Hört på tågstationen..Jamen förresten, det här skrattade jag gott åt trots tårar i ögonlocken.

Två utråkade killar i 16-års åldern sitter med vars en kexpåse i knäet inne i vänthallen. Dom har troligtvis suttit där en väldigt lång stund för dom har den ena djupa diskussionen efter den andra i en tung, djup & låg ton. Bland annat så pratar dom om hur tågen kan vara inställda & försenade, SJ vet väl att det ska komma snö. Det gör de ju varje år.
Sen börjar dom prata om att biblotikarien är lebbig. What? tänkte jag & spetsade min öron. ( Ja jag vet att det är fult att tjuvlyssna men hade ni kunnat låta bli? Dessutom så får man förvänta sig att folk hör när man sitter & för en diskussion i en vänthall full med andra människor. ) Tänkte att dom säkert använde ett slang utryck för att någon är läbbig, alltså läskig. Haha men nej då, killen började prata om att tanten var ju 65 år & de gick ju inte. Hade dom varit yngre så men nä, man kunde inte vara 65 år & homo för de va äckligt.
Ja ni som känner mig vet ju att vid sådana tillfällen kan jag helt enkelt inte vara tyst. Det bara kryper i kroppen på mig & jag måste bara få det ur mig.
Så jag vänder mig mot Tove & säger - Bara så du vet det så kan vi inte vara tillsammans när vi blir 65 år. De är äckligt & det går inte. Vi är inne nu men ute när vi är 65 år. Så det är lika bra vi passar på att hålla handen nu för vid 65 års ålder är det slut med sånt.

Behöver jag tillägga att killarna knappt tuggade sina kex längre & inte sa ett ord till så länge vi va där inne ;)

Borta...Ikväll har jag varit & släppt av Tove i Hudik. Tåget mot Gävle & sen vidare mot Hofors var det som gällde för henne. Imorgon börjar hon sin intensivkurs för att förhoppningsvis få sitt körkort.
Jag är så glad för hennes skull att hon vill ta tag i det här & jag är glad med henne när hon kämpar på. Jag önskar henne all lycka tilll med att ta körkortet.
Men jag är så fruktansvärt ensam redan. Det känns som att hela världen vilar på mina axlar med hela sin tyngd. Min ena halva har åkt bort & vi ska vara ifrån varandra det längsta vi någonsin har varit. Det känns så tomt i mig att det inte ens går att beskriva.
Hon är en del av mig jämt i allt. Allt vi gör, gör vi alltid tillsammans. Nu ska jag göra allt vårt själv, vilken hemsk känsla det är. Min klippa är inte hos mig, men ändå vet jag att hon finns bara ett samtal bort. Hon är så nära men ändå för långt bort för en kram.

Mini..Efter en trött & gnällig dag här hemma så var det dags att göra middag. Ta nya krafter & förbereda mys inför lördagskvällen.

Pizzatime :)Med bara ost eller skinka, tonfisk eller kyckling.Det här blev dom godaste minipizzorna som någonsin gjorts & dom är gjorda av glada små barn.


En mage i rörelse..

Bjuder på en liten filmsnutt. Missis mage in action. Lite svårt att se men med ett vant öga så ser man vad som är vanlig Missis-andning & vad som är en liten fölis som rör sig.
Det blir bara verkligare & verkligare. Jag är lika glad & spänd nu som när jag väntade mina barn.


Mamma..Jag är arg, ledsen, besviken & sårad. Ibland kan det vara hemskt att vara något som ibland påstås vara så enkelt som mamma.
Otillräcklig när det gäller så mycket. Ändå så gör jag allt jag kan i min makt för att mina barn ska ha det bästa.
 Ord som dum, fattar inget, skiter väl jag i, det här suger, är sådant som har blivit en trist vardag här hemma.
Att vara mamma är nog det svåraste jag har varit med om i mitt liv.

Alla beslut som ska tas för att ens barn ska må bra. Alla ord & tankar som måste omarbetas för att få grepp om någon jag älskar högre än något annat.

När ilska blir till tårar, när frustration blir till utmattning, när besvikelsen vilar som en trötthet i hela kroppen.
Hela kroppen skriker efter hjälp för att förstå.

Att vara mamma är det svåraste jobbet jag har & aldrig någonsin kommer jag hitta ett svårare.


Nej se det.....Varje gång det snöar ute så får jag den där glada dängan på skallen från när jag själv var liten, Nej se det snöar, nej se det snöar det var väl roligt hurra! Nu blir det vinter nu blir det vinter som vi har önskat hurra!
Den låten spelas i mitt huvud även idag. Börjar kännas lite tjatigt nu faktiskt.

Jag undrar vilken sommardänga som ska spelas i skallen på mig halva sommaren, ni vet då när solen tittar fram & jag rusar för att packa badväskan.

