom. Vilken känsla att jag till & med har satt dom i månadsordning.

Va??? Vadå???
Jag är inte ironisk..??? Nä hur kan ni tro något sådant om mig..???

Idag kom jag till att tänka på svartsjuka...Ja inte helt utan anledning förstås men det är en annan historia :). 

I mina ögon är svartsjuka verkligen en sorts sjuka. För jag tänker så här, vad finns det egentligen att vinna på att vara svartsjuk & vad får vi människor utav att titta snett på andra för vad dom har eller för vad dom kan?

I min värld så skulle det vara jobbigt att hela tiden leta fel på andra, att leta efter saker som jag skulle kunna vända emot dom. Tänka på vad andra sa & hur dom sa det. Titta på hur människor gör eller beter sig. Vända på allt andra medmänniskor tycker & tänker. Att hela tiden bry mig om människor på fel sätt & framställa dom i en skugga bara för att jag ska framställas som bättre.

Tänk vad mycket onödig energi det skulle ta av mig. Tänk vad dåligt jag själv skulle må av att hela tiden lägga min energi på negativt tänkande. Att hela tiden gå runt & vara negativ till andras drömmar, tankar, önskningar & lycka, det låter i mina öron hemskt & sorgligt.

För om en människa inte har något annat att lägga sin energi på, lever inte den människan då väldigt sorligt själv, nästan som i ett mörker av negativ energi.
Vad är det för fel med att säga ROLIGT ATT DU ÄR HÄR & ge en hej-kram, när vi träffas på en fest?
Vad är det för fel med att säga LYCKA TILL & ge tummen upp när vi ska tävla mot någon?
Vad är det för fel med att säga GRATTIS TILL DITT NYA JOBB, med ett leende på läpparna, när ens granne har fått det där drömjobbet?
Varför kan det inte rent spontant komma SKOJ ATT DU SKA ÅKA DIT & visa att vi menar det?

Är det av rädsla? Är det osäkerhet? Är det ett sätt att hävda sig själv så att den andra ska känna sig mindre värd? För om den andra känner sig mindre värd så står man själv högre? Eller?
Det kanske bara är så att livet är fullt av bitterhet? Kanske det är så att livet inte riktigt har blivit som man har velat.

Men så mycket tid & tårar man spiller på att inte koncentrera sig på sig själv så att man själv mår bra. För om vi själv mår bra, kan skratta & vara glada & kan vara riktiga vänner, då tror iallafall jag att vännerna runt om oss skulle bli fler.
Eller så har jag fel..??
För en glad människa, som har en positiv inställning & ett leende på läpparna om dagarna, kan vi ju oxå vara svartsjuka på...??

En tankenöt..

Vad komplicerade & hemska vi människor kan vara...

Baka va det ja..Idag när jag vaknade så låg temperaturen på -2, just nu står den på +3 & solen skiner som aldrig förr. Behöver jag ens skriva att jag njuter & mår hur bra som helst av det..?? Ska det fortsätta så här så kanske det bara ligger snö februari ut :), fast det var ju klart ett önsketänkande hehe.

Dagens planer är att baka cheescake till Mios kalas. Ska vara en hel hög så egentligen så borde jag sätta fart nu direkt. Men av någon konstig anledning så har jag fastnat här igen. Framför dumburken, klickandes & skrivandes på olika sidor. Visst är det märkligt vilken hemsk dragningskraft den här burken kan ha över våra liv. Det är lätt att den blir till ett slags beroende för oss.
"Jag måste bara kolla statusen på fejjan innan jag hoppar in i duschen" - "ska bara uppdatera statusen" - "har det hänt något på bloggen tro". Haha detta känns nog igen av många.

Men nu ska jag baka & inget annat. Har ju två hästar att ta hand om innan jag ska hämta Loppan oxå. Mio ska med kompis hem efter skolan & därefter handbollsträning så honom ser jag väl inte mycket av idag. Men jag är så glad att han har vänner & fritidsintresse så det gör inget alls. Mår mina barn bra, så mår även jag bra.

