Inget spännande här inte!!

Men vilken valborgsmässoafton de här har varit då. Gick upp & fick iväg Mio till skolan & sen fixa jag lite snabbt de som skulle göras här hemma.
Vid halv elva fick Tove övningsköra till tandläkaren i Bergsjö. Hon hade som vanligt inga hål i tänderna, skönt för henne ju, men en annan som ska dit 11 juni lär väl ha. Ja de e sant!!!! Jag har bokat en tid till mig då. Lika bra att göra de när jag ändå va där annars kommer jag aldrig till tandläkaren tror jag.
Jaja sen körde vi hem & fika för att sen sticka till hästarna & göra klart åt dom. När vi va klara där så va de dags för mig att åka & jobba.
På jobbet gick de bra som vanligt. Va en boende som gärna ville åka en runda med  bilen så de gjorde hon & jag. Oj va glad hon va när vi kört en mil i 30 km i timmen. Tänk vad så lite kan göra så mycke.
Så där har ni min valborg. Inget som va jättespännande direkt. Men så e de ibland. & allra helst om man jobbar inom vården. Nästa år så hade de varit skoj att åka ner & fira valborgmed familjen. Va med när dom tänder Majbrasan hos morbror Claes & moster Annelie. Vi får väl se va dsom händer nästa år. E ju ett helt år dit :).

Nu blir de sängen för mig. Natti natti...
Bla bla som vanligt :)

Jamen då så. Då va snart all tvättad & allt grejs undanplockat här hemma. Känns himla skönt att ha en massa gjort faktiskt. Imorgon finns de lite till kvar att göra, som att plantera om nån blomma som katterna har vält ner IGEN & sen måste jag ju vika all tvätt som blev tvättad idag..

Nu i eftermiddag så har vi varit på kalas hos Signe som fyller fem år idag. Vi hade med oss ett litet paket med en mantel & en mask i så hon kan klä ut sig. Hon brukar tycka om att göra de när hon e här hemma & leker med Lova.

GRATTIS TILL SIGNE :)


Mitt i kalaset så åkte Mio & jag iväg till fotbollsträningen för de har han bestämt sig för att börja med. De tycker jag e jättebra för då får barnen lära sig att samarbeta & röra på sig tillsammans. Hoppas bara att de håller i sig nu oxå.

Barnen e duschade & sover gott så nu e de vår tur. Får väl se om man kan hitta nåt kul på teven sen.

Vi hörs..Rullar på..

Men nu har jag varit duktig iallafall. Allt på min to do lista e klart. Känns himlans skönt faktiskt.
Så nu ska jag skriva en lapp med stallregler att sätta upp i stallet åt oss alla. Vi e så många nu så de e lika bra. Svårt att veta allt annars, speciellt när man e ny.
Blir lite tvätt av vinterkläder oxå så vi kan få upp vår & sommarkläderna, Äääntligen säger jag bara :D nu e de vår & sommaren e nära..

Lika bara att sätta igång direkt med planerna annars fastnar jag väl bara här eller på facebook haha.

Vi hörs..Två fulla dagar :)..

Här har det varit torka igår & idag. Blir så när man har fullt upp med sitt liv istället haha :)..

Igår morse hämtade jag Mio i Hudiksvall. Han har varit ett par dagar hos pappa & som alla andra gånger när han kommer hem så e han på dåligt humör & trött & grinig. De behövs oftast ett par dagar att ställa allt till rätta igen.
Iallafall så stack vi till stallet direkt & gjorde klart där & sen blev de en tur till arbetsförmedlingen för att göra en ny handlingsplan.

Halv tre så började jag & jobba, slutade vid nio på kvällen & precis när jag sätter mig i bilen så får jag ett sms av Tove att jag ska köra direkt hem efter jobbet. De e en man som jag har sökt jobb hos som hade ringt & som skulle ringa igen vid halv tio. Mitt hjärta banka i hundranittio. Hoppas, hoppas, hoppas tänkte jag när jag körde hem 5 minuter fortare än vad jag brukar haha.

Jodå halv tio ringde han & fråga om jag va intresserad & ville jobba där. De vill jag jättegärna så de blev bestämt att jag ska komma på ett möte, tillsammans med den andra assistenten & dom själva, på lördag. Med ett riktigt flyt så har jag en heltidtjänst att börja med i nästa vecka :D..Idag har Mio varit i skolan & trots att han hade svårt att komma upp imorse så verkar de ha varit en bra dag där :). När jag & Lova hämtat Mio så tog vi en tur in till stan. Hade lovat loppan nya skor. Gissa om lyckan va stor när Lova hittade dom här :)

DS_243881_A.tif När hon sedan hittade dom här så va de klart :) DS_245082_A.tif


Vi han med att byta vår dvd som inte höll mer än två månader, media markt har nog ganska mycke skit. De blev en tur intill mitt gamla jobb för att beställa present åt min systerdotter. På önskelistan står en rosa prinsessklänning & en guldkrona, moster fixar :D. En tur till ett annat gammalt jobb för att kolla in dockvgn åt Lova. Hittade en röd fin Brio dockvagn som jag har ställt undan. Sen hade jag sån tur att jag hann inom H&M oxå :). Hade ett presentkort där på 200 så de blev en klänning, ett linne & en ögonskugga, allt åt mig. Hur ofta händer de då tror ni ;).. H&M e billigt & bra :).