Kanske den här?När det sen regnar & är halvkasst väder halva sommaren så är det nog den här gamla godingen som går varm i skallen på mig.Likaväl som Nej se det snöar har spelats sönder i skallen på mig nu så tror jag att det är den sista här som kommer att toppa listan & spelas sönder i sommar. Pessimistisk? Nej, endast realistisk, vi alla vet väl hur sommaren är i Sverige ;)

Att vara nyttig..Vuxenpoäng till mig eftersom jag har varit på föräldrarmöte ikväll. Kan tyckas vara ganska naturligt när man har barn att man ska gå på dom där mötena, men inte i min värld.
För det första så tycker jag att det känns stelt & trist, tyvärr. För det andra så känner jag mig oftatst lite smått utanför när jag är på möte med andra föräldrar, dock inte idag vilket kändes skönt.  Sen lyckas jag alltid vara en av dom som är yngst eftersom jag fick mitt första barn när jag bara var 21 år, detta känns inte heller alltid så himlans kul på nån vänster. Men, men, jag överlevde ju & nu dröjer det troligtvis ett år innan nästa igen.

Idag har jag oxå varit iväg & gjort min första dag som vikarie. Men oj vad skoj det känns att vara tillbax där jag trivdes så bra. Skrattat så jag fick magknip åt våran gemensamma sjuka humor. Härligt att få jobba med en vän. Enda anledningen till att jag slutatde där från första början var för att jag fick en heltidstjänst på ett annat ställe & jag hade absolut inte råd att tacka nej till en tjänst på 100% jämnfört med 49%. Men nu är jag iallafall tillbax & gästspelar i en månad till en början. det känns skönt att få göra något & inte bara driva omkring. Lite trött är jag så här efter första dagen så det blir en tidig kväll för mig.

Så God Natt alla ni där ute :)

Rumba!

Haha vet inte om det är min sjukt dåliga humor eller om jag bara är trött, men den här låten är ju sjukt kul. Gjorde hemresan från stallet mycket roligare :)

Nu är sommaren nära :) eller??Vi trotsade kylan idag & envisades med att vi ville njuta lite av solen. Det spritter faktiskt lite vårkänslor i kroppen när solen är framme trots att det är så himlans kallt ute. Så när allt i stallet var klart  tog vi hästarna på en promenad. Loppan ville gärna rida barbacka på Mullebus & självklart fick hon det. Träns kom vi fram till att vi inte behövde, skulle ju bara gå en liten runda & jag höll ju i honom.

Men om jag säger så här, det var mer än vi flickor som hade lite vårkänslor i kroppen så Loppan satt på världens rodeo häst idag. Men hjälp vad hästen flög åt höger & vänster för att sen flyga upp i luften ett par svängar oxå.
Tuff som hon är, mammas lilla häst-tjej på 4 år, så satt hon naturligtvis kvar & skrattade. Det kallar jag en tuffing.
Mamma, jag, var dock inte lika glad på den lilla brun/svarta. Vart tog min barnponny vägen? Den lilla lata brun/svarta saken som alltid bara tuffar på, lite sur & tjurig ibland men aldrig vild & galen.
Ojoj, här ska det tuktas, vänta bara du lilla Mullebus. Tur du är söt annars hade du varit billig idag.


Titta, här kunde han stå på alla fyra minsann.


En lugn fin liten ponny med två godisätande tjejer i vagnen där bak. Sammarbetsvillig var han oxå. Inte alls som idag med andra ord.
Oj den här bilden får mig att längta efter sommaren rejält nu. Bort med all snö nu & fram med värmen, gärna lagom till Missis fölning om cirka 6 veckor.
Nä nu får det räcka med sommarbilder, blir ju nästintill deprimerad. Längtar dit är vi väl många som gör kan jag tänka.

Nu är det dags för Semlor här hemma har jag hört. En liten prinsessa som vill ha rosa grädde & en stor kille som vill ha grön & vit grädde. Ibland undrar jag varför jag är så himlans kreativ vissa gånger. Det slutar ju bara med att jag måste vara det varje gång sen hihi.

Godmorgon Sverige!Här vaknar vi till ett kallt Gnarp, nästan 28 minus så här på morgonkvisten. Inte utan att jag myser utav att slippa morgonutsläppet idag. Visst var det mysigt med Missis mage igår kväll men vid 28 minus så klarar jag mig utan att känna det.


Lyckorus...Nyss hemkommen från kvällsturen till stallet alldeles full av lycka & värme, lyrisk & full av förväntan. Det finns många ord för hur jag känner mig nu.
Det är väldigt jobbigt att ta på sig alla dom tjocka vinterkläderna, termobyxor, mössa & vantar, halsduk upp över näsan, ut i 20 minus & hoppa in i en kall bil. Allt bara för att köra & ta in hästarna för kvällen.
Men när jag möts av tre piggelinare som väntar på att få komma in i värmen till sin kvällsmat & som hälsar varmt på mig när dom hör att jag kommer, då glömmer jag bort allt det som var jobbigt.
När jag sen dessutom får bli påmind om vilket liv som väntar på mig inne i Missi så är det som att allt det jobbiga med kläder, kyla & trötthet aldrig har varit där. Som fölisen snurrade runt där inne, sparkade & stökade. Hicka hade h*n oxå. La armen om magen på Missi & fick mig en riktig box i bröstet.
Jag undrar verkligen vad det är för en vilding där inne. Känns ungefär som när jag själv väntade barn. Samma tankar om hur bebisen ska se ut, hur den kommer att må, om det är en flicka eller pojke. Ja oj vilka funderingar.