Baka, baka, baka...


Missi..Det blev en härlig skritt-tur med hästarna idag. Båda va pigga & framåt & ville mer än gärna ut. Men när vi kom tillbax till stallet & hade gjort oss klara för att gå ut till hagen igen, med lunchen & allt, så kunde min häst inte gå framåt.

Tittar lite frågandes på henne & säger sen förvånat till Tove:

-Men min häst kan inte gå, hon är ju halt.

Ja det hela var ju inte så lite konstigt eftersom vi nyss hade skrittat runt i en halvtimme utan problem. Så Tove kände runt på benen men tyckte inte att det var nått märkligt med dom.

- Det kanske sitter något i hoven som gör ont då..?? säger jag.

- Ja kanske, jag kollar.

- Nej inte det benet.

- Jomen det är ju det hon visar på.

- Nä lyft det som du har närmst dig.

- Jaha okej, ja där är inget i det.

- Men kratsa ur hoven ändå så ser vi vad som händer.

Ja då helt plötsligt när det var gjort, då kunde min häst gå igen, utan problem. Lite is som knappt finns där kan tydligen ställa till väldiga problem för en fin dam på snart 22 år. Har vi inte problem så måste vi tydligen skapa dom så att det blir lite traumatiserat för matte ett par minuter.
Sol= gott humör :)Åh vad svårt det ska vara att göra en header idag då. Saknar väl inspiration antar jag. Kanske skulle ta mig ut & fota lite vinterbilder nu när solen tittar fram. Men jag vill ändå kunna göra mer i PS & vill veta mer. Snart dax att be Catherine komma hit & ge mig en lektion tror jag :).

Det verkar som att det allra kallaste har dragit förbi nu här uppe i Gnarp. Sköööönt. Det var inte under 10 minus igår & idag är det ungefär 12 minus & solen skiner, så nu finns det inga ursäkter för att inte ge sig ut med hästarna. Blir en runda med vagnen efter Mulle bus & en barbacka tur på Missi. Den gamla tanten behöver ju röra lite på sig om hon ska orka med en fölning i april.
Hoppas nu att vädret håller i sig så här även när min familj från Skåne kommer upp. Vi vill ju kunna vara i stallet & i pulkabacken med barnen. Allt blir så mycket roligare om man kan vara ute & inte sitta i en lägenhet hela dagarna.

Nä om jag skulle ta & söka lite på nätet nu efter PS-tips & se om jag får ihop nån ny header.

Korat vinnaren..Jag gillar helt klart årets let´s dance. Ja jag vet att det är lite vuxenvarning på att titta på sådana program hehe. Jag skyller på att barnen vill se det :D.
Iallafall så gillar jag valet av deltagare det här året. Blandningen brukar väl vara okej, med vad dom är kända för, deras ålder & hur olika duktiga vi tippar dom att vara. Men jag tyckte ändå att det var snäppet bättre i år.

Att fotbollstjejen Victoria Svensson är med är en riktig höjdare tycker jag. Dels är hon en väldigt bra förebild för yngre tjejer, hon är duktig i sin sport, men det bästa är ändå att tv4 än en gång väljer att ha med en homosexuell deltagare. Sist så var det ju Peter i Bonde söker fru dom  hade.
Det ska bli jättekul att få se Victoria i högklackat, dansa fram i teverutan på fredagar:Bäst tyckte jag att Claudia va. Hon är en kul tjej med utstrålning.Men favoriten att följa det här året blir ändå Willy Björkman. Vilken stil, vilka poäng han kommer att kamma hem. Att göra samma sak hela tiden & vara stel som en pinne måste ju vara ett vinnar koncept.
 Han kommer ju lätt att vinna allt, eller hur..??
Julen är borta..www.annsofielina.blogg.se/krypin

Så där..Nu tror jag det är klart. För att läsa mer om hur & varför, behöver ni mitt användarnamn & lösen men det vet ni ju hur ni ska få :).

länken till andra bloggen www.annsofielina.blogg.se/krypin 


Fixat..Ja då har jag klurat ut hur jag får lösen på vissa av mina inlägg. Det blev till att göra en underblogg med användarnamn & lösen.