Nä nu ska jag ta & göra kväll. De e ju en dag imorgon oxå & då ska jag fortsätta med mina räkningar & telefonsamtal som jag inte hann göra klart i förmiddags.

Vi hörs..

Sista dagen..

Dessa dagarna har varit fantastiskt roliga. Jag har lärt känna så många nya fina människor & jag har ett minne för livet. Hela helgen har jag delat med ett gäng glada människor, plattänger, smink & lite stress på de oxå :). Jag har fått höra hur fin jag har varit & de värmer ska ni veta. Behöver jag skriva att jag känner mig lyckligt lottad över att ha blivit tillfrågad om att vara med :).Imorgon återgår jag till vardagen med hämtning av barn, mocka & rida, jobba på gruppboendet & en massa undanplockning här hemma. Syns ju att jag/vi inte har varit hemma på hela helgen haha.

Vi hörs..Jag - idag på modevisningen :)

Idag e jag såå nöjd med dagens smink & hår. Idag blev de precis så som jag hade tänkt från början, en riktig festlig sommarmake.

Allt gick jättebra idag oxå. Alla verkade mycke säkrare & allt bara rullade på av sif själv. Idag va Tove där & fotade & Annelie filmade hela visningen. Ska bli såå kul att få se den.

Lite bilder:


Här har jag vad jag skulle kalla tantkläder haha.
Ser ju att på fotot ser de inte så illa ut som jag har trott attt de gör :).


Dom här kläderna gillar jag skarpt.
Hade de inte varit så dyrt så hade jag köpt de direkt..


Finalen med alla som har varit med under visningen..


Skitsnygg va jag idag om jag får säga de själv haha..

Nu ska jag återgå till mitt oglamorösa liv i stallet. Dom vill ha mockat & få komma in. Ikväll blir de mys med gotter & något så när tidigt i säng för att orka med morgon dagen som har samma program som igår & idag.

Vi hörs:)..Min dag på modevisningen.. (bilder kommer förhoppningsvis imorgon)

Jag gjorde de. Jag gick på podiet utan att trilla ner eller göra bort mig :). Bara 4 visningar till att klara av i helgen & de e ju mycke som kan hända då haha.

Dagen började med samling vid scenen halv 10 & därefter fick vi gå till sminket & håret. De e gymnasie elever som går frisörutbildningen som fixar oss. Blev lite förvånad över hur dåligt dom hade planerat inför oss. När vi kom så va inget uppackat, inga uttag till plattänger va uppkollat & de fanns dåligt med speglar. Jag hade sån tur va tagit med min egen plattång så jag leta rätt på ett uttag & fixa de själv.
Totalt va dom 8 elever & 2 lärare på oss tretton vuxna & dom hade 2 timmar på sig. Ändå blev vi inte klara i tid. Båda lärarna försvann till sin monter så de fanns ingen som styrde upp där. Dom tog även med sig en elev som skulle hjälpa dom...???
Till sist när Elin, projektledaren, jagade upp dom så kommer en lärare som blev jättestressad över hur mycke de va kvar så hon började sminka. Perfekt tänkte jag & satte mig hos henne. En lärare borde ju va grym på de. Trodde jag ja. Jag bad specellt om ett väldigt ljust smink. Nästintill vitt med pärlemo med tanke på att de va sommarkollektion. kul oxå med något jag inte använder i vanliga fall tänkte ju jag. Mm visst, hon la ingen grund & gav mig en brun make & allt va under stress. Jag hade lätt gjort de bättre själv & imorgon e de jag som gör de oxå.
Håret blev jag lite mer nöjd med men de kunde varit bättre de med. Nu vet jag iallafall vad jag ska be om imorgon & då hoppas jag att de blir mycke bättre.

Efter smink & hår så va de dags för kläderna & sen va de visning klockan 12. Jäklar va mina ben darrade innan jag gick på scenen. Tror jag gick & kissa fem gånger undder förmiddagen fram till tolv på grund av nevisotet haha.
men när jag väl klev ut på podiet så va allt de borta. Inga ben som darra, inga skor som klämde & leendet tillsammans med självförtroendet steg :D.
Såå lättad jag va när de va över för då visste jag att jag inte behövde vara nervös inför nästa :).
De blev en god lunch, kotlett med potatisgratäng, mm, men sen va de dags för att gå & förbättra frillan & sminket. De va ja en visning till klockan 15. Även den gick bra & jag kände att jag satte de som jag skulle. 
Slut för den här dagen men imorgon e de dags igen & då ska Tove fota så ni får se lite från visningen.

Nu ska jag gå & lägga mig så att jag e fit for fight imorgon igen :D

Vi hörs..
Tove filma

Sista repetionen..

Vilket väder vi ligger inne med nu här uppe. Hoppas verkligen att de håller i sig. Vi kan alla behöva lite sol ljus nu efter den långa vintern.

Idag har jag jobbat mellan 8 & 16. De va första gången sen introduktionen. Tyckte de gick bra & jag förstog henne bättre än vad jag trodde. De blev en massa ärenden för att sen käka lunch på Sibylla, mm gott..