Den rosa....Är man en prinsessa så ska man självklart ha en SELMA, som Loppan säger, med rosa grädde på.


Öva!Mitt liv är ibland ett riktigt äventyr. Som idag t,ex när Tove & jag begav oss till staden för att övningsköra. Det är vad jag kallar ett äventyr. Två yra hönor i en bil på stan, som min pappa hade sagt. Men det gick bra & Tove grejar säkert körkortet om två veckor. Lite träning till sen sitter nog det mesta inför att börja på intensivkursen. Blir lite övningskörning på onsdag oxå sen hinns det nog inte med mer innan hon åker på söndag.
Usch vad jag kommer att sakna henne när hon åker. Så tomt det kommer att bli. Får väl försöka fylla min kvällar med teve & data så jag försvinner in i en annan värld lite då & då. Despan börjar ju så då är en kväll klar av cirka12 stycken. Positivt tänkande, positivt tänkande.....


En flitig helg..Den här helgen har gått i fixarens tecken. Oj vad vi har varit flitiga med att slå in allt som ska skickas iväg efter Tradera auktionerna. Vi har tvättat det som skulle tvättas & mailat & haft oss. Inte bara att sätta ut en annons & hoppas att det blir sålt, det ska ordnas efter oxå. Men som sagt, nu är det gjort & det känns skönt. Posten nästa..
Hundklippning, undanplockning, renbäddning, kalas & hästar är annat som oxå har hunnits med i helgen.

Så mycket annat har inte stått på schemat. Det har varit ett hemskt väder med 17-20 minus & storm ute. Inget kul alls med tanke på hur mycket snö vi har här uppe i Norrland som driver ut på vägarna.
Tanken var att vi skulle hämtat halm den här helgen & Toves pappa ställde snällt upp & skulle körde. Men när vi inte kunde rubba hästransporten mer än 5 meter framåt så gav vi snabbt upp. Nä ute vill vi inte vara. Knappt så att hästarna vill det nu.

Hoppas det blir bättre väder imorgon för Tove & jag tänkte övningsköra inne i stan. Intensivkursen för hennes körkort närmar sig med stormsteg & det finns vissa saker som hon borde öva på innan hon kommer dit som t,ex stadskörning med filbyte, rödljus & rondeller.

Nu är det taim för nattning av en lite Loppan & sen är det min & Toves tur. Vi ska umgås lite vi oxå i lugn & ro. & inte på vilket vis som helst, nähä ni, vi ska märka alla saker & kläder med nummer, storlek & pris som ska till Säcken. Det ni, det slår ni inte en söndagskväll hehe..

Min tur..Ja alla älskar vi melodifestivalen. Eller, är det inte så? Om inte annat så älskar vi att snacka, hitta fel, hitta rätt & studera. Idag är det min tur att göra allt detta.

Alcazar gick starkt ut & öppnade upp kvällen. Dom körde ett säkert kort med en liknande dänga som alltid annars & drog sina moves. Nytt för i år var att dom firade påsken lite tidigare. Påskfjädrar i påskens färger på sina kycklingdräkter.

Vad tvåan hette minns jag inte, inte värt att minnas enligt mig heller. Det jag såg var en kille som kräla runt på golvet & det jag hörde var en falsk ton liknande min när jag står i duschen & ingen lyssnar.

Elin Lanto lovade att dansa & sjunga på samma gång idag & det gjorde hon, med sin studsmatta på. Omsydd till nån märklig dräkt.

Fyran, namn?? Spelade teater när han var liten. Skulle stannat där enligt mig. Lågstadiedans & fjolligt låtval är inget star-material i mitt tycke.

Femman, lika här, namn?? Getty eller nått..?? Skulle sjunga för sin son sa han. Ja det gjorde han nog oxå för jag förstog inte ett endaste dugg. Min sons kommentar var: -Jag fattar inget & dom dansar så konstigt, sån här fjolldans & breakdans. & nu är han robot oxå.

Timoteij skulle väcka oss. Häftiga, duktiga tjejer med en dänga som satte sig i huvudet. Men schlagermaterial? Näe det tyckte jag inte.

Darin, Darin, Darin, du är bra, men varför detta låtval? Den där kan man inte vinna hela skiten med sen ju. Du har helt rätt, det är alldeles för sent nu. Men jag förlåter dig...

Åttan, ja det ska ju finnas något för alla såklart. Men fyra brudar som ser sura ut & skriker är inget i min smak.


Nja ingen av dom var något jag gillade. Men skicka ner Christine med mansröst i en simbassäng så kan jag lova att Sveriges bidrag inte blir glömt i första taget. Vi kanske till & med skulle slippa att kvala in nästa år.

Nu måste jag få skvallra :)Äntligen får jag "skvallra" om min vän & hennes familj. Har varit jobbigt länge nog nu att hålla hemlisen. Men nu har hon har själv gått ut med den stora nyheten så då vågar jag oxå hihi.


STORT GRATTIS
TILL
LINDA MED FAMILJ
SOM VÄNTAR SMÅTT I JULI

Jag är så glad för er skull & jag håller tummarna för att allt ska gå bra för er.


Lilltjejen som ska bli storasyster...