Jag lämnar ut namn & lösen till mina läsare som antingen mailar mig sitt för & efternamn & eventuell bloggadress. Alternativt får det genom mig på fejjan eftersom där vet jag vem ni är.

Tänk på att min underblogg inte är till för små läsare & en del andra där ute. Så om jag ger er mitt användarnamn & lösen så är det bara för er. Vill någon annan ha det & frågar er, så hänvisa till att fråga mig istället.

Min mailadress är b.annsofie@hotmail.com

En bra & rolig dag!Stadsturen idag gick väldigt, väldigt mycket bättre än igår. Vi hann med hur mycket som helst & kände oss ganska klara när vi åkte därifrån. Barnen var jätteduktiga & orkade inte mer efter 6 timmars shopping av mat, dricka, mattor & djurmat.
Vi letade även pulkor inför skånegästernas besök nästa vecka, men misslyckades med jakten. Finns det inga vanliga pulkor längre? Tefat, stjärtlapp & madrasser är det enda jag har sett. Ja om jag inte vill betala över 100 kronor för en pulka, men det vill verkligen inte ekonomiska jag hihi :).

Kvällen spenderades med barnen framför teven med Let´s dance som den stora underhållningen. Eller ja, det var ju tänkt att det skulle vara underhållningen. 20 minuter in i programmet så tog dock min Loppan över underhållningen. Oj vad jag & Mio skrattade haha tårarna sprutade på oss som vi skrattade.

Wille från ett byggprogram dök upp i rutan.

Lova säger lite fundersamt:
Mamma, han ser lite konstig ut i huvudet.

Efter en halv minut så säger hon:
Mamma, han har en vårta på halsen.

När han börjar dansa så skrattar hon, även Loppan ser att han inte kan dansa.
Mamma, han dansar så här, & så visar Loppan med en inlevelse som bara hon kan.

Oj vad vi har skrattat åt henne & hon har älskat varje minut i rampljuset. Tror hon är lite lik sin mamma där :). Kan iallafall inte säga annat än att hon är störtskön, min lilla flicka.

 

Lopppan in action :)

Jag har en film på henne som jag jättegärna hade delat med mig men jag vill inte lägga upp den så att alla på nätet kan kika in & eftersom man aldrig vet vem som sitter där ute & kikar.

Så om någon vet hur jag ska göra för att få lösen på en del av mina inlägg så skulle jag bli jätte tacksam. Vill även skydda vissa inlägg för en del yngre ögon som kanske läser här.
Det finns tyvärr alldeles för många små som sitter vid en data utan att föräldrarna vet vad dom kikar på & jag anser att en del av mina inlägg inte är för mindre ögon. Sen har jag två barn som jag skriver en del om & det ska inte heller vara för alla.
Jag hoppas att mina läsare förstår det här. Så förslag tas tacksamt emot :)


Present till mig :)Kolla in vad jag fick av min älskling idag :).Lyckan var total när jag öppnade. Alla avsnitt av despan ska kollas igenom i toltalt mys med godis & helt lugn & ro med två barn somsover gott i sina sängar. Dirty Dancing ska ses 10 gånger om & ge rysningar i hela kroppen.

Så vad hade jag gjort för att förtjäna den här presenten då?

Jo för att hon älskade mig så mycket sa hon. Fint va :)?

Fast om sanningen ska fram så hade hon först köpt det till julklapp men då sa jag att hon inte fick ge mig något eftersom vi skulle till Egypten. (Inte visste jag att hon hade den redan då.)

Då skulle det bli en födelsedagspresent istället. Men när hon hörde hur sur jag va över att fylla år & hörde att jag såg dagen som en ren begravning av mitt förra år som bara sprang ifrån mig, så ändrade hon sig snabbt igen.
Är inte detta kärlek så säg ;)....