Ikväll va de dags för de stora genrepet med klädbyte & all musik i följd. De gick bra mycke bättre än vad jag trodde att de skulle göra. Alla hann byta om & alla satte koregrafin som vi skulle. Jag kände mig mycke säkrare idag än dom andra två gångerna som vi har övat. Visst e de säkert för att vi har övat tidigare & jag vet vad vi ska göra men jag tror oxå de va för att vi fick kläderna på oss & fick gå in i rollen riktigt.
Jag fick ett par röda brillor på mig oxå till den första gången & till andra gången ska jag ha ett par solbrillor på huvudet. Så  jag får gå lite för speacsavers oxå. 
Ska bli riktigt kul att få vara med om de här. Hoppas jag tycker de imorgon oxå när jag hör bandet börja spela & jag håller på att kissa i byxorna haha.

Nä nu ska jag ta & samla ihop de som ska med plus att kameran ska sättas på laddning inför imorgon. Önska mig lycka till för de lär behövas haha.

Vi hörs :)..Fullt hus till två..

Igår åkte Emelie & barnen hem igen. De kändes väldans konstigt att inte ha lägenheten full av folk. Från 7 till 2 blev de eftersom Lova åkte till pappa & Mio hängde med Emelie ner till Vellinge.
Nu när vi e själv så hade de ju varit skönt att kunna njuta av varandra för en gångs skull men de hinner vi knappt med. Jag har blivit inringd på jobb både idag  & imorgon med repetion inför modevinsningen båda dom kvällarna oxå. Sen e ju hela fredag, lördag & söndag full så de blir ju inte mycke till mys som vi hinner med. Antar att vi får ta igen de i sommar istället :).

Nu ikväll när jag kom hem så färgade jag håret, imorgon efter jobbet så blir de till att raka benen & lite till förstås :) inför visningen.

Nä nu e de dags för sängen känner jag så vi hörs nåt mer en annan dag :)..Sista dagen tillsammans..

Dom här dagarna har gått såå himla fort. Imorgon åker Emelie & barnen hem igen & de verkar som att Emilio följer med dom ner. Lova ska tiill dagis & sen hämtar pappa henne där alltså så blir de tomt i lägenheten resten av veckan. Visserligen så har jag fullt upp ändå med jobb, repetioner & modevisningar så jag hinner väl knappt märka att vi e barnlösa.

Idag har vi tagit de lugnt här hemma. Jag har märkt barnens alla gamla kläder & lämnat in dom till second hand. Kan ju alltid bli en liten slant av de :). 
Lova ville gärna visa Lärke, Lilia & Moster sitt dagis så vi gick en runda dit & hälsa på dom. Haha nu vet dagispersonalen hur bebisen som alla dockor e uppkallade efter ser ut. Lilia e ett populärt namn av Lova.
De blev en sista runda till Mulle oxå för den här gången för Lärke. Hon har verkligen blivit tuff & duktig på dom här få gångerna. Idag GALLOPPERADE lilltjejen haha. Så himla fränt gjort.
Efter stallet så åkte vi hem & gjorde hemmagjorda hamburgare, mmmm. Lärke tyckte dom va mums fillibobba haha. Jag håller med henne :). 
De kommer att bli tomt här hemma när dom åker men har vi tur så kommer dom snart igen..


Här har tjejerna bakat. Lova har gjort en Hello Kitty tårta & Lärke har gjort en prinsesstårta


Lilia baka oxå men jag vet inte riktig vad haha..


Mmm va gott :)
Två som verkligen inte ville vara med på bild idag ;)..


Sötaste Lilia smakade oxå & hon ser oxå nöjd ut :)

Ikväll klippte jag Mio oxå. De va absolut nödvändigt när han ska ner till pappa på lillasysters dop. Eftre mycke gnäll & fjant så va vi klara men nnågon efterbild får jag nog inte ta. Förebilden syns ju längre upp vid matbordet, inte så lite långt..
Sen va även den här kvällen slut. Nu känns de som att sängen kallar om jag ska orka upp & släppa ut hästar imorgonbitti.

Vi hörs..Tredje dagen :)

Tur jag inte e "extramamma" åt en bebis varje natt. Tror jag håller på att bli gammal haha. Jag e ju helt slut. Men inatt skrek hon så högt att tillochmed Emelie vaknade. När hon såg, under dom 3 sekunderna hon stog & titta, att jag hade koll på läget så gick hon & la sig igen. Tove undrade om hon hade varit hade varit vaken när Lilia grät. Eehh ja du höll ju i henne. Va e de för folk jag umgås med haha..

Idag blev de utflykt till stranden. Supermysigt i de fina vädret. Vi fick låna Saras bil som hade två extrasäten i skuffen. Skitsmart ju :) så där satt dom två små hundarna :)
Systrarna med barn. Ja inte Mio såklart som fotovägrar, lik mamma i den åldern tror jag..