Yeeeeees!Nu är jag hemkommen efter två härliga timmar i stallet. Passade på att frissera Missi lite nu när jag ändå hade tid över. Det behövdes verkligen göras något åt manen. Travar-man på travare är häftigt men travar-man på halvblod ser konstigt ut tycker jag hihi.
När jag nu kom hem från stallet så får jag Traderamail. Vagnen är nu såld & även klädseln. Ska bara få in pengarna på kontot oxå innan jag hoppar glädjeskutt.

Nu är det tajm för mat & sen ska Tove & jag iväg.

Tradera...Idag känns det bättre igen. Inte klokt vad lite uppmuntran, fina kommentarer & lite sömn kan göra. Det behövs oftast så lite för att göra väldigt mycket.

Något annat som har gjort mig väldigt glad idag är mina Tradera auktioner. Dom är nu uppe på 3620 kronor och jag tror på någon krona till eftersom den sista inte går ut förrän den 20 februari. Det innebär att vi nästan har lyckats få ihop till våran hyra som vi ligger efter med. Jihoooo vad skönt det känns.
Skam den som ger sig. I den här familjen gråter vi järnet, tycker synd om oss själva en stund, sover på saken, reser oss, borstar av oss smutsen & slåss för oss som ingen annan har gjort förut.

Allt Går Om Man Vill
Ibland Tar Det Bara Lite Längre Tid!


Fortfarande biet men med lite mindre puls..Jag är fortfarande arg som ett bi men pulsen börjar så smått lägga sig nu. Huvudet är fullt av tankar efter A-kassans & mitt samtal i förmiddags. Att skriva ner hela samtalet här skulle trötta ut både mig & er så det tänker jag bespara oss. Så kul var det absolut inte. Men för att välja "godbitarna" om jag säger så då.

Mina alternativ för att betala hyra & andra räkningar var enligt tjejen på A-kassan:

1) Skjuta på hyran lite till & hoppas på att jag skulle få bo kvar.
(Det sa hon inte rakt ut men hon svarade heller inte emot när jag ifrågasatte om det var så det skulle gå till.)

2) Ringa till SOC & be om hjälp.

Vilka klockrena alternativ känner jag, eller, hur känner ni????

Självklart så bör jag ringa soc så att dom får rycka in för att systemet i Sverige inte funkar. Vad har jag tänkt med?? Självklart så ska nästa system belastas & utnyttjas när det första systemet inte fungerar. Klart att Soc ska behöva ställa upp på alla dom som blir arbetslösa här i Sverige, men som inte får sina stämlplingspengar trots åtskilliga inbetalningar i flera år. Nu blev allt så mycket enklare. Att jag inte tänkte så här långt själv. Sååå typiskt mig...

Visst är det kanon att Sverige har hjälp att ge till dom som har det svårt. Jag är många gånger glad & stolt över att vara svensk & att få dom förutsättningarna vi har som så många andra människor måste klara sig utan. Allt det här kan Sverige erbjuda & hjälpa till med för att vi i Sverige betalar skatt & andra avgifter. Så det är inte Socialen i allmänhet jag klankar ner på. Inte heller människorna som måste få hjälp av dom.

Nä, det är systemet för allt det här. Ska socialen bli ett alternativ för dom som inte ska behöva den hjälpen egentligen??? Hur f*n ska då Sverige sluta???

NEJ TACK, så långt ska det verkligen inte behöva gå när jag har gjort rätt för mig.

Hade det inte varit bättre om handläggarna på A-kassorna runt om i landet fick bli fler???

Biet AnnSofie...Fy fan vad förbannad jag är på A-kassan nu. Dom stackarna som skulle få jobba en HEL LÖRDAG för att komma ikapp lite & komma fram till mitteln på januari. Ja stackars dom har hunnit ända fram till slutet på december nu. Åhhh jag är så arg att jag bara vill skrika rakt ut. Men de gjorde jag inte, nä jag talade om ett & annat för tjejen i telefon & hon gav mig dom här fina tröstande orden:

-Ja jag känner mig dig men jag kan tyvärr inte göra något.

Ehee oj vad snällt att du känner med mig men jag tror inte att det betalar alla mina räkningar. Så va snäll & ta dina fina "känner för dig" orden & stoppa upp dom någonstans för jag vill inte ha dom. Det jag vill ha är ett hem som är betalt, en el så att jag kan laga mat & tända lampor & mat på bordet åt familjen. Vad jag vet så går det inte att köpa med dina förbannade "känner för dig" ord.

Efter det samtalet försöker jag få ner min puls lite innan jag ringer till nästa ställe, försäkringskassan. Hör & häpna, jag kommer till en handläggare som förstår min situation &, håll i er nu, verkligen gör något åt det. Hon tar ett beslut med mig i luren & lovar att jag får min utbetalning siste februari.

Under sker fortfarande, tack & lov, men A-kassan, dom är jag inte färdig med, det ska gudarna veta.