Lite kul i allt det kalla :)Den här va ju klockren. Ska följa rådet & flytta till Florida kanske :)Undrar om mamma & pappa tycker att det finns vissa likheter med mig & den här serietexten..???


Tips på positivt med det kalla vädret tas fortfarande tacksamt emot.

Med tanke på att det har pendlat mellan 19 & 26 minus ute idag & vår lägenhetspump till värmen inte funkar än, så vi har ca 17-18 grader inne, så känner jag större & större behov av dom där tipsen.

Tack Veronica & Catherine för era tips, men eftersom jag är född & uppvuxen med lera & regn så ser jag inte riktigt det negativa med det. Då kan jag iallafall vistas ute utan att frysa fast i skorna med fötterna.

Nä bättre måste ni kunna annars så går AnnSofie i ide & vaknar lagom till vi ska ner till Skåne & våren i påsk ;)


Prinskorvar & snor..Behöver jag skriva det igen?? Nä antagligen inte för ni vet nog alla vad jag menar om jag skriver 21 minus. Mmm det är sant. Näsan gör ont, kinderna gör ont, fingrarna är som frusna prinskorvar.

Så var det ju det här med att försöka hitta något positivt med allt. Vad finns det för positivt med det här då? Hmmm..??
Kanske att...?? Eller nä det är positivt för att..?? 
Nä jag kan fasiken inte komma på något alls. Men hjälp mig gärna ni där ute så jag kan börja se nått positivt med fruset snor i näsan & isklampar i skorna.

Nu har jag iallafall haft två av tre introduktionsdagar hos den nya brukaren. Jag tycker att det verkar som att det ska kunna funka så det blir nog bra :). Jag har en natt kvar nu att gå & sen är jag redo för att hoppa in när jag behövs.
Jag har en brukare till att ta kontakt med, sundsvalls kommun, hudiksvalls kommun & vår kommun. Får se om det ger något resultat & om finns något vikariebehov.

Imorgon ska jag & Mio prata lite kalasplanering. Förrätt, varmrätt & efterrätt ska planeras. Lite bordsplaceringar & dukningar plus lite annat smått & gott, överraskning för dom bjudna helt enkelt :). Antar att det behövs handlas lite på fredag när vi ska in till stan. Kanske får ta en sväng inom till Helena i skämtaffären oxå & införskaffa lite ballonger tutor :).

Nä nu vill jag krypa ner i sängen till värmen & läsa lite i boken jag är så inne i. Men vi hörs mer imorgon :)


Here we go again..Jaha då är jag inskriven på Arbetsförmedlingen igen. Nu kan jag ju allt det där så det blir lixom mindre smärtsamt det där med att skicka papper hit & dit. Men kul, det är det långt ifrån. Håll huvudet högt, självförtroendet på topp & blicka framåt så löser det sig till det bästa förr eller senare :).

Redan idag har jag en introduktion framför mig hos en brukare. Lika imorgon & onsdag natt så jobb finns det med all säkerhet. Ska bara ta & hitta dom oxå.

Ja annars då..??
Det snöar för fullt nu igen så all den tiden vi la imorse på att skotta fram hagpinnar & tråd känns ganska så onödig.
Min Loppan verkar hängig & lite småsjuker, inget kul alls. Hon som hade bestämt med en kompis & allt idag ju   :(.
Mio är iväg hos kompisar hela dagarna. Misstänker att det är en liten kille som är glad att träffa dom igen :).

Nu är det nog dags att plocka ihop & förbereda för att åka om en timme. Bäst att köra i tid om det ska fortsätta att snöa så här.

Vi hörs..

En duktig kille!Idag har det varit en sån där skön slappedag. En dag när man inte gör något alls. Bara ligger på soffan & läser en bra bok, lyssnar på cd-saga med en Loppan, myser med djuren & får lite allmän kvalitetstid. Skönt med sådana dagar ibland, ingen stress eller press på en massa måsten som finns & som bara ligger & väntar på en. Härligt härligt men farligt farligt, lätt att bli slapp hihi.