En myrstack som hade vaknat..Sen blev de lite rundvisning i Gnarp för Emelie. Vi kollade hus & vart folk bodde. Sen tyckte Tove att vi skulle visa vårt drömhus som e till salu så då körde vi dit oxå. Emelie kom med ideèn att gå av & kolla. Rätt som de va så va jag & Tove & Mio på rundvisning i huset. Tanten som bodde där tyckte  de va kul med sällskap så hon visa oss alla byggnader ute oxå haha hon va nog lite ensam.
Ja nu e vi ju faktiskt ännu mer övertygade om att de e där vi vill bo. E huset fortfarande till salu när vi ska köpa så lutar de nog väldigt mycke åt de. E inte helt omöjligt att de e de för de har inte bllivit sålt på de året de har varit till salu. Ligger lite högt i pris såkert därför, men med lite tur så sänker dom de ;). 

Haha jag skulle ju lämna igen bilen oxå. Såklart skulle jag tanka den innan jag ställde den. Så jag körde in på statoil & parkera. Självklart satt ju tanklocket på andra sidan så de va bara att hoppa in igen & vända på bilen. När jag väl sen skulle tanka så fick jag inte upp locket. De måste ju finnas en knapp att trycka  på tänkte jag men icke att jag hitta den. Försökte öppna igen, näe de gick inte. Smsa sara men fick inget svar. Ut igen & kolla. Japp där satt knappen & jag kunde genomföra tankningen. behöver jag tillägga att gubbarna på macken tittade 6 verkade roade. Va på väg att säga med glimten i ögat att bilen va lånad & att de inte alltid e så lätt då. Men jag körde därifrån istället & bjöd på showen :D.

Nu verkar de lugnt i lägenheten med barnen som ligger i sängarna så nu ska jag hoppa in i duschen & sen blir de mys till en film på teven.

Vi hörs..De går fort..

Så va den här dagen oxå snart slut. De går fort när man har skoj. De blev ju såklart stallet idag oxå. Lärke tycker de e såå kul att få vara där. Haha hon fick ridbyxor av moster oxå & då blev de ju såklart ännu roligare.

Inte så lite mallig fröken Lärke e när hon får leda hästen..


Äntligen uppe på hästen..Titta mamma jag springer..


Självklart skulle Lilia oxå testa Mulle bus. 7 månader & 3 veckor, inte illa :D

Imorgon tänlkte vi åka en runda till stranden & gå om vädret håller i sig. En runda till skogen blir de kanske oxå med hunden. Lärke orkar inte rida imorgon för man blir faktiskt trött av & jobba i stallet fick jag höra haha. Barn & uttryck e skitkuligt :D.

Vi hörs..Godmorgon..

Nu e vi vakna & pigga allihop. De va ju lite segt att gå  upp imorse men de gick ganska bra ändå när man hörde lilla Lilia kalla :). Behöver jag tillägga att Emelie sov gott haha. De gjorde hon även inatt när Lilia ville ha mat. Haha jag gick in & väckte henne när jag inte fick Lilia till att somna om men de kunde jag ha låtit bli för jag tror inte Emelie minns så mycke av de ändå. Min syster e hopplös när hon sover, de har hon jämt varit. Vet en till som e så, min Tove haha. & nu har vi lyckats äta frukost tillsammans. De e händelserikt att äta frukost när man e så många måste jag säga men allt går ju om man vill :)

Nä nu ska vi försöka få på oss kläder allihop så vi kan ta en tripp till stallet :)..

Vi hörs säkert senare :)Ett besök som varar till tisdag :)

Klockan 9 imorse hämtade jag finaste barnen & syrran vid tåget :). De va såå kul att få träffa dom igen. Shit va Lilia växer. Allt går så fort med henne. Ska njuta riktigt av charmtrollet nu när hon e uppe. Haha hon skrattar åt allt & e jätteglad nästan hela tiden, mysigt :D

Vi åkte & handla lite mat innan vi åkte hem. Lova hann då med att ringa 5 gånger var av hon kom fram en gång & hon bad Tove att skicka 2 sms. Ja barn  kan va kul haha.

När vi kom hem blev de full rulle på alla barn. Oj va dom lekte med varann.

Sen blev de ju såklart stallet. Vet ju en liten tjej som har längtat efter mosters hästar :)


Nu ska vi göra hästen klar för en ridtur..


Moster föklarar vilka borstar som e till vad.


De va ju kul i 8 minuter sen fick ju Emelie rycka in & hjälpa till.
Något mallig över att hon va nära en häst haha..


Änligen uppe på hästen & lyckan e stor..


Självklart så tyckte jag att Emelie skulle testa rida oxå. Hon valde den lilla hästen :)


Efter ridturen så va de dags för lunchen. Klart att barnen ville hjälpa till :)


Haha fast roligast va de med dom tomma höpåsarna som flög omkring.


Emelie skulle va snäll & tömma skiten. Fast hon verka ha lite problem med att komma upp.


Ja bara kämpa. Man kan ju inte tömma mitt i backen ;)


Hon nådde toppen :D


Godistajm :D


Boktajm :D


En utslagen hjälte &


ännu en..

Imorgon väntar en ny dag me massor av nya bus :)

Vi hörs..

Superkul :)

Nu har jag ringt samtalet så nu vet familjen som jag sökte jobb hos att jag e intresserad & mer kan jag inte göra. Hoppas, hoppas, hoppas, jag vill verkligen ha den här tjänsten.