Nästa glada..Det ena glada beskedet efter det andra. Idag har jag varit iväg till en kär vän som jag jobbade hos ett tag när jag var nyinflyttad till lilla Gnarp. Nu är det så att min väns hjälp inte kan några veckor framöver & jag har blivit tillfrågad om jag skulle vilja. Självklart! 
Så idag åkte jag dit för att prata lite om hur upplägget skulle vara & när jag började. Det visade sig att vi hade så mycket att prata om & skratta tillsammans om så vi helt glömde bort det vi egentligen träffades för. Känns skönt att ha en sådan vän & jag är mycket glad över att jag får vara där nu ett tag.

Äntligen!!!Idag har jag varit hos en studievägledare & nu säger jag bara ääääääntligen så kan jag börja göra min dröm till verklighet. Min dröm om gård & egen verksamhet i framtiden.
Vad den egna verksamheten ska bestå av tänker jag inte avslöja här i bloggen, vågar inte riskera att den blir norpad av någon annan, men jag tror på den här drömmen & det har jag gjort länge. Det har bara varit så att jag inte vetat hur den ska genomföras & hur jag ska skaffa mig utbildningen/utbildningarna som jag både behöver & några jag vill ha.
Nu vet jag & så fort Tove har kirrat ett jobb så är det min tur. Det bästa av allt är, förutom att jag får det här skräddarsytt, att jag inte kommer att behöva läsa i flera år. jag kan vara klar på en termin eller två om jag kämpar på. Förhoppningsvis så kan jag börja med det här redan i sommar eftersom det inte är termins indelat.

Ja oj vad glad jag är. Nu vet jag precis. Nu börjar min vandring mot min drömgård med allt det jag vill jobba med.

En hjärtedag..Ha en glad Alla Hjärtans Dag alla ni där ute
Vår dag blir en lugn dag. Vi har varit & myst hos hästarna på morgonen, superfint väder dagen till ära, så vi stannade en stund extra & lekte med Dexter i snön.Är han inte bara för fin?
Tänkte filma hans konster & arbetsuppgifter en dag så ni får se hur fint han jobbar & hur duktig han är.

Hittade lite nya spännande spår i snön gjorde vi oxå.
Det ena spåret kommer från en liten mus som har klättrat i äppelträdet & sen kilat över det som till sommaren blir en gräsmatta.Det andra vet jag inte, men jag skulle gissa på att en hare har hoppat genom hästhagen.Ja som jag har skrivit innan, jag avskyr vintern, snön & kylan, men jag kan ändå inte låta bli att förundras & bli lite imponerad ändå över allt spännande som den kan ge oss & visa oss.

Såg något annat gulligt idag oxå när jag stog med mobilkameran i högsta hugg.En riktig fölmage börjar ta form.
Längtan blir bara större & större i takt med att magen växer.


Nu har jag känt det på riktigt..Nu är dagens måsten klara för idag. Det sista som stog på "att göra" listan idag var att natta våra fina hästar, jag som hade kvällen i stallet.
Jag tycker inte alls att det är kul att dra på mig alla mina tjocka hästkläder halv tio på kvällen när jag har haft mys med mina barn. Men när jag väl står klar i hallen så känns det riktigt mysigt att få åka iväg till dom fina & få säga godnatt åt dom. Det är alldeles lugnt & tyst. Idag tog jag en liten stund extra med Missi medans hon stog & tuggade på sitt kvällshö.

La min hand under hennes mage & kinden mot hennes sida. Kände hur hela magen vände sig, hur hon andades tungt & lugnt. Sen plötsligt kände jag det. En liten fölis som tog kontakt med mig som står här på andra sidan & bara längtar efter att få träffa den. Jag har känt det förut men mer att den har vänt sig där inne. Den här gången var det sparkar rakt i min hand & ett litet pickande. Det var som när jag själv var gravid & mina bebisar lekte fotbolls-spelare & hade hicka samtidigt. Vissa saker glömmer jag aldrig.
På Missi kändes det längre bort men ändå så nära. & nu är det nära oxå, Lite mer än 2 månader kvar bara. Oj vad vi längtar här hemma ♥


En trött Missi står & solar innan idag..


Vackra, vackra du..


Den sötaste av dom alla..


& precis lika vacker..

Vilken tur att jag har just er två ♥

Vill man....Ni vet den där labyrinten.? Den som är svår att hitta ut ur & den som får oss att se ljuset som ibland lurar vår tro.?
Den labyrinten har jag lurat igår kväll & idag. Om något är tillräckligt svårt så hittar vi styrkan att ta oss igenom saker när vi minst anar det. En liten del av den styrkan har kommit till mig nu & jag väntar spänt på att mer styrka ska komma & hjälpa mig. 

För att vi ska klara vår ekonomi nu innan A-kassan behagar betala ut min pengar, dom tror nämligen inte att dom ska hinna komma till slutet på februari heller. Väldigt spännande med tanke på att jag ligger efter med en månadshyra, två telefonräkningar & en betalning till facket.
Dom är så söta där på a-kassan. Dom säger att dom har så mycket att göra att dom nu måste jobba lördag oxå. Ja stackars dom som har ett jobb, verkligen. 
Om dom nu har så mycket att göra så kanske dom ska ta & anställa ett par nya personer som kan hjälpa till med allt det jobbet dom sitter inne med. På så vis hade vi ju minskat arbetslösheten med en hel del procent & vi hade fått utbetalningar inom två veckor istället för inom åtta. Dessutom så hade dom kommit lite längre i sina handlingar än till mitteln av december 2009. Fast det var ju klart bara en tanke.