Men nu måste jkag få skryta lite :). Tove ligger nämligen inne med en helt fantastisk hund. Som dom flesta av er vet så hämtade vi hem en sötlök vid namn Dexter i juli-09. Meningen är att han ska bli Toves diabeteshund.

 

Oj vad jag har tvivlat på skithunden många gånger. När han har tuggat på soffan, bitit sönder biblioteksboken, bajsat inne otaliga gånger eller när han retats & då bara mig förstås. Då har han har varit på väg ut många gånger i min värld hehe men inte i Toves såklart.

Men ju längre tiden går desto mer växer den här lilla skithunden till något stort. Klart att jag har trott på min & Toves förmåga att kunna uppfostra & lära honom det han behöver kunna, men, det har stått klart lika många gånger att jag inte orkat. Då har Tove fortsatt att kämpa sig igenom trots & olydighet med honom.
Hennes envishet, som jag inte trodde fanns så starkt, bravo älsklingen :), har gett ett härligt resultat.

Än är han bara knappt 9 månader & har redan gjort väldiga framsteg utan någon press på sig. Han har vid två tillfällen varnat & påkallat Toves uppmärksamhet när hon har fått känningar. Detta helt utan sådan träning.

Nu känner vi att det är dags att ta tag i lite av det som ska bli hans arbete. Allt vi gör & lär honom blir till en lek med godis & beröm. Han fullkomligt älskar att jobba & lära sig nya saker. För ett par månader sen så fick jag för mig att lära honom att TA UPP. Mest för att han ska kunna ta något om Tove inte har orken själv. Jag började lite försiktigt & tänkte att detta tar väl tid, men bara efter ca fem gångers upprepning så kunde han kommandot.

Här väntar han på kommandot.


Hmm, ni får ursäkta Toves snygga långkalingar, men så här ser vi ut i Norrland :),  de här bjuder hon på, som vanligt hihi.Duktiga killen :)


Idag fick jag för mig att han skulle lära sig TA MÄTAREN. I min vildaste fantasi så trodde jag aldrig att han skulle lära sig så snabbt. Det tog inte ens tio minuter sen satt kommandot precis som det skulle & han tog sig an uppgiften med glädje varje gång vi bad honom. Dock gick det bäst med min skånska haha.

Inväntar kommandot..


Full fokus på uppgiften.


Hittad! Kommer matte..


Så fort han har tagit mätaren så går han till Tove. Kan knappt tro på hur säker han är. Vad ska detta bli för en underhund???

Ja du Dexter, dig har jag tvivlat, skällt & gråtit på men nu verkar du vara värd allt det :)High five på dig matte :)

Titta inte Toves snygga tröja heller. Den kan vi inte skylla på Norrland direkt hehe...

En hemsk dag..Idag har det då varit ett väldigt ståhej för min skull. Det har smsats, ringts & skrivit på fejjan till mig. Varför vet jag inte riktigt faktiskt..??? Dom skriver & säger Grattis, Hipp hipp hurra, sjunger vi gratulerar & önskar mig en trevlig dag. Visst är det märkligt. Undrar vad jag har gjort idag för att förtjäna allt det här då??

Nä idag har det varit en hemsk dag. Visst är jag glad & tacksam över alla som bryr sig om mig & glad över att ha så många fina vänner & släktingar som bryr sig om mig. Tack till alla er som bryr er. Men den här dagen är i mina ögon fruktansvärt hemsk. Jag har varit på ett fruktansvärt dåligt humör hela dagen & det är inte förrän nu ikväll som det börjar släppa.

Jag gillar inte alls att fira att ännu ett år av mitt liv har sprungit förbi. Eller fira att jag nu är ett år äldre & i mina ögon närmar mig dom 40. Visst, att ta i överkant med tanke på att jag nyss har gått över den ena gränsen idag. Men på riktig så känns det verkligen så för mig.