De andra världsviktiga samtalet va från min syster. Vi har nämligen pratat i månader om att hon ska komma upp dom 100 milen & hälsa på oss men de har lixom inte blivit av. Förrän nu :D. Nu va hon så himla sugen på att komma iväg & den känslan har vi väl alla haft. Ibland bara måste man. Man måste få en paus från allt, från vardagen. Så idag vid lunchtid blev de bestämt att hon skulle åka hit. Biljetterna blev uthämtade vid 17 & nu sitter hon i bilen på väg in till centralen redo att hoppa på tåget till oss. Med sig har hon sina fina underbara barn. Som jag har saknat er. Ska bli såå himla kul att få se er, äntligen kommer ni :D.

Vi ses snart mina fina :)

Ni förstår säkert att de blir svårt att somna inatt :)

Vi hörs..Hitta tidsfördriv..

Jag går bara & väntar på att de ska bli eftermiddag. Då tänker jag ringa & säga att jag har tänkt över de här med jobbet & att jag e väldigt intresserad av det om dom känner att de kändes rätt. Blir en runda till stallet nu så tiden går för mig.

Väntar även på ett annat av världens viktigaste samtal just nu. Men de e en hemlis än sålänge ;).

Vi hörs mer sen :)..Just ja :)

Höll ju på att glömma lägga ut en bild :)

Haha varje gång Lova kommer hem till oss så frågar hon när de e godisdag. Tjejen e en riktig godisråtta, undrar vart de kommer ifrån, hmm..?? Iallafall så bestämde sig Mio för att hjälpa henne att veta vilken dag de e godisdag. Titta här vilken gullig lapp han gjorde åt sin lillasyster :)Hon sätter en prick varje dag så nu vet hon när de e godisdag. Sötaste barnen i världen tror jag att jag har :D.

Vi hörs..Om intervjun & repetionen..

De kändes kanon idag på intervjun. Tyckte föräldrarna & jag kom bra överrens & de e ju superviktigt när man går in i en familj på de viset & jobbar i deras hem. Vi verkade förstå & tycka lika i mycke. Deras son som behöver assistans verkar va en kul kille som vet vad han vill & jag tror säkert att vi kan komma överrens. Imorgon ringer jag & talar om att jag tyckte de kändes rätt & bra sen e de ju upp till familjen & bestämma sig. Har jag tur så har jag en anställning från månadskiftet.

Ikväll va jag iväg på en genomgång & repetion inför modevisningen jag ska gå på. De ska verkligen bli skitspännande att få göra de. Scenen e 80 cm hög först, sen går man nerför ett trappsteg på 20 cm & går runt ett hål som e ganska stort i mitteln. Haha tänk om jag skulle tappa balansen & trilla ner där i hålet haha jag skulle nog fasiken ha blivit där nere då. Usch va pinsamt de skulle ha varit att trilla. Fast de hade säkert varit kul att titta på då :) äh de går nog bra..

Time för sängen nu men vi hörs ju mer imorgon såklart :)..Maraton..

Så har den här dagen oxå sprungit iväg. Har gjort mitt sista intro hos brukaren här i Gnarp  så nu e jag förhoppningsvis redo att rycka in när jag behövs.
Haha med allt detta jobbandet så e jag lååångt ifrån mina mjukisbyxor & de känns skönt måste jag säga. Nu e de ju mysigt att ta dom på sig igen efter en arbetsdag.

Jag åkte till hästarna ikväll för att ta in & fodra & när jag står där mitt i hagen så ringer mobilen. Typiskt tänkte ju jag. Här står jag med lera långt upp på stövlarna & e stressad för att komma hem i tid till mitt favvo program. När jag svarar så e  de en man som säger att jag har sökt jobb. Jaa de har jag ju gjort. Samtalet slutade med att vi skulle ses imorgon för en intervju, spännande :). Så håll tummarna för mig imorgon vid lunchtid för då e jag där.

Ganska lustigt ändå. Först har jag inte jobb på flera veckor & sen verkar de trilla över mig. Hoppas nu att de här sista blir något för en heltidstjänst e ju verkligen drömmen.

Nu e de natti natti för mig.

Vi hörs :)..Så va den helgen över!

Men oj vilken dålig uppdatering de har varit här. Jag har njutit i stallet & jobbat väldigt mycke dom här två dagarna. Kom på igårkväll att jag inte ens skickat påskhälsningar till mina nära & kära. Ja så kan de ju bli ibland & inte ens jag klarar ju av att hålla koll på allt ;).

De har varit ganska tuffa dagar på jobb. Tyvärr så har en boende blivit sjuk & fått åka iväg. Så de har såklart varit mycke kring de. Ska bli ganska skönt att va ledig därifrån nu ett par dagar så jag kommer ifrån de lite.
Inte klokt vad de kan ta hårt på en när de människor man jobbar med blir dåliga. Mycke känslor som far runt & tankar på hur de ska gå.

Imorgon ska jag gå som assistent i här hemma i Gnarp men på onsdag ska jag vara ledig. Eller ledig & ledig. Jag ska prova kläder inför modevisningen & åka på repetion inför den på kvällen. Fast de ser jag fram emot :), spännande ju.

Nä nu blir de en tur till hästarna som vill in & sen ska jag krypa i säng. Lär ju behöva de för att orka imorgon.

Vi hörs..Mysig dag!