Nu har jag iallafall hittat en lösning här hemma. Jag har lagt ut en massa på tradera. Bland annat Loppans vagn, liggdel, klädsel, skötväskor, åkpåse & en hel del annat som ändå inte används. Jag är i skrivandes stund uppe i 2676 kr. Med andra ord så är jag snart uppe i en lägenhetshyra & mer finns det att lägga ut till auktion. Nu ska det traderas ordentligt. För vill man så går det, det kan bara ta lite längre tid!

Tro Hopp Kärlek

Min Tove får fjärilarna i min mage att flyga. Hela kroppen dansar i ett lyckorus när hon finns för mig. Hon får min själ att flyga när den är som tyngst. Hennes trygghet är mer än vad jag någon gång har vågat hoppas på. I hennes värld är jag en prinsessa. Hon höjer mig till skyarna & ger mig tro hopp & kärlek.

♥Tove är mitt ljus♥ 


En väg.. 2010-02-11Livet känns ibland som en labyrint. Du hittar en enkel väg in men hur du än letar & springer så hittar du inte vägen ut. Alla håll ser ut att gå åt samma håll.
När du äntligen ser en strimma av ljus så tänds ett hopp om att finna rätt väg. Du kommer fram till det där ljuset men inser då att livet har spelat dig ännu ett spratt. Det där ljuset var bara ett hopp, en tro att hitta, en tro som tar dig framåt.
Dom där ljusen kommer så ofta i våra liv. På olika sätt så visar dom sig. Är vi tillräckligt uppmärksamma så kan vi få känna det där lilla hoppet som gör att vi börjar tro på något som kan ta oss framåt.

www.annsofielina.blogg.se/krypin 

Användarnamn & lösen fås genom kommentar, mail eller Facebook..

Sagt av Loppan...Mamma tänk om Mulle hade haft horn & vingar. Då hade vi kunnat flyga.Mulle goes My Little Pony..


God gärning..Idag har vi gjort dagens goda gärning. En liten finspets som har sprungit runt på Gnarp sen igår någon gång lät sig idag fångas av mig & Tove. Andra har försökt men den var så skygg att den bara sprang undan hela tiden. Vi lyckades iallafall, ingen som är förvånad över det tror jag hehe, & efter att ha hört runt med folk vi känner så beslöt vi oss för att överlämna hunden åt polisen.

Den här ursöta, snälla lille killen har sprungit lös på Gnarp ofta. Det verkar inte vara någon som saknar den eftersom det har pågått, efter vad jag har förstått, i tre års tid. Om man vet att ens hund rymmer hela tiden, ser man då inte till att den inte kan det mer? Eller vill ägaren helt enkelt att hunden ska rymma?

Ja folk.....

Trötter..Här hemma sitter det en mycket trött mamma. Jag skulle kunna gå i säng nu & sova tills imorgonbitti utan problem. Fast riktigt så enkelt är det ju inte om man har två barn som ska ha sitt, tre hästar som vill in för natten & en mamma som behöver duscha & få lite egen tid.
Dagen har känts lång & det är säkert delvis därför jag är trött men så klart så spelar det oxå roll att jag har massor av saker som måste göras. Inga stora saker egentligen men de behöver inte alltid vara det heller för att lusten & orken ska ta slut.

Loppan piggade upp iallafall mamma framåt eftermiddagen med att bjuda henne på kaffekalas. Det blev kaffe & kaka för mig, Loppan, Dexter, Sallie & Oskar. Rena rama kalaset blev det.


Så var det ju de här med mobilkort & i mörker dessutom. Men vad gör de, vi blev ju fotade iallafall & fotgrafen var ingen mindre än Mio:)

Tips & råd..Jag har bestämt mig för att sluta fråga er läsare om tips, råd & annat kul. Varför? Ja för att jag inte hinner svara er alla som bara bombaderar mig med svar & tips.

Kolla bara här:

1) När jag blir stor...

2) Wow det snöar... 

3) Namnförslag tack :)

4) Ett nattnöje.. (ja här bad jag ju förvisso inte om er åsikt men ändå så blev det smock fullt av kommentarer ;) )Nä så nu känner jag att det är dags att sluta med det, innan det går till överdrift menar jag. Men det var kul så länge det varade. Tack alla mina läsare :D!

Härligt!Härligt väder det är idag. Solen lyser & det är plusgrader i luften. Hästarna njuter dom oxå när solen tittar fram, dom slipper täcken & fruset vatten. Pigga & glada är dom så vi passade så klart på att spendera några timmar i stallet & för att pyssla med dom. Blev en barbacka tur för min del på Missi & Mulle fick dra sin vagn. Då mös han gott, ända tills de rasade snö från tallarna rakt ner på hans huvud & rygg. Då mös han inte, då stegrade & slängde han sig istället. Ja som det kan gå hehe.
Vi hade med oss Conny, Tex, Nicklas & hundarna oxå så det var en rolig tur med mycket bus & mycket prat. Vi måste ju passa på när vi inte ses så ofta.