Snart så syns rynkorna, valkarna som kommer blir svårare att bli av med, ungdomskroppen tynar bort. Tiden för allt jag vill hinna med förkortas & jag bara känner paniken krypa. Löjligt i vissas ögon, andra förstår mig, för mig är vad jag tycker det viktigaste.

Så jag har bestämt mig nu för att inte fira mig själv på ett par år iallafall. Jag vill verkligen inte. Finns lixom inget att fira i min värld. Jag firar hellre när jag har fått ett nytt jobb eller när jag har vunnit en miljon. När Loppan gör sin första tävling på hästryggen eller när Mio gör sina fantastiska Jujitzu uppvisningar. Sånt är i mina ögon något som är värt att fira. Men alla är vi olika & det gäller att respektera andras önskningar.

För att slippa tänka så mycket på vilken dag det är så har jag fyllt dagen med städning & bakning. Så nu ikväll blir det seg chokladkaka med jordnötter i & cheescake med vit choklad. Förätten blev smeten & huvudrätt var pizza. Det mina vänner, det är något att fira, god mat :D  


Jag "älskar" snö..Det snöar & det snöar & det snöar & det snöar. Undrar hur länge änglarna där uppe kan bajsa..?? Dom har hållt på sen igår eftermiddag utan uppehåll & håller på än.

Imorse så va de 3-4 dm nysnö utanför dörren. Jaa va mysigt tänker ni nu som läser det här. Många av er skulle säkert vilja ha snö där ni bor.

Ni kan få prova min plats här ett tag med snön om ni vill. Få starta dagen klockan 8 med att ploga en gång fram till bilen. Sen sopa av all snö från bilen. För att sedan skotta fram bilen. Ända ut på gatan måste ni skotta annars så fastnar ni i snöplogskanten när ni backar ut.Sen är det bara att tuta & köra. Haa trodde ni ja. Det yrde så mycket snö att jag bara såg en meter framför bilen.
När jag väl kom fram till målet så var det bara att ta fart & köra in på gården där hästarna står. Vandra i djupsnön fram till stallet. Skotta framför stalldörren så att hästarna kan komma ut. Ut i hagen med dom genom en gård som var helt igensnöad.Ja nu undrar jag om ni fortfarande vill byta?????

Visst det är ju inte så farligt om man får sitta inne & titta ut på snön & veta att det är 8- 10 minus MEN vem försöker ni lura???

Nä fy för det här.

ÄNGLARNA, SLUTA BAJSA OMEDELBART!!!!


Gott nytt år till er alla där ute!Ett nytt år väntar på att fyllas. Nya glädjande stunder att se fram emot. Förhoppnigsvis utan några större tråkiga händelser.

Känns spännande & mysigt att få börja om men ändå tungt på nått vis. Förra året var ett bra år. Vi gick igenom så mycket kul även om början på året var hemskt & jobbigt.
Missi blev betäckt i Maj. Tove tog hem våran nya familjemedlem, Dexter, i juli. Vi var på en mysig minisemester hela familjen till mina föräldrar & sen på Skara sommarland. Jag & Tove gjorde våran föralltid i september. Året sista stora händelse, som ni alla vet, var en otroligt fin & mysig semester för mig & Tove.
 
Det här året har vi något stort att se fram emot, Missis föl som hon är beräknad att få den 15 april. Förhoppningsvis en eller två veckor senare så matte slipper känna stress när hon är i Skåne över påsk :).
Annat att se fram emot är att Tove äntligen blir klar som billackerare. Studenten ska firas ordentligt & sen är det bara att hopppas på att det finns jobb åt henne.

Det finns alltid något som gör att man kan klara av att blicka framåt när saker & ting känns tunga & det finns alltid något som ger dagen det lilla extra. Så glöm inte bort att drömma er framåt & leta efter en liten fin händelse som annars kan gå obemärkt förbi er.
Livet blir så mycket finare & betydelsefullt om man bryr sig om sig själv & tar hand om sig själv.

Jag önskar er alla ett riktigt gott nytt år & jag önskar er alla många fina nya händelser genom det nya året.

RSS 2.0