Vilket underbart väder de har varit idag. Passade ju då självklart på att vara ute så mycke som möjligt innan jag skulle jobbet.
Först planterade jag lite uteblommor som jag köpte för pengarna vi fick av mormor & morfar i påskpresent. Nu e de fint ute på balkongen oxå :).


Pyssel, pyssel. Mysigt :)


Sällskap hade jag oxå :)


Någon som lånade en fjäder av mig när jag pysslade :)


Färdigt :) Sallie & Oskar kolla läget..

De blev en runda till hästarna efter planteringen. Idag va de  shettisridning med släp :)


Haha visst ser vi söta ut :)

Nä nu ska jag krypa ner i sängen. De e ju en dag imorgon oxå & då väntar hästarna & mer jobb. Sov gott alla :)

Vi hörs..
Tove övningskör..

Ikväll när vi körde tillbax bilen till Conny så fick Tove övningsköra min bil hem. De blev en lite extratur såklart för att träna lite :). I början gick de lite vingligt & de va lite osäkert. Jag kan förklara.. Ni vet när en nybörjare ska svänga åt vänster & tittar över axeln i döda vinkeln för att se om de kommer någon, då brukar bilen av någon konstig anlednig alltid dra åt höger. Hmm jag har svårt att fatta de där men jaja.
Efter ett tag så blev de bara bättre & bättre & de blev lite säkrare körning. De blev mycke öva på start & broms utan att få motorstopp & sen backa vi runt hörn & träna på att använda kopplingen. Mitt i backningen så ringde Emelie, min syster, & va helt uppspelt för hon hade varit & handlat på Ullared. Hade ju inte riktigt tid att prata då haha. Men lugn pappa, vi va på en tom parkering så allt gick bra ;).

Jag kommer ihåg hur svårt de va i början med allt man skulle ha i huvudet, blinka & titta åt alla håll, lyssna efter motorljudet & lära sig vart man hade bilen. Haha jag kommer även ihåg min nervösa pappa som satt & höll i handbromsen jämt när jag körde haha.

Får se om vi hinner köra lite imorgon oxå. Övning ger färdighet :D.

Vi hörs..

Hästdag..

Började den här dagen med att ringa chefen på för handikappomsorgen på kommunen. De samtalet slutade bra för jag fick en löneförhöjning med 8 kronor i timmen :). 

Annars har den här dagen bara varit fylld av hästar. Vi hade morgon i stallet & när vi hade fixat de vi skulle så hittade vi nya projekt att göra. Hagen skulle mockas, de behövde flyttas på lite plåt som har kommit fram nu från snön, trådar i hagen skulle spännas & hästar skulle vaktas.
Jo vaktas, jag skrev rätt. Sara har nämligen tagit hem en av de sötaste jag har sett. En liten liten shettis som bara rymmer hela tiden. De va meningen att den skulle stå ute dygnet runt med Sara andra shettis, men den nya vill vara med min Missi eller Hannas Ramona hela tiden. Därför gjorde vi ett test idag med att släppa ihop våra två med Saras två små.
Haha Pepsi, som den nya heter, va som klister på Missi & jag trodde ett tag att Missi skulle sparka henne & göra illa henne så irriterad hon blev på den. Men efter ett tag så lugna dom ner sig & verkade komma överrens bra.
Mulle fick va prinsen i hagen. Som ensam kille hade han tre tjejer som ville va med honom. Han & Sibell (Saras) kommer jättebra överrens så Mulle får stå ute med Sibell inatt så hon slipper va ensam. Haha Pepsi hamnar nog i hundgården eller i Mulles box.

Ja efter lite mer än fyra timmar stallet så åkte vi hem & fika & sen hämta vi Connys bil för att lasta spån. De tog tre timmar de med så nu e jag nog ganska hästnöjd för idag känns de som :). Men imorgon ska vi mysa med dom igen :).

Vi hörs..Påskpresent..

Vi fick påskpresent av min mormor & morfar. Hela familjen fick en peng att dela på. Barnen ska spara sina pengar att ha till semestern i sommar, vart de nu blir, & vi handlade jättefina blommor :). De har jag längtat länge efter att kunna göra. Vissa av våra blommor har sett mer döda än levande ut. Men nu så har vi såå fint i våra fönster & på byrå & bänk :)


Vårt köksfönster :) Hjärtan på tråd såg ledsen ut i sin gamla kruka så den fick ny jord & ny kruka..


Mina krukor, som jag fick av mormor en gång, hamnade på Lovas rum med små växter i sig.


Får se om jag kan hålla den här vid liv. Tycker att fredskallan e jättefin men den e svår.


Häftig kontrast tycker jag :)


Hoppas på en fin & fyllig murgröna :)


Här va de ingen ny blomma men dom gamla fick lite nytt liv :)

Stort TACK till mormor & morfar! Jag ringer er imorgon :)..

Fick ett kuvert av mamma & pappa oxå. I de fanns vars ett kuvert åt barnen & ett kort åt familjen. De kortet betyder pizza i nästa vecka när Lova kommer. Stort TACK till mamma & pappa oxå. Vi hörs oxå av imorgon. Vill ju veta hur de gick för dig mamma oxå :)..

Vi hörs..Myspys..

En riktig fixardag har de här varit. Med påsk & blommor, mysigt..