Titta vilka söta små spår vi hittade i hästhagen. Någon som vet vad det kan vara för ett litet djur som har varit på äventyr hos hästarna?Efter rundan så fick vi syn på Moas vinterleksaker utanför stallet. Klart att dom måste testas, kan ju inte bara gå förbi dom utan & leka lite hihi.

Tove gör sig redo för att susa ner för den långa backen på  hela meter & hoj vad det går...

    
Nästa åk att testa.

    När vi hade lekt av oss en stund i den stora stora backen så gick vi in för att säga hejdå till Conny & bröderna. Då hittade jag nått kul som Tim, bror till Tove, hade pysslat ihop. Det måste så klart testas.

Ja inte på mig då utan på Tove givetvis.Fråga mig inte vad det är?????? Men kul såg det ut iallafall :D

En lördag hos oss..Jaha då sitter jag här igen, nästan mitt i natten, ätandes på mitt nybakta bröd & bloggar. Är jag riktigt riktig undrar jag själv då? Om jag nu är så trött att ögonen nästan går i kors så varför går jag då inte & lägger mig? Ja det kan man ju undra.

Dagen har bestått av tvättning, lite undanplockning, mys i stallet, baka bröd & kolla in melodifestivalen.

Tråkigaste= Undanplockning & tvättningVårt berg var miiiiinst lika högt..


Härligaste= StalletEn kall & frostig Mulle-bus ikväll när dom kom in.

Godast= Nybakta brödetDet här brödet är verkligen super. Linfrö, solrosfrö, hasselnötter i ett bröd gjort av fil, vetemjöl & grahmasmjöl. Enkelt & bra, ingen jäsning heller.

Snyggast= Jessica Andersson
(ja förutom min bästaste flickvän såklart. Bäst att skriva det så man får sova i samma säng som henne inatt)Ögongodis :)

Ett natt-nöje..

I brist på annat nu så här klockan mitt i natten så har jag roat mig med att testa frisyrer på Klankis. Hennes hår är tjockt & då är det mycket roligare & lättare att göra något än med mtt tunna trista hår hehe.
Tanken är väl att hitta en häftigare frilla åt hennes tills hon ska på balen & ska ta studenten. För Klankis är ju inte riktigt som alla andra. Ska hon nu tvunget ha en klänning så ska de verkligen inte vara en balklänning & hon ska verkligen inte ha lockigt fjolligt hår.

Så här nära tolvslaget så har jag dock inte lagt ner någon energi på tupperingen av håret eller brytt mig om att gömma nån hårnålar. Det får ni föreställa er istället :)

Så här blev två alternativ.


Ganska bra tycker jag själv iallafall ;)

Namnförslag tack :)Nu står Missis fölräknare på 70 dagar & 22 timmar. Det känns som att tiden springer iväg nu. Redan februari & ett stort steg närmre våren. Det är så mycket som har hänt & händer hela tiden att, jag inte riktigt har lagt märke till att Missi redan har gått snart 9 månader.
Eftersom det nu närmar sig med stormsteg så är namn något som ofta kommer upp på tal här hemma. Jaja, något JAG gärna för på tal.

Jag tar tacksamt emot förslag om det är någon som sitter med ett bra namnförslag. Mina egna förslag är

Mischiefs Hurricane = Rackartygets Orkan

Mischiefs Tornado = Rackartygets Virvelstorm

Mischiefs Habibi = Rackartygets Älskling

Mischief är efter min fina Missi så det vill jag ha först. Hennes fullständiga namn är Market Mischief & betyder Marknadens Rackartyg. Jag lovar att hon lever upp till det namnet oxå när hon är på sitt bästa humör hehe.

Namnet får vara 20 bokstäver långt eller 19 bokstäver & ett mellanslag. Snälla kom med roliga & eller bra förslag. Alltid kul med ett annat tänk.

 

Mamma Missi                                                         Pappa Rockeye Blue

En resa..Idag blev en ny bloggdesign gjord. Pernilla, en tjej som jag lekte jättemycket med när jag var liten, ville gärna ha en ny header som passade lite mer till vad hon ska börja skriva om i sin blogg.
Det är nämligen så att Pernilla & hennes man har påbörjat en resa & jag önskar dom all lycka till med den.

Kika in själv så får ni se vart resan ska gå.

Nu har jag gjort ett antal headers efter alla önskemål om färger, stilar & foto som jag får utav blogg-skrivaren. Alla har blivit nöjda & jag har fått fina komplimanger utav mina vänner. Jag blir så glad när jag läser i deras bloggar sedan om hur nöjda dom är & hur glada dom blir av att kika in i sin egen blogg.Känns helt okej!Jag tror att jag klarade mitt engelska test idag. Kändes helt rätt & det jag inte kunde, det försökte jag på iallafall. Så nu ska jag ta tag i nästa uppgift efter en behövlig liten paus i stallet. Känns vettigt att ta tag i det nu medetsamma när det fortfarande rullar på uppe i skallen.
En berättelse som jag har läst ska avslutas. Hur, det har jag inte en aning om, men det kan väl inte vara så svårt. Eller?

Lugnt & skönt..Ni vet den där personen ifråga som jag talade till rätta igår? Ja hon som lysnade & satte sig fint med sin Engelska, precis. Idag lyssnade hon inte längre. Nä så nu har hon sina 20-talet glosor kvar plus ett kapitel. Tror hon får lite & göra till nästa vecka istället. Hoppas att hon klarar provet imorgon ändå annars får hon ett extra prov nästa vecka oxå.