Jag började dagen med att köra till Loppan som e hos pappa den här veckan. Skulle hjälpa henne att bli klar till påskfesten på dagis. Klart att loppan vill va påskkärring med prickar :)Sen körde jag & provade kläderna som jag ska ha på modevisningen. De gick fort för allt satt superbra. Så 10 minuter senare åkte jag vidare in till stan. Handlade lite på Willy´s & plantagen sen bar de av hemåt igen. Hämtade barnen för att åka hem & mysa med påsksakerna & plantera blommorna.

        
Vi hjälptes åt med påskriset. Fast Lova tyckte de va bättre med godiset hon fick i ägget.

    
Äggmålning..


Klara :)


Loppan fick påskpresent av påskharen :)Vi hörs..Nyttiga jag :)

Nu har jag varit duktig & gjort lite nytta :). Jag har ringt runt till affärer & stylister inför modevisningen nu i april & bestämt dagar & tider med dom flesta. Ska till en butik redan imorgon för att prova ut kläderna så att dom sitter som dom ska. Spänande :).

Ringde bemanningen oxå om sommarvikariatet på gruppboendet & nu e de klart. Jag ska vara där i sommar & de blir nästan som en heltid. Dom dagarna som där inte finns något kan jag täcka upp som assistent istället. De känns såå himla skönt att ha sommaren fixad. & att jag dessutom får vara där jag verkligen vill vara känns kanon.

Nu tänkte jag forsätta dagen med lite tvätt & sen blir de en stunds vila i eftermiddag för jag ska jobba natt där jag ska vara extra assistent i sommar. Måste ju lära mig om hur allt ska gå till där.

Vi hörs..Jobb igen..

Just nu finns de inte så mycke att skriva om för mig. Jag jobbar nästan hela tiden som vikarie överallt & då hinns de inte med så mycke annat.

Gick iallafall den nya intoduktionen idag. De gick bra fast de va nog ingen tjänst som jag känner att jag kan vara heltid på en hel sommar. De får bli strödagar istället.

Men en superkul nyhet e att dom nog har en heltidstjänst i sommar åt mig på gruppboendet. Jag trivs såå himla bra där så jag blev jätteglad när dom fråga mig. De e godkänt av chefen så de borde inte vara några problem men jag ska ringa ett samtal imorgon innan jag blir alltför lycklig.

Jamen just ja :D en ännu roligare nyhet e att jag fick mina deklarationspapper idag. De va ett väldans glatt besked i de kuveret som jag hoppas stämmer. För om de verkligen stämmer så blir de en utlandsresa till solen för mig & Tove över julen :D. Som jag har längtat efter en solsemester i flera år. Äntligen verkar de bli av :D. Vi får se vart de bär av för oss.Nu blir de en tur till hästarna som vill in & få sin kvällsmat.

Vi hörs..


blablabla :)..

Nu e jag klar för idag :). Började med att släppa ut hästarna strax innan sju & sen jobbade jag ett långt pass på gruppboendet. De blir goa pengar :). Ska jobba hela påsken oxå & idag så såg jag att dom inte har täckt upp sommaren & att de fanns mycke tider kvar så imorgon ska jag  se om jag kan ordna till att få sommarvik där. Vill så gärna vara där för jag trivs med dom boende & dom personalen.

Efter jobb så körde jag & hämtade en ny sadel åt Mulle. Vi ska prova den & se om han rör sig bättre. Verkar som att den gamla ligger & trycker så att de gör ont för han går knappt framåt ibland.
Hämtade en säck med korn oxå. De känns som att de går i ett hela tiden med dom där hästarna men nu när våren nästan e här & när sommaren närmar sig med stormsteg så gör de inget. Tvärtom, de e ju under den här tiden som de e som bäst att ha hästar :).

Jag hann med att äta med familjen & lägga barnen, de va den stunden med dom idag. Men men så kan de bli ibland. Jag e bara så glad äver att ha jobb nu & hoppas att de kommer bli lite extra pengar att lägga undan till en liten semester med familjen.

Nu väntar duschen & sen blir de sängen för mig. Ska ju på introduktionen imorgon. Får se hur de går.

Vi hörs..Lite av varje :)..

Vilken underbar dag. Snön smälter undan fort nu & gräsmattorna börjar titta fram så smått. Jaja de ligger ju fortfarande en halv meter snö på vissa ställen men de e ju vårvärme i luften & de räcker ett tag iallafall :).

Vi fortsatte vårstädningen här hemma imorse. Nu e vi nästan klara & de som e kvar e mindre viktigt. Dessutom ska jag jobba hela dagen imorgon & hela söndagen så de  som e kvar blir nog kvar. De llär u inte springa ifrån mig ändå ;). 

Mio gjorde en kladdkaka när Tove & jag städade för vi vänta besök idag. Martina & hennes söta lilla vovve Alice kom & hälsa på. Superkul eftersom vi inte har träffats eller pratats vid på länge. Vi har en hel del gemensamt & de e kul att få babbla av sig lite :). Vi tillbringade tre timmar i stallet i de fina vädret & sen körde vi hem & fika.

Nu blir de lite mys & sen ska jag sova gott eftersom de blir en tidig morgon imorgon. Börjar halv åtta & ska släppa ut hästarna först.

Men vi hörs :)..Storstädning..

Oj va duktig jag har varit nu :). Började med att fixa tidrapporter & lappar till A-kassan, skönt att få sånt gjort. Ligger bara över mig annars.
Sen när de va klart så tog jag tag i Mios rum. De blev vårstädning på hög nivå. Ut med mattor, gardiner, gosedjur. Sortera & slänga skräp som samlarnisse dra med sig hem. Gäller att passa på när han inte e hemma. Så skönt & fräscht de blir när man har nystädat. Mio  däremot tyckte att de va bättre förut i hans "ordning". Vilken ordning då undrar jag ju förstås. Att han ens hittade något e ett under.

Tove kom hem & hämtade Mio & gick & handlade med barnen. Dom fick ta med sig egna pengar att handla vars en tidning & godis. Lyckan va stor haha.

Efter fika så hjälpte Tove mig med vardagsrummet. Soffan blev tvättad, mattan bankad, dammtorkning & dammsugning överallt, mm va mysigt :).

Mitt i all städning & tvättning så kom min Mio med en överraskning till sin mamma.


Gulliga Mio :)..

Nä nu skiter vi i städningen & sticker till pizzerian & äter gott istället. Sen väntar våra hästar på nymockade boxar & kvällsmat. 

Ska bara vänta på att Tove ska dom sista dammråttorna.Vi hörs..Fina människor..

Att jobba på ett gruppboende med utvecklingstörda eller jobba som personlig assistent
i någons hem, de ger en helt annan syn på livet. Eller iallafall mig en helt annan syn.

Tänk vad lyckliga vi ska vara för all som vi tar för givet.

Hur många gånger tänker vi egentligen på att vi kan röra oss obehindrat,
att vi kan gå till skola & jobb varje dag,
att vi kan köra bil, cykla & ta oss precis vart vi vill..?

Hur ofta tänker vi på att vi kan gå på toaletten själv, duscha själv,
laga vår mat & äta själv..?
Att vi kan diska undan efter oss, tvätta vår tvätt & bädda vår säng..?

Hur ofta tänker du på att du har möjligheten att skaffa barn & bilda en familj
som du kan få dela ditt liv med..?

Tänker du ibland på hur lyckligt lottad du e för att du har någon eller några
i din närhet som bryr sig om dig & finns för dig jämt..?

Hur ofta tänker du på att med lite vilja kan du göra nästan allt du vill & önskar
med ditt liv..?

Tänker du på att dina drömmar nästan alltid kan bli mer än drömmar..?Att ha turen att få jobba så nära människor som jag får göra e få förunnat.

Dessa helt underbara människor som förgyller vardagen med sina känslor,
reaktioner, förklaringar, kramar & ord.

Dessa underbara människor får en att inse att livet inte alltid e så enkelt,
men har du någon gång hört en sån här underbar människa beklaga sig..?

Jag e väldigt glad, stolt & otroligt tacksam över att få komma in i deras liv.
Att få se & lära mig saker som jag inte alltid tänker på.

Nästa gång ni ser en människa med Down´s syndrom eller en människa som
sitter i sin rullstol eller hör en människa som inte låter eller inte ser ut som
ni själv, stirra då inte bara.

Tänk på att dom kanske en gång kanske gjorde & kunde allt de du kan idag.
Kanske en bilolycka rykte bort dom från deras vanliga liv.
Kanske en ovanlig sjukdom som legat latent bröt ut & tog bort dom
från ett liv dom en gång hade.

Ge den här medmänniskan ett leende & en vänlig blick.
För den där medmänniskan som som får den där blicken & leendet e precis som
du, bara lite annolunda & kan inte allt som du kan.

De här fina medmänniskorna har oxå känslor, ser saker & förstår saker.

Att vara vänlig & tänka efter de ger en mest tillbaka..


januari.%20k%C3%A4nslor,%20sn%C3%B6,%20skrivning%20025.jpg

januari.%20k%C3%A4nslor,%20sn%C3%B6,%20skrivning%20023.jpg

Jobb igen :)

Tydligen så behövde jag bara beklaga mig lite över hur jobbigt & trist de va utan jobb. Så fort jag hade haft mina depp-dagar så ringde telefonen om en dags jobb & sen dess har den inte slutat ringa. Jättekul att äntligen få känna sig nyttig. Den här vecka & nästa vecka e jag nästan uppe i en heltid. Jag har fått långfredag, påskafton & påskdagen nästa vecka så goa pengar räknar jag med :).

Fick ett mail om modelljobbet jag ska göra oxå. Haha jag hade nog inte fattat hur stort de skulle kunna bli. Läste iallafall att de e på den stora vårmässan jag ska gå haha. Jaja med lite is i magen så fixar ju jag såklart de oxå :).

Vi har hunnit vara ut en sväng i de fina vårvädret oxå. Vi e ju såklart jag, Tove & våra fina hästar :). Missi va pigg & glad som en unghäst & Mulle trava nästan hela vägen så Tove konstatera att de va Mulle som rastade henne istället för tvärtom haha.

Nä nu e jag stressad känner jag. Får väl bli ett inlägg när jag har bättre tid :)

Vi hörs..RSS 2.0