Va gjordes istället idag då? Tja jag vet inte riktigt om jag ska vara ärlig. Det blev lite teve på morgonen & sen åkte jag till mina fina hästar kring lunch. Efter det så rullade tiden på bara. Men inte gör det mig något alls. Jag behöver mina göra-inget dagar ibland.


Poletten är nere!Igår satta jag hårt mot hårt. Jag talade i bestämd ton om för personen ifråga att det krävdes lite självdiciplin. Att det inte gick att blogga & sitta på Fejjan hela dagarna om man hade viktigare saker för sig. Inte heller går det att leka i Photo Shop när man inte har ryggen fri.
Vet ni vad? Hon lyssnade! Personen ifråga satte sig duktigt med sin Engelska & läste ett helt avsnitt & lärde sig en hel del glosor. Idag är det bara ett avsnitt kvar & ett 20-tal glosor.

Duktig tjej AnnSofie!

Fina LoppanInte klokt vad tomt det känns här hemma så fort Loppan har åkt till sin pappa. Hon som är så liten fyller ändå så mycket. Hennes kramar som värmer gott varje morgon & varje kväll. Hennes envishet som dyker upp titt som tätt. Hennes sång & dans som alltid hörs & syns. Hennes leénde som smittar av sig till allt & alla. Oj vad jag saknar min fina Loppan.

Hon har alltid något mys för sig. Igår tränade hon på att åka skidor medans mamma mockade åt hästarna.

Prinsess-leken är den bästa som finns. Visste ni att man kan vara prinsessa jämt? När man leker mamma-pappa- barn eller när man leker med barbisarna. Det går att laga mat & rita samtidigt som man leker att man är en prisessa oxå. Helst så ska man ha en massa, massa juveler på sig, då är man en riktig prinsessa.Med en massa miner så går det bra att bli fotad.Men min Loppan behöver inte ha en prinsessklännig för att vara min prinsessa. Det är hon så fint ändå.


Rosor & rosetter!Nu har jag pysslat klart med designen & headern åt min barndomsvän, Alexandra. Hon har en urgullig liten bebisblogg där hon brukar skriva om allt från vardagliga saker som Öppna förskolan till större projekt som husrenovering.Söt som socker! Ja inte headern då utan lilla Vendela såklart :)

Wow det snöar.......Ja hur var det nu då? Är snö så härligt som många av er tycker?

Jag har då inte ändrat min åsikt än iallafall. Jag står fast vid att det är kallt, blöt & hemskt. Allra helst när mätaren står på minus 26 & jag måste åka & ta in hästarna för kvällen, som igår t,ex.
När den ena hästen dessutom är halvgalen i hagen när jag kommer & den andra bestämmer sig för att vara halvgalen & stegra när han ser en traktorskopa, ja då är det inte kul att varken ha hästar eller ha vinter.

Men vi kom ju in & det var bara mina tummar & ett lillfinger som var istappar. Inte så farligt trots allt, se positivt, se positivt, se positivt..

Imorse så var det min lycka att ha morgon i stallet. Då hade temperaturen stigit så då var det bara minus 23 grader ute & 6 minus i stallet. Phu vilken tur för mig.
Fodra alla, ut med hö & vatten i hagen till alla, men vänta, vart är hagen någonstans? Har den försvunnit? Nämen titta där ser jag ju en hag pinne & en till, jamen då så, då stannar dom förhoppningsvis i hagen idag oxå.Jag ringade in hagpinnarna så ni inte kan missa dom. & ja, det här är vår hästhage.På med täcken (oxå på alla eftersom det snöar, jo det är sant, det snöar verkligen idag), sen var det dags att släppa ut dom. Mirran bestämde sig för att sätta mig i en snöhög, (den traktorskopan måste verkligen vara farlig). Mulle försökte rymma ut ur boxen & sen, tro det eller ej, men när Mulle & Missi fick gå ut till hagen så blev dom båda rädda för vadå?
Jadå traktorskopan i egen hög traktorskopa... Ibland älskar jag verkligen mina hästar...

Annat underbart med vintern då?

Jaaa jag vet!! När jag har stått & skrapat rutorna på bilen i världens kyla för att köra till stallet & när det sen fryser till is igen 10 minuter senare så att jag får göra om det. Då blir jag riktigt glad.Nä det är inte regn utan is som jag inte orkade med.

Men finns det någon som tycker om att det snöar konstant & är kallt nästan hela tiden?

Jadå det finns det. Allas våran Dexter älskar vintern. Det finns så mycket kul att göra i snön.Man kan gräva gropar i snön.Fin utsikt från alla snöhögar har man oxå.Man kan hoppa i högarna & se hur långt ner man kommer.Ser ni så långt ner jag kom nu då???Jaaa Matte slänger snöklumpar som jag kan fånga. Min dag är verkligen räddad.

Usch, jag blir trött bara av att se honom, bara av att skriva om honom, bara av att ladda upp bilderna på honom. Jaja ni har fattat, okej okej..

RSS 2.0